Raportul Comisiei Europene: Ce reactii au avut politicienii

eu flag..Dupa publicarea raportului privind Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV), miercuri, la Bruxelles, politicienii romani au comentat mai mult sau mai putin favorabil concluziile documentului.

Principalele declaratii ale politicienilor, potrivit Ziare.com:

Leonard Orban, fostul ministru al Afacerilor Europene, a comentat, la Digi 24, concluziile raportului, afirmand ca este surprins de faptul ca nu s-a ajuns la o intelegere asupra unor reguli mai stricte legate de libertatea presei: “Un element suplimentar este adaugat la conditiile pe care Romania trebuie sa le reuneasca astfel ca acest mecanism sa inceteze. Nu s-a ajuns la o intelegere asupra nevoii unei reguli mai stricte legate de libertatea presei. Vad o chestie extrem de complicata si mi-e foarte greu sa cred ca se va ajunge la o opinie comuna”.

Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, a declarat pentru Ziare.com ca raportul pe justitie contine “pe o parte constatari obiective pe care le insusim, pe de alta recomandari bizare si nedemocratice”. Ivan considera ca partea din raport care se refera la atacurile unor trusturi de presa la adresa unor membri ai CSM, ANI, DNA sau ICCJ constituie o ingradire a libertatii presei.

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai a declarat, pentru Antena 3, ca ar fi indicata o misiune de evaluare a sistemului judiciar din Romania: “Ma bucura ca s-au evaluat progrese facute de Romania in aceasta perioada. Cred ca Guvernul Romaniei are obligatia sa ceara Comisiei Europene o misiune de evaluare a sistemului judiciar, pentru ca este important ca specialistii europeni sa evalueze in mod direct situatia Justitiei din Romania”.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei considera ca raportul pe Justitie e unul negativ, mai ales pe partea ce tine de politic. “Per ansamblu, e negativ, in principal cu privire la lipsa vointei politice in continuarea masurilor anticoruptie”, a spus fostul ministru al Justitiei pentru Ziare.com.

Mai multe reactii aici.

Sursa: Ziare.com
Foto: freefoto.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.