Romania, singurul stat NATO fara propunere de ambasador american

US_Flag_BacklitRomânia este singura ţară NATO în care nu exista un ambasador al Statelor Unite. Washingtonul a întârziat nominalizarea unui reprezentant diplomatic la Bucureşti aproape un an. S-a mai întâmplat o dată, în 1994, când a durat doi ani până când Bill Clinton a trimis un ambasador în România, potrivit Gandul.info.

România este pe lista de aşteptare alături de state precum Bahamas, Bolivia, Costa Rica, Egipt şi Eritreea.

Potrivit datelor centralizate de Gândul din rapoarte ale Departamentului de Stat, CIA şi American Foreign Service Association şi coroborate cu surse diplomatice americane şi române, România a rămas în ultimul lot de viitori ambasadori şi este singura ţară NATO din acest grup, după ce pentru Ungaria tocmai a fost propusă drept ambasador o producătoare de televiziune.

Astfel, din cei 71 de ambasadori pe care Barack Obama trebuia să îi numească la începutul celui de-al doilea mandat, 27 au fost confirmaţi deja de Senat, alţi 32 au fost nominalizaţi de preşedinte (pentru 34 de misiuni diplomatice) şi urmează să fie audiaţi, rămânând 12 (pentru 14 misiuni diplomatice, între care şi cel pentru România) pentru care nu s-a făcut până în acest moment nici măcar o propunere, scrie Gandul.

În prezent reprezentanţa diplomatică a Statelor Unite la Bucureşti este condusă de Însărcinatul cu Afaceri Duane Butcher.

Sursa: Gandul.info
Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.