Sondaj CRSS: 87,25 % dintre români îşi doresc unirea cu Republica Moldova

87,25 % dintre românii din dreapta Prutului îşi doresc unirea cu Republica Moldova. Acesta este unul dintre rezultatele preliminare ale unui sondaj de opinie efectuat în România, în luna iunie, de către Centrul Român pentru Studii şi Strategii, remis Calea Europeană.

Potrivit raportului preliminar al sondajului, ideea unirii României cu Republica Moldova se regăseşte în mentalul colectiv al românilor din dreapta Prutului ca ‘act realizabil’, în favoarea căruia s-au declarat 87,25% dintre subiecţii chestionaţi.

În timp ce numai 55,2% dintre respondenţi consideră că politicienii din România ar trebui să trateze unirea ca prioritate, un procent mult mai ridicat dintre cei chestionaţi sunt de părere că locuitorii din dreapta Prutului sunt în primul rând români (67,8%), că limba vorbită de ei este româna (71,9 %) şi că „Basarabia este pământ românesc”(84,9%).

Sondajul de opinie a fost realizat în România, în perioada 7-23 iunie, pe un eşantion reprezentativ naţional de 1486 de persoane în vârstă de 18 ani sau peste, cu o eroare tolerată de +/- 2,5%, la un nivel de încredere de 95%. Rezultatele finale ale cercetării vor fi făcute publice în luna septembrie.

Foto: basarabiaeromania.wordpress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.