Românii, dispuşi să plătească mai mult pe medicamente

medicamentePeste 28% dintre români cumpără medicamente eliberate pe bază de prescripţie medicală la intervale de timp mai mari de un an, în timp ce 19% cumpără lunar medicamente cu prescripţie medicală, potrivit studiului Confido realizat de Exact Cercetare şi Consultanţă, în colaborare cu Link Resource, potrivit Adevarul.ro.

În plus, medicamentele fără prescripţie medicală (OTC-uri) sunt cumpărate lunar de un procent de 32% din populaţie şi o dată la două luni de 23%.

Românii sunt dispuşi să cheltuie în următoarele trei luni pentru achiziţionarea medicamentelor ce nu necesită prescripţie medicală, o sumă medie de 58 de lei, cu şase lei mai mare decât cea alocată până în prezent.

Şi în cazul medicamentelelor ce pot fi cumpărate fără reţetă, românii sunt dispuşi să cheltuie o medie lunară mai mare, comparativ cu sumele cheltuite în trecut: 56 de lei faţă de 47 de lei. Bucureştenii şi dobrogenii sunt singurii dispuşi să aloce o medie lunară de 62 de lei şi, respectiv,  61 de lei, în timp ce locuitorii zonei Crişana-Maramureş sunt dispuşi să cheltuie lunar doar 48 de lei.

Studiul Confido măsoară trimestrial dinamica preferinţelor populaţiei cu privire la sistemului medical şi farmaceutic din România. Acesta a fost realizat în trei valuri în acest an, urmând ca de acum înainte cercetarea să fie realizată trimestrial, pentru a surprinde dinamica preferinţelor populaţiei cu privire la sistemului medical şi farmaceutic din România.

Sursa: Adevarul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.