Connect with us

EVENIMENTE

Romanii: iesire din Criza sau iesire din Istorie? 17 mai 2012

Published

on

Sunt romanii prin forta lucrurilor – si eventual structura ADN-ului – singura natie pierzatoare si fatalista in fata Istoriei si a competitiei economice globale?

Cam la aceasta intrebare-cheie isi propune sa raspunda implicit Forumul pentru Inovare in Regiunea Dunarii – Bazinul Marii Negre care se organizeaza sub egida Comisiei Europene si a OCEMN la Palatul Parlamentului pe 17 mai 2012.  Avand deja experienta implicarii in Grupul de Actiune “Dezvoltare Integrata Marea Neagra” din cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD), initiatorii reuniunii aspira sa verifice posibilitatea furnizarii unui raspuns coerent si viabil fata de provocarea imensa legata de utilizarea combinata a tuturor oportunitatilor actuale sau de perspectiva apropiata pentru dinamizarea numeroaselor proiecte de investitii actuale sau care s-ar putea agrega in perioada urmatoare.

Vorbitori cu exceptionala expertiza, diplomati de mare calibru, alaturi de decidenti si practicieni in consultanta sau din mediul cercetarii academice se vor intalni cu oamenii de afaceri pentru a incerca sa coaguleze cu adevarat o miscare concludenta in favoarea necesarei schimbari de perspectiva si pregatirii noilor santiere de lucru, incepand din 2014. Faptul ca – alaturi de Ministerul Afacerilor Externe – reuniunea este sprijinita financiar de EximBank si de compania Romtelecom vorbeste de la sine despre sansele potentiale care exista, cu conditia modificarii mentalitatilor autiste, ego-centrice si rapace, absolut paguboase pentru depasirea crizei europene si interne actuale. De aceea, participantii vor parcurge condensat o experienta foarte variata: vor observa studii de caz, vor afla de bune practici, vor putea negocia parteneriate, se vor intalni cu mari inovatori din regiune, premiati cu Trofeul “Inovator Social si Economic”, vor putea face lobby institutional pentru proiecte prioritare, vor deprinde trucuri de project management pentru deblocare financiara si mai buna inter-comunicare si promovare a ideilor si initiativelor lor.

Pentru mai multe detalii si inscrieri la reuniune, cei interesati pot accesa site-ul www.HouseofEurope.ro sau www.StructuralFunds.ro.

Foto: imprumutbani.net

EVENIMENTE

VIDEO Deschiderea Festivalului “Aici-Acolo”, organizat cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni sub înaltul patronaj al președintelui României

Published

on

În perioada 25-28 mai 2023 are loc la București cea de-a VI-a ediţie a Festivalului ”Aici-Acolo”, cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni, tradițional sărbătorită în ultima duminică din luna mai, anul acesta pe 28 mai.

Festivalul, aflat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, cuprinde o serie de evenimente organizate de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Uniunea Artiştilor Plastici din România.

Festivalul aduce împreună artiști români din ţară şi din străinătate, de ’aici’ şi de ’acolo’, din diverse domenii de creație: artă, design, muzică, literatură, etc.

Festivalul se bucură de susținerea unor instituţii cum ar fi: Camera DeputațilorPatriarhia RomânăPrimăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului București (ARCUB)Muzeul Naţional de Artă al RomânieiMuzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”Universitatea Națională de ArteRomanian Design Week (un proiect al The Institute), Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” și al unor artiști precum Damian DrăghiciMircea Florian, etc.

Programul Festivalului se desfășoară astfel:

În după-amiaza zilei de joi, 25 mai, de la ora 16:00Muzeul Naţional de Artă al României (Calea Victoriei, 49-53) găzduieşte în Sufrageria Regală deschiderea oficială a seriei de evenimente dedicate ”Zilei Românilor de Pretutindeni – Festivalului Aici – Acolo”. În aceeași locație, de la ora 17:00, are loc un concert de muzică barocă al „Ansamblului SEMPRE”.

 

Ziua de vineri, 26 mai, la ora 10:00, debutează cu o vizită la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” (Șos. Pavel D. Kiseleff 28-30)De la ora 16.00, participanţii la Festival sunt invitaţi la un tur al expoziției Romanian Design Week, un proiect al ”The Institute” (în Piața Amzei), cel mai mare eveniment interdisciplinar din România care promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația ca instrumente pentru creșterea culturală, socială și economică. Începând cu ora 18:00, la ARCUB (Str. Lipscani  84-90), are loc vernisajul expoziție de artă plastică „Dialog”, curatoriată de Anca Boeriu (Preşedinta Filialei Grafică a Uniunii Artiştilor Plastici). Expoziţia va fi deschisă în perioada 22 – 28 mai și propune un dialog între artiști români din ţară şi din diaspora, din țări precum: Elveția, Germania, Franța, SUA, etc. Expun: Mihaela Anura, Adriana Blendea, Ionuţ Theodor Barbu, Adriana Florea Băloiu, Brînduşa Bontea, Dorin Creţu, Anca Seel-Constantin, Ilie Chiobaş, Raluca Ilaria Demetrescu, Dorothea Fleiss, Dorel Găină, Ion Ilarion Isaila, May Oana Isar, Sofia Fränkl, Nicole Jutka, Rodica Lomnăşan, Petru Lucaci, Maria Scarlat Maliţa, Cristian Paraschiv, Ovidiu Petca, Mariea Petcu, Emilia Persu, Alec Vianu, Olivia Yanku, Anca Szonyi Thomas, Mirela Traistaru. De la ora 18:30, tot la ARCUB, împreună cu artiștii Dana și Stéphane Maitec se vizitează expoziția „Reflections #2”, care prezintă un un nou mod de a face fotografie. În continuare, de la ora 19:00, tot în incinta ARCUB, Departamentul Design Vestimentar al Universității Naționale de Arte organizează o prezentare de modă a studenților săi.

Ziua de sâmbătă, 27 mai, debutează la ora 10:30 la Palatul Parlamentului (Str. Izvor 2-4, Intrarea S1) unde, în Sala „C.A. Rosetti”, au loc o serie de momente artistice susținute de ansambluri românești și o dezbatere pe teme de interes pentru pentru românii de pretutindeni. În după-amiaza aceleiași zile, la ARCUB (Str. Lipscani  84-90), ora 18:00, va avea loc o masă rotundă cu tema ”România este acasă”, moderată de Prof. Univ. Dr. Ion Bogdan Lefter. Începând cu ora 19:30, tot ARCUB găzduiește un moment artistic instrumental intitulat „Performance despre caracteristici culturale și sonore” susținut de interpreții Mircea Florian, Dragoș Andriana și Lucian Stan.

Ultima zi a Festivalului începe duminică, 28 mai, când de la ora 08:30 are loc slujba arhierească de la Catedrala Patriarhală „Sfinții Împărați Constantin și Elena” (Aleea Dealul Mitropoliei 2). Tot la Catedrala Patriarhală va avea loc la ora 12:30 ceremonia de închidere oficială a Festivalului Zilei Românilor de Pretutindeni. Ziua de duminică se va încheia cu un moment cultural de excepție, începând cu ora 20:00, la Sala Palatului (Str. Ion Câmpineanu 28), prin concertul  ”Eu sunt: Damian Drăghici – O Călătorie în Adâncul Sufletului Meu”.

Festivalul „Aici-Acolo” a fost inițiat în 2017 de către Administrația Prezidențială, din dorința de a crea punţi de legătură între românii din ţară şi cei din străinătate, dezvoltând comunităţi şi reţele care să permită schimbul de idei şi de proiecte şi contribuind astfel la dezvoltarea unei Românii care se afirmă în plan european.

La Festival sunt așteptați peste 300 de români din vecinătatea României (Moldova, Serbia, Ucraina, etc.) sau din țări mai îndepărtate (Austria, Belgia, Canada, Emiratele Arabe Unite, Germania, Iordania, Irlanda, Finlanda, Franța, Italia, Marea Britanie, Mexic, Olanda, Spania, SUA, Turcia, etc.).

Toate evenimentele sunt gratuite iar participarea se face pe baza înscrierii prealabile și a prezentării ecusonului de participant la Ziua Românilor de Pretutindeni – Festivalul “Aici-Acolo”.

Organizarea evenimentului este asigurată de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Guvernului României.

Continue Reading

EVENIMENTE

New Strategy Center organizează a șaptea ediție a “Black Sea and Balkans Security Forum”, eveniment dedicat provocărilor de securitate din regiunea Mării Negre și a Balcanilor

Published

on

© New Strategy Center

În perioada 18-19 mai 2023, New Strategy Center organizează cea de-a șaptea ediție a „Black Sea and Balkans Security Forum”, eveniment dedicat provocărilor de securitate din regiunea Mării Negre și a Balcanilor.

Forumul este organizat în parteneriat cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, având ca parteneri instituționali Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Externe din România, cu sprijinul Diviziei de Diplomație Publică a NATO.

Evenimentul va avea loc în București, la InterContinental Athénée Palace (Strada Episcopiei 1-3).

Cu o agendă ambițioasă și invitați de vârf, cu peste 160 de speakeri, „Black Sea and Balkans Security Forum” este cel mai relevant eveniment din România dedicat securității în regiunea Mării Negre și Balcani.

Forumul va găzdui peste 40 de panel-uri la care vor participa înalți oficiali civili și militari, diplomați, experți de renume din state membre ale Uniunii Europene și NATO, precum și din țări partenere.

Printre temele abordate în această ediție, se numără procesul de reconstrucție al Ucrainei, suportul pentru integrarea europeană a Republicii Moldova și Ucrainei, arhitectura de securitate europeană după război, criza alimentară cauzată de invazia Rusiei, securitatea energetică în Europa, reziliența cibernetică, securitatea Balcanilor de Vest, tehnologiile disruptive și protecția infrastructurilor critice.

Programul integral al conferinței este disponibil aici.

Cele peste 40 de paneluri vor putea fi urmărite prin livestreaming, pe pagina de Facebook a New Strategy Center și pe canalul de YouTube.





CaleaEuropeană.ro, partener media al Forumului, va transmite LIVE sesiuni al conferinței și va modera un panel consacrat situației de securitate în Balcanii de Vest și perspectivele de integrare europeană ale acestei regiuni.

Continue Reading

EVENIMENTE

New Strategy Center lansează cartea “Roza Geopolitică” a analistului italian Mirko Mussetti, un bun cunoscător al spațiului est-european și al Mării Negre

Published

on

© New Strategy Center

Think tank-ul New Strategy Center organizează miercuri, 17 mai 2023, lansarea cărții „Roza Geopolitică”, de Mirko Mussetti, analist politic și publicist italian, evenimentul având loc în marja Balkans and Black Sea Security Forum, eveniment de marcă organizat anual la București de New Strategy Center.

Evenimentul va avea loc în clădirea Rectoratului Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, intrarea din bulevardul Mărăști.

Cartea va fi lansată în prezența autorului, alături de invitați speciali, precum Excelența Sa, domnul Alfredo Maria Durante Mangoni, Ambasadorul Italiei în România, Simona Cojocaru, Secretar de Stat în Cadrul Ministerului Apărării Naționale și Iulian Fota, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, informează NSC într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Un bun cunoscător al spațiului est-european și al Mării Negre, Mirko Mussetti examinează în profunzime originile termenilor ce definesc astăzi câmpul lexical al geopoliticii, utilizând paralele cu filosofia și istoria antică. Mussetti reușește o analiză profundă, ce are aplicabilitate asupra realităților de ordin politic, economic și social din ziua de azi.

„Roza Geopolitică” este o lucrare utilă pentru tinerii cercetători, analiști, ofițeri, ce sunt la începutul carierei și doresc să-și consolideze cunoștințele și să pășească cu mai multă încredere pe terenul instabil al relațiilor internaționale.

Cartea este publicată în comun de Editura New Strategy Center și Editura Militară.

New Strategy Center va dona 70% din tiraj instituțiilor de învățământ superior civile și militare, așa cum a făcut și în trecut, cu celelalte cărți pe care le-a tipărit în limba română, pentru a facilita accesul tinerilor studenți și ofițeri români la opere importante care ajută la dezvoltarea cunoștințelor de ordin strategic în rândul viitorilor lideri ai României, mai arată sursa citată.

“New Strategy Center mulțumește companiei Leviatan Design pentru sprijinul oferit în publicarea acestei cărți”, conchide comunicatul NSC.

Continue Reading

Facebook

MAREA BRITANIE12 hours ago

La prima vizită externă după încoronare, Charles al III-lea l-a citat în limba română pe Eminescu: Am ajuns să iubesc România, “țară de glorii, țară de dor”

MAREA BRITANIE13 hours ago

Klaus Iohannis l-a primit pe regele Charles al III-lea, “un mare prieten al României”, la Palatul Cotroceni: Datorită interesului Majestății Voastre, frumusețea satelor și tradițiilor românești a trecut granițele

U.E.14 hours ago

Annalena Baerbock consideră că războiul rus din Ucraina a reprezentat un punct de cotitură pentru securitatea din regiunea Mării Baltice: Securitatea fiecăruia dintre noi este securitatea noastră, a tuturor

NATO14 hours ago

Secretarul general al NATO va participa la ceremonia de învestire a lui Erdoǧan, la Ankara. Aderarea Suediei la Alianță, principalul scop al vizitei în Turcia

COMISIA EUROPEANA15 hours ago

UE a sprijinit România cu 3 miliarde de euro prin instrumentul SURE pentru a proteja locurile de muncă și lucrătorii de impactul pandemiei de COVID-19

COMISIA EUROPEANA15 hours ago

Bruxelles-ul propune modernizarea normelor UE privind siguranța și durabilitatea maritimă și prevenirea poluării apelor de către nave

ROMÂNIA15 hours ago

Klaus Iohannis va fi laureat sâmbătă și duminică, în Germania, cu Premiul Civic German și cu Premiul Franz Werfel pentru drepturile omului

U.E.16 hours ago

Parteneriate strategice reciproc avantajoase cu țări precum Kazahstanul reprezintă un pilon esențial al strategiei UE de a atinge neutralitatea climatică până în 2050, evidențiază vicepreședintele Maros Sefcovic

INTERNAȚIONAL16 hours ago

Antony Blinken avertizează, într-un discurs la Helsinki, că o încetare a focului în Ucraina ar reprezenta o “pace Potemkin” favorabilă Rusiei. SUA vor discuții ample despre securitatea europeană

SUA17 hours ago

SUA iau „contramăsuri” împotriva încălcării de către Rusia a tratatului nuclear New START

MAREA BRITANIE12 hours ago

La prima vizită externă după încoronare, Charles al III-lea l-a citat în limba română pe Eminescu: Am ajuns să iubesc România, “țară de glorii, țară de dor”

INTERNAȚIONAL16 hours ago

Antony Blinken avertizează, într-un discurs la Helsinki, că o încetare a focului în Ucraina ar reprezenta o “pace Potemkin” favorabilă Rusiei. SUA vor discuții ample despre securitatea europeană

NATO2 days ago

Klaus Iohannis, despre garanții de securitate pentru R. Moldova și Ucraina: Dacă nu reușim să ajutăm Ucraina și Moldova, înseamnă că am pierdut

NATO2 days ago

Stoltenberg, la Olso: Avem nevoie de un cadru care să asigure garanții pentru securitatea Ucrainei și pentru a întrerupe ciclul de agresiune al Rusiei

REPUBLICA MOLDOVA2 days ago

Klaus Iohannis: Summitul Comunității Politice Europene, o dovadă relevantă pentru aderarea R. Moldova la UE. România și celelalte state europene îi sunt alături

ROMÂNIA2 days ago

“Nu sunteți singuri!”: Klaus Iohannis face apel ca sprijinul UE pentru R. Moldova să aibă mai multă mai multă vizibilitate în rândul cetățenilor

ROMÂNIA3 days ago

Nicolae Ciucă va continua discuțiile cu sindicaliștii pentru rezolvarea grevei din Educație. Guvernul va aproba pe 1 iunie creșterile salariale pentru profesori

ROMÂNIA3 days ago

Ministrul Sănătății anunță finalizarea noii forme a Planului Naţional de Combatere a Cancerului

REPUBLICA MOLDOVA4 days ago

VIDEO Summitul CPE din R. Moldova: “Ne-am obișnuit să credem că suntem mici și că de noi nu depinde nimic, dar pe 1 iunie, Europa va veni la noi acasă”

NATO1 week ago

“Drumul către summitul de la Vilnius”: Jens Stoltenberg afirmă că aderarea Ucrainei la NATO “în mijlocul unui război nu este pe ordinea de zi”

Team2Share

Trending