EURO-JOB
Romanii, locul 8 in clasamentul pe tari al angajatilor UE
Published
11 years agoon
Romanii sunt printre cei mai numerosi functionari europeni. Datele oficiale arata ca ocupam locul 8 in clasamentul pe tari al angajatilor Uniunii Europene, potrivit stirileprotv.ro.
Cei mai multi, lucreaza in principalele institutii de la Bruxelles, si au salarii care pornesc de la 2.600 de euro.
Dar au ajuns sa ocupe posturi si in diverse agentii europene, raspandite pe tot continentul. Recrutarea este deschisa zilele acestea pentru cei care vor sa devina asistenti in diverse domenii.
Numarul romanilor care lucreaza in institutiile europene a ajuns la aproape 1200. Suntem depasiti in primul rand de belgieni, pentru ca Bruxelles-ul este capitala tarii lor.
In top umeaza italienii, francezii si spaniolii. Romanii sunt aproape la egalitate cu britanicii, doar cu 60 mai multi.
Sursa: Stirileprotv.ro
Foto: freefoto.com
You may like
Am finalizat reorganizarea ANAF care va duce lupta antifraudă la un alt nivel și am făcut un nou pas important spre digitalizarea vămii române, anunță ministrul Marcel Boloș
Marcel Boloș arată beneficiile aderării la UE: România a contribuit cu 30 de mld. de euro la bugetul european, dar a primit înapoi peste 95 mld. de euro
România, pe locul 89 în clasamentul celor mai atractive țări pentru relocare profesională. Candidații din Pakistan, Italia, Elveția, Ungaria sau Austria, cei mai dispuși să lucreze în România (studiu)
UE: Femeile continuă să câștige în medie cu 13% mai puțin decât bărbații. Statele membre au 6.1 milioane de euro la dispoziție pentru a corecta diferențele nejustificate de remunerare
Studiu Codecool: România conduce topul salariilor IT din Europa de Est. Programatorii români câștigă cu 25% mai mult decât cei din Polonia, dar la jumătate față de cei din Belgia
Semestrul european: România înregistrează un deficit bugetar excesiv, disparități regionale ridicate, digitalizare scăzută și deficiențe structurale în sectorul afacerilor
Anual 25.000 de persoane încearcă să obțină un stagiu în cadrul Parlamentului European. Dintre aceştia, doar 600 sunt selectaţi. În 2015, Parlamentul European a deschis numeroase stagii plătite și neplătite pentru absolvenții învățământului superior – opțiunea generală sau opțiunea jurnalism (bursele Schuman) dar şi stagii de formare dedicate absolvenţilor de liceu.
- Stagii plătite
Bursele Robert Schuman se adresează tuturor absolvenților de studii universitate. Aceste stagii sunt împărţite în două mari categorii: cele generale şi cele dedicate absolvenţilor de journalism. Stagiile Robert Schuman se derulează de două ori pe an și au o durată fixă de cinci luni.
Condiţii de participare:
– Cei interesaţi de un stagiu Schuman la PE trebuie să fie cetățeni într-unul din statele membre ale UE sau ai unei țări candidate la aderarea la Uniunea Europeană;
– Să aibă 18 ani împliniţi la data începerii stagiului de pregătire în cadrul PE;
– Să cunoască foarte bine una din limbile oficiale ale UE;
– Să nu fi urmat un stagiu sau să fi beneficiat de vreun contract de angajare remunerat din bugetul UE (pe o perioadă mai mare de patru săptămâni consecutive);
– Pentru opţiunea jurnalism, candidaţii trebuie să dovedească experienţa profesională (prin articolele publicate, calitatea de membri ai unei asociații de jurnaliști din cadrul UE sau prin diploma de absolvire a studiilor de jurnalism, recunoscută în UE);
– Candidaţii trebuie să completeze un formular on-line, disponibil aici;
Data limită pentru trimiterea candidaturilor şi începerea stagiilor:
Înscrierile se desfăşoară în perioada 15 august – 15 octombrie 2015 (24:00, ora României), pentru stagiile care se vor desfăşura în perioada 1 martie – 31 iulie 2015 şi 15 martie – 15 mai 2016 (24:00, ora României), pentru stagiile din perioada 1 octombrie 2016 – 28/29 februarie 2017.
Bursele Robert Schuman durează cinci luni şi nu există posibilitatea extinderii acestora.
Detalii privind normele interne ale stagiilor şi vizitelor de studiu plătite, din cadrul PE pot fi accesate aici.
- Stagii de formare
Absolvenţii de studii liceale au posibilitatea să aplice, la rândul lor, pentru un stagiu de formare la Parlamentul European. Stagiile de formare au o durată de patru luni (cu posibilitatea de prelungire) şi sunt, la rândul lor, de două tipuri: obligatori şi neobligatorii.
Cele neobligatorii au ca dată limită de înscriere perioada 1 august – 1 octombrie (pentru stagiile care încep la 1 ianuarie 2016),1 decembrie – 1 februarie (pentru stagiile care încep la 1 mai 2016) şi perioada de înscriere 1 aprilie – 1 iunie 2016 (pentru stagiile care încep la 1 septembrie 2016).
Stagiile de formare obligatorii au următoarele date limită pentru recepţionarea candidaturilor: 1 octombrie 2015(pentru stagiile care se desfăşoară între 1 ianuarie – 30 aprilie 2016), 1 februarie 2016 (pentru stagiile care se desfăşoară între 1 mai – 31 august 2016) şi 1 iunie 2016 (pentru stagiile care se desfăşoară între 1 septembrie – 31 decembrie 2016).
Formularul de candidatură pentru stagiile de formare este disponibil aici.
Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul PE.
.
EURO-JOB
LOCURI DE MUNCĂ ÎN UE. Oferta locurilor de muncă din 23 iunie 2015
Published
9 years agoon
June 23, 2015LOCURI DE MUNCĂ ÎN UE. Românii care doresc un loc de muncă în Uniunea Europeană au de ales astăzi, 23 iunie, dintre cele 411 oferte din aproape toate statele europene, cele mai multe oferte fiind din Cehia (176), Germania (138) şi Suedia (45).
Institutul de Studii Populare (ISP), fundația oficială a Partidului Național Liberal, oferă posturi neremunerate de stagiari pentru studenți tineri și talentați care doresc să urmeze o carieră în administrație publică, policy making, organizații non-guvernamentale, consultanță etc.
Stagiarii se vor putea implica în toate proiectele existente ale ISP, iar munca poate fi adaptată într-o oarecare măsură aptitudinilor pe care stagiarul dorește să și le dezvolte. De asemenea, stagiarii vor putea participa gratuit la toate trainingurile ISP pentru anii 2014 și 2015 și vor avea prioritate la înscriere.
Toate pozițiile implică un program de lucru flexibil, de 7-9 ore pe săptămână. Durata contractului este de asemenea flexibilă, de la 3 la 4 luni, în funcție de tipul de proiect în care se va implica fiecare stagiar.
Persoanele interesate sunt invitate să trimită un CV detaliat la adresa orasanu@hotmail.com (Răzvan Orășanu, Director Executiv al ISP), cu Cc la office@isp.org.ro. Vă rugăm să precizați în câmpul „Subject” titlul postului pentru care candidați. Pentru relații suplimentare, tel. 0740 303 073.
Posturile disponibile sunt următoarele:
- Ofițer de evenimente – 3 posturi
Responsabilități: Îndeplinirea unor sarcini administrative în legătură cu evenimentele organizate de ISP, responsabil de comunicarea cu membrii PDL și în special cu membrii Organizației de Tineret a PDL. De asemenea, ocupantul acestui post va putea fi principalul responsabil pentru organizarea anumitor evenimente.
Profilul candidatului: Excelente abilități de comunicare, disponibil în fiecare săptămână, capacitatea de a respecta termene stricte de predare, atitudine profesională la telefon.
- Post de programator web și administrator baze de date – 2 posturi
Responsabilități: Schimbarea layout-ului site-ului oficial al ISP-ului sau crearea unui site de la 0 și actualizarea sa în permanență cu informații din activitatea ISP. Limbaje de programare cunoscute: HTML, CSS, PHP, JAVA, MySQL. De asemenea, este responsabil cu asigurarea administrării bazelor de date, menţinerea integrităţii şi securităţii bazelor de date. Realizează operaţiunile de salvare (backup) şi restaurare (restore) a datelor pentru bazele de date, proiectarea si documentarea arhitecturii bazelor de date, administrarea tuturor bazelor de date ale fundației și asigurarea mentenanței acestora.
- Ofițer City Program – 1 post
City Program, o nouă inițiativă pentru 2015 a ISP, este un program comprehensiv de colectare și diseminare de know how și modele de bune practici în dezvoltare urbană sustenabilă, de la accesul la finanțare la planificare urbană, restaurarea monumentelor istorice, dezvoltarea turismului local și lupta împotriva unor provocări sociale și de mediu precum poluarea și dezindustrializarea. Acest program nu are deocamdată echivalent în România.
Responsabilități: Ofițerul responsabil va avea responsabilități comune în City Program, menținând contactul cu administrațiile locale. Persoana respectivă va avea ocazia de a scrie și depune aplicații pentru granturi din finanțări externe (inclusiv pentru proiecte finanțate din instrumente structurale), precum și ocazia de a lucra cu think-tank-uri ale partidelor politice de centru-dreapta din regiune care implementează proiecte similare. Această poziție reprezintă o bună ocazie pentru orice persoană interesată de administrația publică locală.
Profilul candidatului: Student la Științe politice / Administrație publică / Sociologie, o bună înțelegere a sistemului administrației publice din România, foarte bună cunoaștere a limbii engleze (scris și vorbit), bune cunoștințe de utilizare a calculatorului, capacitatea de a face cercetări independent, bune aptitudini de comunicare.
- Ofițer de relații internationale – 1 post
Responsabilități: Gestionarea relațiilor externe ale ISP și în special cu fundațiile oficiale ale partidelor membre ale Partidului Popular European. Persoana respectivă va menține corespondența cu toate aceste fundații. Inițial, poziția va implica lucrul la demararea unor programe comune cu astfel de fundații, inclusiv cu International Republican Institute, dar și cu organizațiile din rețeaua fundațiilor PPE.
Profilul candidatului: Student la Științe Politice / Relații internaționale / ASE, excelentă cunoaștere a limbii engleze (scris și vorbit), foarte bune aptitudini de comunicare. Este necesar ca persoana respectivă să dețină un laptop personal și să fie dispusă să îl utilizeze pentru sarcini de serviciu. De asemenea, persoana respectivă trebuie să se poată documenta pe cont propriu pe internet (și în special pe site-urile fundațiilor partenere).
- Responsabil financiar și fundraiser – 1 post
Responsabilități: Va avea responsabilități comune în ceea ce privește managementul bugetelor proiectelor ISP – de la întocmirea de proiecte de buget la implementare și raportări de final. Postul implică responsabilități în identificarea posibilelor surse de finanțare pentru ISP și, ulterior, asistență în demersurile de asigurare a finanțării pentru proiecte individuale. Alte responsabilități sunt reorganizarea patrimoniului ISP, managementul fondurilor ISP în numerar, realizarea de proiecții de cash flow. De asemenea, această poziție mai implică însușirea la locul de muncă a unor noțiuni de bază de contabilitate și interacțiunea cu ANAF.
Profilul candidatului: Student la Matematică / Politehnică / ASE, excelente abilități matematice, foarte bune cunoștințe IT (în special cunoștințe avansate de Excel), capacitatea de a realiza bugete de proiecte, o bună capacitate de a lucra independent și de a face research pe cont propriu.
- Stagiar în domeniul politicilor publice în educație
Responsabilități: va ajuta la conceperea programelor dedicate subiectului Educației (de ex. Conferința Națională pe Educație ce va fi organizată la sfârșitul lunii august), va fi la curent în permanență cu toate noutățile aferente acestui domeniu și va propune teme de interes care se pot concretiza ulterior prin politici publice. Va putea participa cu research la cele 2 policy brief-uri pe educație descrise mai jos.
II. Summer Policy – Interns – 9 posturi
ISP organizează și susține mai multe proiecte, pe teme diverse și mereu de actualitate, alături de experți, profesori, politicieni, reprezentanți ai sindicatelor și patronatelor. Concluziile acestor discuții sunt folosite de către ISP pentru conturarea propunerilor de politici publice sau în organizarea dezbaterilor publice, în colaborare cu Fundația Hanns Seidel și Wilfried Martens Centre for European Studies.
În optica acestei misiuni, ISP își propune redactarea unui program de cercetare de tip Policy Brief, pe timpul verii. Acest program de cercetare va fi orientat către teme de interes național și coordonat de Răzvan Orășanu.
O echipă de cercetători se va alătura ISP-ului pentru conceperea și redactarea acestui program, iar fiecare policy brief va fi redactat în română și în engleză.
Vor fi 9 policy brief-uri unde cei 9 interni vor avea un rol important:
- Bugetare pe proiecte și reformă administrativă
- Descentralizare administrativă, regionalizare
- Fiscalitate și reducerea TVA la alimente, modificarea Codului Fiscal
- Sistemul de sănătate și reformele aferente
- Educație (zona de pre-universitar)
- Educație (zona de invățămant superior)
- Coridorul IV European și dificultățile masterplanului de transport
- Regimul de pensii
- Probleme demografice
Responsabilități:
ISP caută stagiari care să asiste diferiții cercetători pe durata redactării fiecărui policy brief, ocupându-se de partea de research.
Profilul candidaților:
Student la Științe Politice / Știinte Sociale / Management / Administrație publică; buna înțelegere a sistemului de administrație publică în România; foarte bună cunoaștere a limbii engleze (scris și vorbit), bune cunoștințe de utilizare a calculatorului; capacitatea de a face cercetări în mod independent; bune aptitudini de comunicare.
.
Concrete & Design Solutions
INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”
MApN demontează noi dezinformări care vizează frontierele României și tehnică militară în Portul Constanța: Sunt informații false pentru a induce panica
“Cruda dictatură Assad s-a prăbușit”: Reacțiile la căderea regimului sirian, de la apelul la stabilitate din partea Europei la emoții contradictorii în Orientul Mijlociu
Fostul dictator sirian Bashar al-Assad a ajuns la Moscova, primind azil în Rusia din partea regimului Putin
Trump, după întâlnirea tripartită cu Zelenski și Macron la Paris: Ucraina ar dori să încheie un acord de pace. Este timpul ca Vladimir să acționeze, China poate ajuta
Ministrul Predoiu: Constituția ne cere să respingem orice formă de extremism sau violență și să rămânem parte a lumii europene și euroatlantice
Mesajul premierului de Ziua Constituției: Legea fundamentală rămâne garantul menținerii drumului nostru european și euroatlantic
Cehia, Portugalia și Spania condamnă ingerințele străine maligne în România: Doar românii își vot decide viitorul/ Încredere deplină în procesele democratice din România
Siegfried Mureșan: Cea mai mare alianţă de centru-dreapta din lume condamnă interferenţa Rusiei în alegerile din România
Trilaterală Macron-Trump-Zelenski la Elysee: Pacea trebuie să conțină garanții puternice de securitate pentru Ucraina, afirmă liderul ucrainean
MApN: Afirmațiile că România pregătește trimiterea de efective ale Armatei în Ucraina sunt “false” şi “manipulatoare”
V. Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie
Mapamond: Care vor fi principalele evenimente ale anului 2013
Angela Merkel: “Mediul economic va fi mai dificil în 2013”
Barometru: Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia
9 mai, o triplă sărbătoare pentru români: Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial
Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman: România va deveni cel mai mare producător și exportator de energie din Europa
Huffington Post: România a fost condusă din 1989 de “o clică incompetentă de escroci foşti comunişti”
Premierul Italiei, Mario Monti, a demisionat
Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice pentru 10 ani exportul de buștean în spațiul extracomunitar
Acord fără precedent în istoria UE: După un maraton de negocieri, Angela Merkel, Mark Rutte, Klaus Iohannis și ceilalți lideri au aprobat planul și bugetul de 1,82 trilioane de euro pentru relansarea Europei
Din Parlamentul European, Virgil Popescu îi îndeamnă pe români să iasă la vot: Va fi decisiv pentru viitorul țării. Vrem să avem în continuare fonduri europene să ne dezvoltăm
INTERVIU Ultimul supraviețuitor din București al Holocaustului este îngrijorat de ascensiunea extremei-drepte și îi îndeamnă pe români să voteze cu Elena Lasconi pentru a-și păstra libertatea
Marcel Ciolacu anunță o finanțare de 5 miliarde de euro de la BEI pentru finalizarea de autostrăzi, modernizarea magistralelor feroviare și construcția magistralei de metrou spre Otopeni
INTERVIU Adrian Furtună, expert la CNCR: Din nevoia de apartenență, romii sunt atrași în cursa întinsă de extrema dreaptă. Mulți nu își cunosc istoria
Klaus Iohannis: Vom avea alt președinte, alt parlament, alt guvern, dar România rămâne aici, cu mari așteptări de la elitele țării
Reprezentanții TikTok, chestionați de eurodeputați români cu privire la respectarea prevederilor europene privind serviciile digitale în contextul alegerilor prezidențiale din România
Plenul Parlamentului European va discuta riscurile dezinformării pe TikTok pentru integritatea alegerilor în Europa ca urmare a scrutinului din România
Comisia Europeană: Vicepreședinta Roxana Mînzatu a evocat “realizarea unei Europe Sociale mai puternice” la prima reuniune cu miniștrii muncii și protecției sociale din UE
Marcel Ciolacu, după alegerile parlamentare: Am înţeles răspunderea pe care o avem faţă de România. Să dezvoltăm țara cu bani europeni și să protejăm valorile naționale
Klaus Iohannis: Ne aflăm în fața unei decizii existențiale, între democrație și izolaționism. Votăm pentru a rămâne o ţară a libertăţii sau a ne prăbuşi într-o izolare toxică şi într-un trecut întunecat
Trending
- U.E.1 week ago
Eurobarometru: 56% dintre români au încredere în Uniunea Europeană, iar 68% se simt atașați de Europa. 61% dintre români au încredere în NATO
- POLITICĂ6 days ago
Ambasadorul României în SUA: Nu există nicio susținere oficială din partea americană pentru Călin Georgescu. Niciun oficial SUA nu s-ar asocia cu viziunea politică pe care o reprezintă acesta
- INTERVIURI5 days ago
INTERVIU Ultimul supraviețuitor din București al Holocaustului este îngrijorat de ascensiunea extremei-drepte și îi îndeamnă pe români să voteze cu Elena Lasconi pentru a-și păstra libertatea
- POLITICĂ4 days ago
Calea Europeană a sesizat Curtea Constituțională, solicitând reluarea turului întâi al alegerilor prezidențiale în condiții de legalitate
- NATO4 days ago
SUA, reacție după raportul desecretizat al CSAT: Îndepărtarea României de alianțele occidentale ar avea “un impact negativ grav” asupra cooperării SUA-România în domeniul securității