Dupa Paris, Romii devasteaza si Geneva

blocCirca 50 de romi, mulţi dintre ei români veniţi din regiunea pariziană, au devastat două imobile din Geneva unde au locuit în timpul iernii, spărgând geamurile, distrugând mobilierul şi aprinzând focuri în mijlocul camerelor.

Mai multe imagini de la dezastru pe

http://www.tdg.ch/galeries/immeuble-devaste-roumains?photo=1Două din grupul de patru imobile care urmează a fi demolate au fost locuite de circa 50 de romi până duminică, atunci când ultimii ocupanţi au fost evacuaţi, relatează Tribune de Geneve. Raziile poliţiei nu i-au împiedicat pe aceştia să revină, în fiecare seară mai numeroşi, unii într-o maşină Renault cu plăcuţe de înmatriculare franţuzeşti, alţii cu bagaje pline cu saltele şi pături. Ei şi-au instalat dormitoarele la etajele superioare ale imobilului, locuind câte şase într-o cameră, răsturnând dulapurile pentru a le transforma în somiere şi aprinzând focul pe jos, între două cărămizi, pentru a se încălzi.

Cel puţin de două ori au fost mobilizaţi pompierii, alertaţi de fumul suspect care ieşea pe ferestre. Geamurile sparte erau împrăştiate pe jos, iar un miros pestilenţial domina atmosfera.

Aici au venit familii întregi, extinse sau reunite, avându-l ca şef de clan pe un bărbat care vorbea franceză. El povesteşte cum a venit în regiunea pariziană împreună cu ai săi şi cum vrea, la un moment dat, să se întoarcă la Bucureşti. “Este foarte probabil ca Geneva să devină pentru unii dintre ei un oraş înlocuitor”, confirmă purtătorul de cuvânt al poliţiei geneveze, Patrick Pulh.

Imediat ce au fost evacuaţi din aceste imobile, romii au găsit o altă casă goală, pe un bulevard învecinat. Locuitorii din zonă au văzut în cursul nopţii circa 20 de romi care au pătruns printr-o fereastră în baie şi nu au mai ieşit. Informaţia a fost confirmată şi de poliţie. “Miercuri seara, în jurul orei 23.00, două dintre patrulele noastre au controlat 17 români, o portugheză şi o slovacă la adresa indicată”, explică Patrick Pulh. “Toţi s-au instalat în interiorul casei pentru a dormi. Printre ei este şi o familie cu femei şi copii. Aceştia din urmă au fost trimişi la adăpostul Vollandes”, a adăugat el.

sursa mediafax

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.