Rusia a cerut o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU pe tema crizei din Ucraina. Consiliul a început a treia întâlnire din ultimele patru zile. Ambasadorul rus: Viktor Ianukovici a solicitat AJUTORUL MILITAR al Rusiei

O nouă reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU pe tema crizei din Ucraina, convocată la iniţiativa Rusiei, se desfăşoară luni seară la New York, anunţă preşedinţia luxemburgheză a organismului, scrie Mediafax. Aceasta este a treia întrunire a Consiliului din ultimele patru zile. Ambasadorul rus la ONU a declarat că Viktor Ianukovici a solicitat ajutor militar din partea Rusiei.

rusia_armataViktor Ianukovici a solicitat ajutor militar din partea Rusiei, a afirmat ambasadorul rus la ONU

Preşedintele ucrainean înlăturat de la putere, Viktor Ianukovici, s-a adresat preşedintelui rus, Vladimir Putin, cu scopul de a obţine ajutor militar “pentru apărarea populaţiei ucrainene”, a afirmat luni ambasadorul rus la ONU, citat de AFP.

Exprimându-se în faţa Consiliului de Securitate, Vitali Ciurkin a citit “un mesaj” adresat de Ianukovici lui Putin în care fostul preşedinte ucrainean afirmă că “Ucraina este pe marginea războiului civil în urma evenimentelor de la Kiev”.

“Vieţile sunt ameninţate (…), oamenii sunt persecutaţi”, adaugă mesajul citat de ambasador.

Fostul preşedinte ucrainean “a cerut utilizarea forţelor armate ale Federaţiei Ruse pentru a proteja populaţia Ucrainei”, a subliniat ambasadorul rus la ONU.

Intervenţia rusă în Crimeea are ca obiectiv “apărarea compatrioţilor şi cetăţenilor noştri”, a mai declarat Ciurkin, repetând poziţia Moscovei.

Ianukovici este în continuare preşedintele legitim al Ucrainei, chiar dacă autoritatea sa este “nesemnificativă”, a apreciat luni premierul rus Dmitri Medvedev.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.