Rusia: Afirmatiile lui John Kerry sunt inacceptabile

john kerry flickr.com Ralph Alswang Ministerul de externe al Rusiei a declarat luni ca afirmatiile recente al Secretarului de Stat american John Kerry contin amenintari la adresa Rusiei si sunt inacceptabile, relateaza Reuters, potrivit HotNews.

Duminica, Kerry a condamnat ceea ce a considerat “un incredibil act de agresiune” al Rusiei in Ucraina si a afirmat ca Rusia se comporta ca in secolul al 19-lea, invadand o tara vecina pe un pretext inventat.

“Nu poti in secolul 21 sa te comporti in maniera secolului 19, invadand o alta tara pe un pretext complet inventat”, a afirmat Kerry la o emisiune de la CBS, potrivit Reuters.

El a adaugat ca Rusia inca are “un set potrivit de optiuni” care pot fi luate pentru dezamorsarea crizei.

“Daca operatiunile din Ucraina continua, presedintele Vladimir Putin ar putea sa nu mai aiba niciun summit G8 la Soci, ba chiar Rusia ar putea parasi G8”, a mai atras atentia seful diplomatiei americane, citat de AFP.

Ministerul rus de externe a mai criticat membrii occidentali din G8 care au suspendat pregatirile pentru summit-ul G8 de la Soci in iunie.

Decizia de a suspenda pregatirile pentru summit “nu are temei” si “afecteaza nu numai tarile din Grupul de Opt, dar si intreaga comunitate internationala”, afirma ministerul de externe rus.

 

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.