Rusia, aliat al Phenianului, ia măsuri împotriva acestuia ca răspuns la testele balistice. Vladimir Putin a semnat un decret prin care impune interdicții Coreei de Nord

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat luni un decret în urma căruia Moscova impune interdicții Coreei de Nord, în conformitate cu prevederile unei rezoluții care a fost adoptată de către Consiliul de Securitate al ONU, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

FOTO: Kremlin.ru

Documentul în cauză, care prevede măsuri economice speciale, este adoptat după testele cu rachetă realizate de către Phenian la finalul anului 2016.

Regimul de la Phenian a respins propunerea referitoarea la un dialog direct cu conducerea de la Seul, făcut la Snakt Petersburg, a precizat luni agenția RIA Novosti, potrivit Reuters.

Moscova a cerut celor două țări, care sunt reprezentate în cadrul unui forum parlamentar în Rusia, să profite de ocazia de a organiza convorbiri directe pentru a încerca să diminueze divergențele de opinie în legătură cu programul de rachete al Phenianului.

Testele nucleare efectuate de Coreea de Nord au dus la escaladarea tensiunilor intenaționale, dar și la impunerea mai multor sancțiuni internaționale de către Consiliul de Securitate al ONU, dar și de către Uniunea Europeană.

Confrom unui plan de dezescaladare susținut de Rusia și China, Coreea de Nord ar urma să suspende programul de rachete balistice, iar Statele Unite și Coreea de Sud ar impune simultan un moratoriu asupra exercițiilor cu rachete la scară largă, ambele măsuri vizând să deschidă calea pentru discuții multilaterale, notează Reuters.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.