Rusia intenționează să interzică zborurile turistice în țările potențial periculoase

Posibilitatea unei interdicții privind zborurile rusești, nu numai în Egipt, ci și în alte țări potențial periculoase, a fost discutată la o întâlnire cu prim-ministrul Dmitri Medvedev luni, 9 noiembrie, informează Russian Legal Information Agency ( RAPSI). Decizia a fost luată în urma prăbușirii unei aeronave Airbus A321 la sfârșitul lunii octombrie.

AVIONMai mult decât atât, vineri, Rusia a suspendat traficul aerian cu Egiptul pentru a determina cauzele prăbușirii avionului din Sinai care a dus la moartea a 224 de persoane.

Vicepremierul rus, Arkady Dvorkovici a declarat că “Nu au existat recomandări privind destinațiile, astfel încât nu are sens să vorbim despre asta, nu este pe ordinea de zi.” Cu toate acestea, legistlatorii chestionați de Kommersant spun că vor aproba inițiativa dacă ajunge la Parlament, informează Prime Business News Agency.

“Noi nu putem ține ușile larg deschise și să spunem că ne asigurăm securitatea atunci când există o amenințare de la statul islamic”, adaugă Oleg Nilov – vicepreședinte al partidului Doar Rusia.

Președintele Vladimir Putin a spus să se acorde asistență rușilor în timpul întoarcerii din Egipt. Șeful statului a semnat duminică un decret privind interzicerea temporară a companiilor aeriene ruse de a efectua transferuri de pasageri în Egipt, potrivit RAPSI.

O sursă a ziarului susține că încetarea legăturilor aeriene cu Egiptul este stabilită pe termen lung: “Interzicerea zborurilor spre Egipt nu va dura o lună sau două, va dura ani de zile”.

Andreea Dobrița

 

.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.