Rusia respinge ideea de agresiune în Ucraina: “Rusia poate avea până la 25.000 de militari în Crimeea”

Moscow Police Make Mass Arrests At Planned Race RiotTratatul dintre Rusia şi Ucraina privind staţionarea Flotei ruse a Mării Negre în Crimeea prevede că Moscova poate avea până la 25.000 de militari în această zonă, au replicat reprezentanţi ruşi la acuzaţiile aduse de occidentali, care au catalogat  această mobilizare drept un act de agresiune.

Viaceslav Nikonov, parlamentar din partea Partidului Rusia Unită al lui Vladimir Putin a apărat prezenţa rusă în Crimeea afirmând că aceasta respectă tratatul dintre Moscova şi Kiev.

“Rusia poate avea până la 25.000 de militari aici (dar) nu cred că sunt mai mult de 15.000”, a declarat el pentru BBC. “După aşa-numita sa revoluţie, Guvernul nelegitim de la Kiev a trimis miliţii înarmate pentru a ocupa clădirile guvernamentale din Crimeea, cred că era destul de naiv să te aştepţi ca Rusia să stea deoparte”, a afirmat el.

Acelaşi tratat şi acelaşi număr de militar a fost invocat şi de ambasadorul Rusiei la ONU, Vitali Ciurkin, pentru a justifica prezenţa rusă în această regiune, relatează CNN.

Intervenţia rusă în Crimeea are ca obiectiv “apărarea compatrioţilor şi cetăţenilor noştri”, a mai declarat Ciurkin, repetând poziţia Moscovei.

 

 

 

.

One Response to Rusia respinge ideea de agresiune în Ucraina: “Rusia poate avea până la 25.000 de militari în Crimeea”

  1. marian 19/03/2014 at 20:12

    ….multa mizerie ruseasca trebuie sa se acunda de UE in Krimea…ca sa se opuna atat d mult…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.