Connect with us

SĂNĂTATE

S-a înfiinţat Societatea Internaţională de Medicină şi Chirurgie Regenerativă (SIMCR)

Published

on

Conferinta_SIMCR3Societatea Internaţională de Medicină şi Chirurgie Regenerativă (SIMCR) a fost lansată în data de 2 aprilie, în cadrul unui eveniment care a reunit specialişti şi personalităţi ale medicinei din România. Lansarea a avut loc în incinta Institutului de Biologie şi Patologie Celulară „Nicolae Simionescu”din Bucureşti, un centru de referinţă în cercetarea atribuită domeniului ştiinţelor regenerative şi cu o vechime de 35 de ani.

„Prin această societate dorim să coagulăm nu numai specialităţi medicale din medicina umană, dar şi colaborarea cu medicina veterinară sau cu ştiinţe precum biologia, fizica şi, bineînţeles, cercetarea fundamentală. Prin urmare, ne dorim să creăm o platformă ştiinţifică pluridiscipinară, cu efect asupra îmbunătăţirii terapiilor pacienţilor, mai ales în cazul bolilor care nu au un tratament bine pus la punct, aşa cum se întâmplă cu <<bolile orfeline>>. Metoda regenerativă este o speranţă pentru bolile netratabile sau chiar incurabile”, a declarat Prof. asoc. dr. Dana Jianu, co-preşedinte SIMCR şi, totodată, inventator al unei pense chirurgicale, dar şi al păpuşii medicale Dana-Joy, medaliate cu aur la Bruxelles şi Geneva.

Societatea nou înfiinţată îşi propune să îndeplinească o serie de obiective:
– studierea resurselor regenerative a celulelor multipotente derivate din ţesutul adipos şi/sau alte surse (măduva osoasă, cordon ombilical etc.) şi a aplicaţiilor lor în biologie, medicină şi chirurgie;
– iniţierea şi consolidarea conexiunilor interdisciplinare pentru înţelegerea aprofundată multilaterală a acestui tip nou de medicină;
– promovarea conceptului de medicină regenerativă pe baze teoretice solide, riguros ştiinţifice;
– propagarea noului arsenal de cunoştinţe teoretice şi terapeutice în practica medicală curentă.

Pe termen lung, Societatea Internaţională de Medicină şi Chirurgie Regenerativă  îşi propune să susţină noi direcţii de cercetare, atragerea de specialişti, crearea unui forum ştiinţific de referinţă în domeniul medicinei şi chirurgiei regenerative şi a unui corp de experţi pentru fiecare grup de lucru; să dezvolte ghiduri sau alte materiale ştiinţifice.

 

 

.

 

POLITICĂ

Klaus Iohannis îi încurajează pe medici: Sunteţi linia de apărare a populaţiei și vom face tot ce este necesar pentru a vă asigura materialele de protecție

Published

on

© Administrația Prezidențială

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, un mesaj medicilor români, cărora le-a spus că sunt în “prima linie” a luptei împotriva COVID-19.

“Ştiu, ştim că vă este greu, dar voi sunteţi în prima linie. Noi toţi ne uităm la voi cu speranţă, cu încredere. Sunteţi linia de apărare a populaţiei împotriva acestei epidemii”, a arătat preşedintele într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

El a asigurat personalul din spitale că autorităţile depun eforturi pentru a le pune la dispoziţie materialele necesare pentru a-şi face meseria.

“Noi, autorităţile, politicienii, vom face tot ce este necesar pentru a vă asigura materialele de care aveţi nevoie”, a punctat Klaus Iohannis.

Marţi, şeful statului a avut o şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Iohannis a spus că vrea să transmită medicilor “un gând bun şi o încurajare”.

“Ştiu că nu este simplu şi ştim cu toţii că, din păcate, vor veni zile şi mai grele, dar avem încredere în voi”, mai transmis preşedintele, adăugând că unul dintre subiectele şedinţei a fost situaţia din spitale şi a vorbit, în acest context, despre achiziţiile de materiale de protecţie.

“Am discutat, evident, situaţia din Suceava şi toţi suntem conştienţi de situaţia pasului care s-a făcut, dar suntem conştienţi şi de răspunderea noastră. Am discutat pe urmă situaţia din spitale şi vreau să vă asigur pe voi, medici, personal medical că noi ne facem treaba. Au început să sosească de peste tot de unde s-au făcut comenzi materiale de protecţie – măşti, halate de protecţie, alte materiale. Lucrurile se mişcă, autorităţile s-au mişcat şi acestea vor ajunge în cel mai scurt timp în spitale”, a afirmat el.

Totodată, Iohannis a spus că a solicitat ca marţi “să se facă peste tot în spitale instructajul personalului”.

“Aceste lucruri se vor întâmpla. Am solicitat celor responsabili ca, cu maximă celeritate, să lămurească alocările bugetare pentru spitale, în aşa fel încât să puteţi să continuaţi achiziţiile care sunt absolut necesare în această perioadă”, a punctat acesta.

Iohannis a subliniat responsabilitatea fiecăruia, în contextul reglementărilor impuse pentru stoparea pandemiei.

“Autorităţile îşi fac treaba şi vă rog pe toţi să ne facem fiecare treaba aşa cum se cuvine iar fiecare român să respecte normele de igienă, normele de distanţare socială, aşa cum au fost solicitate de autorităţi”, a afirmat preşedintele.

Continue Reading

ROMÂNIA

România, în scenariul 4 al pandemiei. Ministerul Sănătății: Începând de astăzi, 52 de spitale din țară vor prelua și trata pacienți infectați cu noul coronavirus. Lista acestora

Published

on

© Reprezentanța Comisiei Europene în Romania

Lista spitalelor care vor prelua pacienți infectați cu noul coronavirus în scenariul 4 al pandemiei, în care România a intrat luni seară, după ce s-a depășit pragul de 2.000 de cazuri a fost publicată marți în Monitorul Oficial.

Un Ordin al Ministerului Sănătății prevede că 52 de spitale din țară vor trata pacienți cu coronavirus, cu 36 de spitale în plus față de cele de până acum.

Măsura vine și în contextul în care până astăzi, 31 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 2.245 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), conform informării transmise de Grupul de Comunicare Strategică

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 220 au fost declarate vindecate și externate (81 la București, 55 la Timiș, 20 la Iași, 16 la Caraș-Severin, 11 la Constanța, 10 la Prahova, 7 la Dolj, 5 la Brașov, 4 la Cluj, 4 la Galați, 2 la Bihor, 1 la Brăila, 1 la Mureș, 1 la Neamț, 1 la Alba, 1 Argeș).

Totodată, până acum, 69 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu și Ialomița, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 293 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 62 de pacienți, dintre care 36 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este deocamdată staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 11.576 de persoane. Alte 123.577 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 24.654 de teste.

Conform Știrile Pro TV, Cele 52 de spitale sunt:

1. Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia

2. Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad

3. Spitalul Județean de Urgență Pitești

4. Spitalul Județean de Urgență Bacău

5. Spitalul Clinic Municipal Oradea

6. Spitalul Județean de Urgență Bistrița

7. Spitalul Județean de Urgență Botoșani

8. Spitalul Județean Brăila

9. Spitalul de Boli Infecțioase Brașov

10. Spitalul ”Victor Babeș” București

11. Spitalul Universitar Militar de Urgență ”Dr. Carol Davila” București

12. Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” București

13. Spitalul Județean de Urgență Buzău

14. Spitalul Județean Călărași

15. Spitalul Județean de Urgență Reșița

16. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj Napoca

17. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța

18. Spitalul Județean de Urgență Sf. Gheorghe

19. Spitalul Județean de Urgență Târgoviște

20. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Craiova

21. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Galați

22. Spitalul Județean de Urgență Giurgiu

23. Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu

24. Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc

25. Spitalul de Urgență Petroșani

26. Spitalul Municipal Hunedoara

27. Spitalul Județean Deva

28. Spitalul Județean de Urgență Slobozia

29. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași

30. Penitenciar Spital București-Jilava

31. Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare

32. Spitalul Municipal Sighetu Marmației

33. Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin

34. Clinica de Boli Infecțioase Târgu Mureș

35. Spitalul Municipal de Urgență Roman

36. Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț

37. Spitalul Județean de Urgență Slatina

38. Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești

39. Spitalul Județean de Urgență Zalău

40. Spitalul Județean de Urgență Satu Mare

41. Spitalul Municipal Mediaș

42. Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu

43. Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu

44. Spitalul Județean de Urgență Suceava

45. Spitalul Județean de Urgență Alexandria

46. Spitalul Clinic pentru Copii ”Louis Țurcanu” Timișoara

47. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Timișoara

48. Spitalul Județean de Urgență Tulcea

49. Spitalul Județean de Urgență Vâlcea

50. Spitalul Județean de Urgență Vaslui

51. Spitalul Municipal de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad

52. Spitalul Județean de Urgență Focșani

Continue Reading

SĂNĂTATE

Crucea Roșie Română a distribuit un milion de măști sanitare către mai multe instituții pentru a consolida răspunsul României în lupta cu COVID-19

Published

on

Crucea Roșie Română anunță achiziția a 1 milion de măști sanitare, care după ce au ajuns în depozitul central al Crucii Roșii Române și au fost distribuite următoarelor instituții: Ministerului Apărării Naționale, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Poliției de Frontiera, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General pentru Imigrări, Agenției Națională de Administrație Fiscala și filialelor de Cruce Roșie din toată țara, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Măștile vor ajunge la personalul angajat și la voluntarii care intră în contact direct cu persoanele afectate de COVID-19.

Valoarea achiziției de măști sanitare este de 794 000 euro și a fost realizată cu sprijinul financiar al mai multor companii naționale: ROMGAZ, Societatea OIL TERMINAL SA, Societatea Națională NUCLEARELECTRICA SA, Societatea de Producere a Energiei in Hidrocentrale HIDROELECTRICA SA, Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune S.A., Societatea CONPET SA Electrica Furnizare

Societatea Națională de Cruce Roșie din România, organizația umanitară cu expertiză în intervenția în situație de dezastre, este în colaborare permanentă cu autoritățile centrale și locale și oferă sprijin logistic, uman și material pentru a consolida răspunsul țării noastre în lupta cu noul coronavirus (COVID-19).

Continue Reading

Facebook

Guvernul României: Măsuri de prevenție coronavirus (COVID-19)

Măsuri de prevenție - COVID19

Măsuri de prevenție - COVID-19#Coronavirus #COVID19

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 11 martie 2020
Advertisement
Advertisement

Trending