Salina Turda, promovată în revista Smithsonian: Un motiv în plus pentru a vizita România

Salina Turda reprezintă “un motiv în plus pentru a vizita România”, potrivit site-ului smithsonian.com, care ilustrează materialul în care recomandă acest obiectiv cu o serie de fotografii realizate, de-a lungul timpului, de către turişti.

SALINA TURDAMina de sare de la Turda a fost transformată într-un minunat, dar ciudat parc, notează Smithsonian.com, potrivit Mediafax.ro.

Mina este un monument istoric din timpuri vechi, când exploatarea sării reprezenta o afacere de succes în regiune. Începând din anul 1992, mina a fost înregistrată ca sit istoric. Aceasta a fost transformată într-un parc în care se găsesc coşuri de baschet, mici terenuri de golf, un lac subteran, un centru spa şi multe alte facilităţi.

“Un motiv în plus pentru a vizita România”, se mai spune pe site-ul smithsonian.com.

Revista Smithsonian şi Smithsonian.com analizează subiectele şi problemele care merită cercetate, studiate şi expuse de Institutul Smithsonian – ştiinţă, istorie, artă, cultura populară – şi realizează cronici pentru cititori.

Institutul Smithsonian este un institut de învăţământ şi cercetare şi un complex de muzee, administrate şi finanţate de guvernul Statelor Unite ale Americii şi de fonduri caritabile, contribuţii benevole şi din profiturile obţinute din operaţiunile sale de retail şi activităţile de acordare a unor licenţe. Institutul Smithsonian este cel mai mare complex muzeal din lume şi multe dintre clădirile sale sunt repere istorice şi de arhitectură.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.