Connect with us

EVENIMENTE

Săptămâna „Femeia contează!” – luptă împotriva mobbing-ului şi a discriminării pe piaţa muncii

Published

on

În perioada 23 – 25 mai 2012 , Asociaţia COLFASA organizează cea de-a doua ediţie a „Săptămânii – Femeia contează!”, pentru a marca lupta împotriva mobbing-ului şi a discriminării pe piaţa muncii. Evenimentele din cadrul “Săptămânii – Femeia contează!” abordează tematici precum: discriminarea, hărţuirea psihologică la locul de muncă (mobbing), egalitatea de şanse şi de gen.

Miercuri 23 mai, tematica va fi: piaţa muncii şi fenomenul de mobbing în România – proiectul „Femeia contează!”. În cadrul acestei zile vor lua cuvântul Massimo Strohhecker (Preşedintele Asociaţiei COLFASA), Roxana Togănel (Manager de proiect, Asociaţia COLFASA),  Cristina Pocora (Preşedinte Comisia pentru Egalitatea de Şanse pentru Femei şi Bărbaţi din cadrul Camerei Deputaţilor – TBC), Cristina Dumitrache (Vicepreşedinte Comisia pentru Egalitatea de Şanse pentru Femei şi Bărbaţi din cadrul Camerei Deputaţilor – TBC), Sorin Botezatu (Director Direcția Egalitate de Șanse – Ministerul Muncii),  Adrian Cojocaru (Vicepreşedinte Cartel Alfa),  Mihaela Onofrei (avocat, consilier juridic), Marilena Mihali Viorescu (psihoterapeut),  Ana Maria Benali (consilier carieră), Anna Maria Bittere (asistent social). De asemenea, va fi prezentat Centrul Anti Mobbing de către Flori-Ana Andronache (Coordonator). Seara se va încheia cu GALA “FEMEIA CONTEZĂ!”, găzduită de Teatrul Odeon.

Tema zilei de joi 24 mai este: piaţa muncii şi egalitatea de şanse şi de gen în România. Invitații acestei zile sunt: Tatiana Biagioni (avocat , Consilier pentru Egalitate de Şanse – Provincia Milano, Italia), Anna Danesi (avocat , Provincia Milano, Italia), Ionela Băluţă (Lector Doctor, Facultatea de Ştiinţe Politice, Universitatea Bucureşti), Elena Grilli (Asociatia CIOFS-FP – Roma, Italia) , Mădălina Turza (Preşedinte CEDC),  Carmen Musceleanu (viceprimar, Primăria sector 1- TBC), Aurora Martin (Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării), Elena Grilli (Asociația CIOFS-FP – Roma, Italia), Alina Meliță (Human Resources Coordinator la Grand Hotel Continental),  Iuliana Alexa (redactor şef revista Psychologies).  Seminariile din această zi vor fi susținute de Ionela Băluţă și Irina Sorescu (Preşedinte Centrul Parteneriat pentru Egalitate).

Tot în ziua de joi, 24 mai, începând cu orele 14:00, se va desfăşura workshopul “Oportunităţi profesionale pentru expertul în egalitatea de şanse”, organizat în parteneriat de către Asociaţia COLFASA şi Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti.

Workshop-ul își propune să răspundă următoarelor întrebări: Avem nevoie de expertiză în domeniul egalității de șanse? Care sunt domeniile în care expertiza pe egalitate de șanse este prezentă și care sunt factorii care au favorizat acest lucru? Care sunt domeniile în care expertiza pe egalitate de șanse este foarte slab dezvoltată și de ce? Care este situația în celelalte țări europene? În ce măsură proiectele de tipul „Femeia contează!” și programele de master precum masterul Politicile egalității de șanse în context românesc și european (FSPUB) contribuie la dezvoltarea domeniului egalității de șanse?

Coordonator: conf. dr. Ionela Băluță – responabila masterului cu orientare profesională Politicile egalităţii de şanse în context românesc şi european

Vorbitori :

Victoria Popescu – Ministru plenipotenţiar, Corespondent Naţional pe lângă OIF, Direcţia ONU şi Instituţii specializate, MAE

Csaba Ferenc Asztalos – Preşedintele Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării

Elena Mitrea – Senatul României, Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială (TBC)

Ana Maria Gheorghiu – Inspector, Direcția pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați

Yesim Oruc – Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) (TBC)

Claudia Udrescu – Lector univ. dr., prodecan FSPUB

Workshop-ul va avea loc la Palatul Parlamentului, Sala Nicolae Bălcescu.

Vineri 25 mai, accentul cade pe mobbing – hărţuirea psihologică la locul de muncă. Deschiderea programului o va face coordonatorul Centrului Anti Mobbing – Flori-Ana Andronache. Invitații zilei sunt Laura Petrescu Perlier (profesor Universitatea Spiru Haret București și Universitatea din Strasbourg – expert mobbing), Gennaro Mario Giuseppe (medic, psihiatru, psihoterapeut, consultant al Tribunalului din Brindisi, psihiatru al Penitenciarului din Brindisi și Lecce), Sonia Melgiovani (psiholog, psihoterapeut, specialist în psihologie clinică), Irina Berar (Senior Consultant, CIMP – Centrul pentru Implementarea Managementului Performant),  Ioana Marin (Mediator, Vicepreședinte APMR- Asociația Profesională a Mediatorilor din România). Ziua se va încheia cu două seminarii ținute de Conf. Univ. Dr. Diana Vasile ( preşedintele Institutului pentru Studiul şi Tratamentul Traumei) și Laura Petrescu Perlier – profesor Universitatea Spiru Haret București și Universitatea din Strasbourg – expert mobbing.

Aflată la a doua ediţie, Săptămâna „Femeia contează!” se înscrie în activitatea de comunicare a proiectului „Femeia contează!”, proiect cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Participarea la evenimente este gratuită în limita locurilor disponibile.

Pentru mai multe informaţii despre proiect vizitaţi site-ul: www.femeiaconteaza.ro.

Despre Asociaţia COLFASA

Asociaţia COLFASA este o organizaţie neguvernamentală, specializată în consultanţa în domeniul politicilor comunitare, pe care îşi propune să le promoveze în România. Asociaţia elaborează proiecte şi oferă servicii de asistenţă tehnică, colaborând cu organizaţii publice sau private din domenii de activitate diverse.

În prezent, Asociaţia COLFASA gestionează 4 proiecte strategice şi 4 proiecte de grant, finanţate din Fondul Social European (FSE).

Asociaţia COLFASA se bazează pe o echipă tânără, caracterizată prin profesionalism, corectitudine, responsabilitate şi implicare maximă în proiectele pe care le desfăşoară.

Pentru detalii şi informaţii suplimentare :

Nicoleta GOLAI – Coordonator Comunicare

Email: nicoleta.golai@colfasa.ro

EVENIMENTE

Gala celei de-a patra ediții a concursului național PatriotFest și-a decernat câștigătorii

Published

on

© Patriot Fest

Decernarea premiilor celei de a patra ediții a concursului național de inovare PatriotFest s-a desfășurat miercuri, 12 ianuarie, la Cercul Militar Național. PatriotFest este singurul concurs național de inovare, organizat de instituții din domeniul apărării și securității naționale.

Concursul urmărește să contribuie la procesul de inovare pentru a crește securitatea României într-o perioadă plină de provocări, când amenințările hibride devin tot mai variate și sofisticate, în special pe fondul pandemiei. Susținerea performanței românești înseamnă nu numai dezvoltarea unei platforme de sprijin și de recompense pentru inovare, dar și o curajoasă încercare de oprire a fenomenului de exod al creierelor, se arată în comunicatul oficial, remis www.caleaeuropeana.ro.

De-a lungul ultimelor ediții, inovatorii români și-au prezentat proiectele, printre care senzori revoluționari, tehnologii de inteligență artificială care transformă fișiere audio în text, securizarea documentelor și a comunicării electronice sau aplicații pe blockchain cu aplicare în securitatea fluxurilor de bunuri, sub formă de prototipuri funcționale. Tematicile sunt împărțite pe categorii largi, dar importante pentru viitor.

Ediția 2021 a PatriotFest a venit cu doua premiere: o tematică fixă, precum și participarea firmelor mici și mijlocii românești. Astfel, inovatorii cu preocupări în domeniul tehnologiilor emergente si disruptive, dornici să contribuie la întărirea securității naționale, au fost invitați să se înscrie, atenția organizatorilor fiind deschisă față de toate tipurile de sisteme autonome – aeriene, terestre și navale.

Ca recunoașterea a sprijinului acordat concursului PatriotFest și promovării cercetării românești, tiltul de Ambasador PatriotFest pentru anul 2021 a fost acordat domnului general maior Teodor Incicaș, șeful Direcției Generale pentru Armamente din cadrul MApN.

Citiți și: PatriotFest: Compania Leviatan Design a premiat un proiect de sistem autonom de poziționare și urmărire solară în cadrul singurului concurs național de inovare în materie de apărare


„A patra ediție a concursului național de inovare PatriotFest ne arată cât de necesară este o astfel de inițiativă de a susține cercetarea românească. Aceasta sprijină și recompensează inovația, contribuind la păstrarea ideilor valoroase în țară. Cercetarea și educația reprezintă o componentă esențială a securității naționale, iar valoarea adăugată adusă de proiecte precum cele înscrise în acest concurs sporesc valoarea cercetării științifice la nivel național. Sunt încântat să observ cum colaborările încurajate de PatriotFest între cercetători, instituțiile academice, cele din sfera apărării și securității naționale și companiile private, au dat naștere unor proiecte valoroase ce pote aduce o mulțime de beneficii României”, a transmis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la evenimentul de ieri. 


Căștigătorii ediției 2021 a concursului Patriotfest sunt:

Premiul ediției – Emilian Vlăsceanu – Sistem de operare pentru stațiile de comandă ale sistemelor aeriene fără pilot uman la bord

Premiul I – Cătălin Pârvulescu, pentru proiectul ”Sistem de celule solare fotovoltaice microtexturate pentru creșterea eficienței – integrat în aripa unui avion fără pilot (UAV)”

Premiul II – Alin Istrate, pentru proiectul ”AHRS (Attitude and Heading Referencing System) Sistem de Referențiere, Atitudine și Direcție”

Premiul III – Bogdan Belean, pentru proiectul ”Sistem autonom de poziționare și urmărire solară”

Premiul Cercetare pentru Apărare – Mihai Palade, pentru ”Sistem C4I cu capabilități de integrare, sincronizare și coordonare a sistemelor ISR de tip Uninhabited Aerial System (UAS)”

Premiul Speranța – Bogdan Fîrtat, pentru proiectul ”Platformă aeropurtată pentru detecția explozivilor în zone greu accesibile”

Premiul pentru Inovare – Marius Dima, pentru proiectul ”Sistem optic cu stabilizare mecanică ambarcat UAV”

Diplome de excelență: Ștefan Gergely, pentru ”Sistem de criptare asimetrică tip RSA pentru comunicația cu drone în domeniul Long-Range” și Florin Dumitru, pentru ”Sistem Lansator Automat aeronave fără pilot, H01-30”

Menționăm că ediția 2021 a PatriotFest a avut ca sponsori companiile Boeing din SUA și Leviatan Design din România. Organizațiilor partenere PatriotFest 2021 au fost Asociația UVS Romania, Asociația Patronală Română a Producătorilor de Tehnică Militară ”PATROMIL” și Liga Studenților Români din Străinătate.

PatriotFest este inițiat de Asociația New Strategy Center și organizat cu sprijinul mai multor instituții din domeniul securității naționale, parteneri în acest proiect: Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul Telecomunicații Speciale și Serviciul de Protecție și Pază.

Gala PatriotFest s-a derulat cu respectarea tuturor măsurilor impuse de pandemie, inclusiv testarea cu teste rapide a tuturor participanților.

Continue Reading

EVENIMENTE

New Strategy Center a încheiat seria de dezbateri online ”30 Years Since the Dissolution of the USSR”

Published

on

© NSC

Luni, 20 decembrie 2021, a avut loc dezbaterea finală din seria de evenimente online organizată de New Strategy Center pentru a marca 30 de ani de la disoluția URSS.

Ultimul eveniment a fost dedicat unei analize a modului în care republicile sovietice componente ale URSS și-au câștigat independența, precum și evoluției spațiului post-sovietic. Demisia lui Gorbaciov în Decembrie 1991 a fost finalul unor momente de mare dramatism în multe dintre republicile sovietice care își redescopereau limba, istoria și doreau să devină independente, intrând într-un conflict dur cu centrul unional.

Moderată de George Scutaru, Directorul General al New Strategy Center, discuția a beneficiat de contribuția lui Raivo Vare, fost ministru de stat în perioda 1990-1992, Estonia, Igor Munteanu, fost ambasador al Republicii Moldova în SUA și Alexander Iskandaryan, Director al Institutului Caucaz, din Armenia.

Fostele republici sovietice au avut un parcurs istoric diferit. Țările baltice au devenit parte a lumii euro-atlantice, fiind membre NATO și UE, alte state se luptă încă să iasă din sfera de influență a Moscovei, precum Ucraina, Georgia și Republica Moldova, în timp ce altele, precum Belarus sau Armenia, fac parte din structurile politice, economice și militare aflate sub patronajul Rusiei.

Citiți și: New Strategy Center organizează seria de dezbateri online ”30 Years Since the Dissolution of the USSR”

Continue Reading

EVENIMENTE

New Strategy Center, a patra dezbatere din seria dedicată împlinirii a 30 de ani de la dispariția URSS. Discuția a abordat parcursul statelor către democrație și către spațiul euro-atlantic

Published

on

© New Strategy Center

New Strategy Center a organizat vineri, 17 decembrie 2021, a patra dezbatere din seria dedicată împlinirii a 30 de ani de la disoluția Uniunii Sovietice. Intitulată ”30 Years Since the Dissolution of the USSR. The Impact on the Former States of the Communist Camp”, discuția a abordat evaluările și percepția asupra evenimentelor din acel moment din statele fostului Tratat de la Varșovia.

Parcursul acestor state către democrație și către spațiul euro-atlantic după încheierea Războiului Rece a reprezentat un proces marcat de provocări, iar speakerii au prezentat desfășurarea evenimentelor de la acea dată, din perspectiva de martori și experți deopotrivă.

 

La discuția moderată de Ambasador (Ret.) Doru Costea, membru al Consiliului Științific al New Strategy Center, au luat parte ambasador Elena Poptodorova, vicepreședinte Atlantic Club Bulgaria, fost ambasador al Bulgariei în SUA, ambasador Sergiu Celac, președintele de onoare al New Strategy Center, și primul ministru de externe al României după căderea regimului comunist în decembrie 1989, și Dr. Przemysław Żurawski vel Grajewski, membru al Consiliului Consultativ al Centrului pentru Studii Estice, OSW, Polonia.

Citiți și:
30 de ani de la destrămarea URSS: New Strategy Center, dezbatere despre percepția Europei Occidentale asupra acestui eveniment istoric din decembrie 1991
New Strategy Center a organizat prima dezbatere din seria dedicată împlinirii a 30 de ani de la dispariția URSS, având în vedere impactul acestui eveniment în SUA
30 de ani de la dispariția Uniunii Sovietice: New Strategy Center, dezbatere despre modul în care rușii au trăit întregul proces ce a dus la încetarea existenței URSS

Continue Reading

Facebook

ROMÂNIA3 hours ago

Guvernul salută decizia OCDE privind începerea negocierilor de aderare cu România: Apartenența la OCDE va consolida profilul internațional al României

ROMÂNIA3 hours ago

Klaus Iohannis salută decizia OCDE de a deschide negocierile de aderare cu România: Rămânem angajați să atingem obiectivul de aderare

INTERNAȚIONAL4 hours ago

OCDE a decis deschiderea negocierilor de aderare a României la “clubul țărilor dezvoltate ale lumii”

MAREA BRITANIE6 hours ago

Regatul Unit nu va ezita să adopte ”cele mai grele” sancțiuni decise vreodată contra Rusiei, dacă Moscova recurge la o nouă agresiune împotriva Ucrainei

COMISIA EUROPEANA7 hours ago

Stella Kyriakides: Comisia Europeană va sprijini Planul României de Combatere a Cancerului în toate etapele sale

CONSILIUL UE7 hours ago

Șeful diplomației UE pledează pentru crearea forței europene de reacție rapidă: Tensiunile cu Rusia, cel mai recent exemplu că Europa este în pericol

INTERNAȚIONAL7 hours ago

Premierul Poloniei, îngrijorat de refuzul Berlinului de a furniza arme Ucrainei: Este o „mare dezamăgire” că Germania blochează sprijinul Estoniei pentru Kiev

ROMÂNIA8 hours ago

Transparency International: România, printre cele mai corupte trei țări din UE, alături de Ungaria și Bulgaria

U.E.8 hours ago

Opoziția din Ungaria îi cere lui Viktor Orban să-și anuleze vizita în Rusia de pe 1 februarie, în contextul situației ”tensionate” privind Ucraina

PARLAMENTUL EUROPEAN9 hours ago

Supraviețuitoarea Holocaustului Margot Friedländer, în vârstă de 100 de ani, se va adresa eurodeputaților pentru a marca Ziua internațională de comemorare a victimelor Holocaustului

ROMÂNIA10 hours ago

Șeful diplomației române, Bogdan Aurescu: Vom continua să condamnăm public, fără ezitare, orice încercare de a nega sau distorsiona Holocaustul

ROMÂNIA13 hours ago

Președintele Klaus Iohannis: Suntem un model de bune practici în regiune prin extinderea și consolidarea programelor educaționale despre istoria evreilor și a Holocaustului

INTERVIURI4 days ago

INTERVIU Patriciu Achimaș-Cadariu: Noul Plan Național de Combatere a Cancerului este echivalentul unui ”PNRR al cancerului”. Există proiecte destinate finanțărilor europene

Daniel Buda5 days ago

Parlamentul European a adoptat cu largă majoritate rapoartele lui Daniel Buda prin care este asigurată bunăstarea animalelor în timpul transportului, protejând în același timp interesele fermierilor

COMISIA EUROPEANA5 days ago

Ursula von der Leyen, la Forumul Economic Mondial: Vom propune o Lege Europeană privind Cipurile în februarie

PARLAMENTUL EUROPEAN6 days ago

Liderul Renew Europe îndeamnă președinția franceză la Consiliul UE să fie foarte „îndrăzneață” în ceea ce privește sprijinirea tinerilor și egalitatea de gen

CONSILIUL UE6 days ago

De la pupitrul democrației europene, Emmanuel Macron pledează pentru o perspectivă clară de aderare la UE pentru țările din Balcanii de Vest, regiune ”aflată în inima continentului european”

CONSILIUL EUROPEAN6 days ago

Emmanuel Macron promite că Parlamentul European va dobândi drept de inițiativă legislativă și cere apărarea statului de drept, al cărui sfârșit ar însemna o întoarcere la regimuri autoritare și la bâlbâiala istoriei

U.E.6 days ago

Emmanuel Macron subliniază urgența abordării schimbărilor climatice pentru ca UE să poată asigura progresul economic promis

CONSILIUL EUROPEAN6 days ago

Emmanuel Macron cere o propunere comună europeană împreună cu NATO pentru “o nouă ordine de securitate” care “să fie negociată cu Rusia”

Advertisement

Team2Share

Trending