Sarkozy: Dacă permitem distrugerea monedei euro ar trebui să ne asumăm şi riscul distrugerii Europei

Franţa a avertizat marţi că unitatea europeană va fi în pericol dacă liderii zonei euro nu vor reuşi să ia măsuri îndrăzneţe pentru a face faţă crizei datoriei suverane în cadrul summitului din acest weekend, scrie adevarul.ro.

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat că “o criză financiară fără precedent ne va determina să luăm decizii extrem de importante în zilele următoare. Dacă permitem distrugerea monedei euro ar trebui să ne asumăm şi riscul distrugerii Europei. Cei care distrug Europa şi moneda euro vor fi responsabili pentru reapariţia conflictelor şi a divizării pe continentul nostru. “

În contextul în care agenţia americană de rating Moody’s a avertizat Franţa că şi-ar putea pierde calificativul maxim (AAA) ca urmare a creşterii datoriei suverane, Sarkozy a făcut aluzie la vulnerabilitatea ţării sale: “Pe cont propriu, Franţa nu poate face faţă”, notează Financial Times.

Primul-ministrul francez François Fillon a reiterat necesitatea unui progres în cadrul Summitului G20 de la 23 octombrie, pe tema crizei datoriilor: “Dacă nu reuşim, Europa va fi la mare risc.”

Săptămâna în curs este una critică pentru viitorul Uniunii şi al monedei euro, liderii ţărilor UE fiind nevoiţi să prezinte o strategie pentru soluţionarea crizei datoriilor de stat înainte de Summitul G20.

Articolul a fost preluat de pe adevarul.ro si poate fi accesat aici.

Sursa foto: businessmagazin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.