Seara bucovineana la Bruxelles. Sarmale si poale-n brau la masa Parlamentulului European

IMG_5818

Cele peste patru mii de sarmale, preparatele vanatoresti, preparatele traditional bucovinene – pastrav cobze, buturuga de ciocolata, bulz taranesc, ciulama de galbiori, poale-n brau, etc., dar si programele artistice, incondeiere de oua, pictura pe sticla si lemn, obiceiuri populare, precum si alte elemente specifice Bucovinei, au oferit, marti, celor peste sapte sute de invitati o seara de neuitat la Parlamentul European. Evenimentul s-a terminat aproape de miezul noptii, cu mult peste programul initial stabilit, fapt ce denota interesul europenilor pentru traditiile si produsele din aceasta regiune.

Tanarul europarlamentar roman Petru Luhan si  si Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, au fost initiatorii acestei actiuni de promovare a “brandului Bucovina”, considerata de specialisti ca fara precedent in ultimii 15 ani.

IMG_5557Suceveanul Petru Luhan a declarat: “Cred ca acest eveniment va contribui la constituirea unui brand pentru produsele traditionale bio bucovinene si sper ca in viitorul apropiat acestea sa se gaseasca si in supermarket-urile europene. Cunoasterea produselor bio si traditionale de o calitate mult superioara celor existente pe piata europeana de catre consumatorii din Uniunea Europeana  poate conduce la  dezvoltarea economica si turistica  in regiunea Bucovina si implicitRomania . Am prezentat invitatilor si manastirile bucovinene care datorita unicitatii si valorii lor artistice au fost adaugate la Lista cu Mosteniri Culturale Internationale a UNESCO. Acestea pot constitui un stimulent pentru cei interesati sa viziteze Bucovina . “

IMG_5779La eveniment au mai participat Dacian Ciolos, Comisarul pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala,  europarlamentari, reprezentanti ai corpului diplomatic la Bruxelles, invitati din cadrul celorlalte institutii europene.

Directorul Directiei Evenimente din cadrul Parlamentului European a declarat ca desi lucreaza in acest domeniu de 15 ani nu a mai intalnit un eveniment de o astfel de calitate si amploare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.