Șase imigranți sirieni, arestați în Germania pentru că ar fi plănuit un atentat și au legături cu ISIS

Şase bărbaţi sirieni, suspectaţi de pregătirea unui atac terorist, au fost reţinuţi în urma unor percheziţii în opt apartamente, în operaţiuni în întreaga Germanie, a anunţat procuratura, potrivit New York Times.

Aproximativ 500 de polişişti au percheziţionat marţi clădiri în oraşele Kassel şi Hanovra, în centrul ţării, şi Leipzig (est), precizează Procuratura din Frankfurt.

Cei şase suspecţi au fost identificaţi drept cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 20 şi 28 de ani, care au venit în Germania ca solicitanţi de azil din decembrie 2014 în septembrie 2015. Numele nu le-au fost divulgate, în conformitate cu legislaţia germană. Sirienii, care ar fi membri ai grupării jihadiste Statul Islamic, sunt acuzaţi că ”au pregătit un atac cu arme şi explozivi vizând o ţintă publică în Germania”.

Procuratura a refuzat să ofere detalii suplimentare, subliniind că ancheta este în curs. Însă bărbaţii reţinuţi nu au terminat de pregătit atacul, a precizat procuratura.

Arestările vin la 11 luni după ce Anis Amri, un tunisian care nu a primit azilul politic solicitat, a ucis 12 oameni și a rănit alți 50, când a intrat cu un camion furat într-o piață de Crăciun aglomerată, la Berlin.

Orașele din Germania sunt în alertă și au luat noi măsuri de securitate pentru piețele de Crăciun de anul acesta, inclusiv instalând borduri de ciment pentru a preveni repetarea unui atac cu o dubă.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.