Schaeuble: Agitaţia pieţelor financiare provocată de criza datoriilor ar putea dura încă doi ani

Agitaţia de pe pieţele financiare provocată de criza europeană a datoriilor ar putea dura încă doi ani, a declarat ministrul german de Finanţe Wolfgang Schaeuble, potrivit Mediafax, în timp ce liderii G8 se pregătesc să discute despre situaţia Greciei şi impactul asupra economiei mondiale.

După mai mult de doi ani de când Grecia a dezvăluit deficitul bugetar masiv, Europa “a cunoscut o criză de amploare”, a afirmat Schaeuble într-un interviu înregistrat, difuzat vineri la postul de radio Europe 1, transmite Bloomberg.

“Este normal. Chiar şi aşa, în 12-24 de luni pieţele financiare se vor calma”, a precizat oficialul german.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului german de FiLiderii G8 se reunesc în acest weekend la Camp David, în SUA, principala temă de discuţii fiind criza din Europa.nanţe, Silke Bruns, a afirmat pe de altă parte că guvernul cancelarului Angela Merkel are o datorie faţă de alegători să se pregătească pentru o posibilă ieşire a Greciei din zona euro.

“Oamenii au dreptul să se aştepte ca guvernul să facă pregătiri pentru toate eventualităţile”, a afirmat Bruns la briefingul de presă al guvernului, de la Berlin.

Liderii G8 se reunesc în acest weekend la Camp David, în SUA, principala temă de discuţii fiind criza din Europa.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: enwtheite.blogspot.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.