Ambasadorul Cehiei în România: Aderarea la Schengen şi MCV nu ar trebui interconectate

Jiří Šitler mzv.czAmbasadorul Republicii Cehe in Romania, Jiří Šitler, afirma ca aderarea Romaniei la Schengen si Mecanismul de Cooperare si Verificare nu ar trebui interconectate Ambasadorul Republicii Cehe in Romania, Jiri Sitler, a declarat, luni, dupa o vizita la Prefectura Mures, ca aderarea Romaniei la Spatiul Schengen si Mecanismul de Cooperare si Verificare nu ar trebui interconectate, “pentru ca sunt doua lucruri separate” si ca aceasta este pozitia intregii clase politice din Cehia.

“Este ceea ce am declarat intotdeauna, ca toate conditiile tehnice sunt indeplinite si asta este important, pentru ca cerintele politice nu faceau parte din intelegere. Desigur, exista si celelalte procese, cum sunt Mecanismul de Cooperare si Verificare, care sunt importante de discutat, dar in opinia noastra nu ar trebui interconectate, pentru ca sunt doua lucruri separate. Am avut alegeri, recent, in Cehia si pozitia nu s-a schimbat, toate partidele, inclusiv noul guvern, au ramas cu aceeasi pozitie in aceasta privinta”, a spus ambasadorul.

El a apreciat totodata ca “e timpul sa dispara” constrangerile legate de libera circulatie a fortei de munca si a persoanelor din Romania si Bulgaria in spatiul UE, intrebat fiind despre opozitia unor lideri europeni fata de ridicarea, din 2014, a restrictiilor impuse romanilor si bulgarilor pe piata UE.

Sursa: Mediafax
Foto: mzv.cz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.