Un deputat francez cere reformarea Schengen înainte de aderarea României şi Bulgariei

no schengenUn deputat UMP din departamentul Alpes-Maritimes, Eric Ciotti, a depus joi în Adunarea Naţională o propunere privind reformarea Schengen înaintea aderării României şi Bulgariei, cerând Franţei să blocheze integrarea celor două ţări la viitorul Consiliu JAI.

„Este urgent ca Spaţiul Schengen să fie reformat înainte de primirea în această zonă de liberă circulaţie a Bulgariei şi României”, subliniază deputatul UMP, adăugând că „Nicolas Sarkozy a propus acest lucru încă din 2011”, potrivit Mediafax.

Deputatul francez susţine că cere Franţei să îşi utilizeze votul de veto în cadrul Consiliului Justiţiei şi Afacerilor Interne (JAI) de la 5-6 decembrie, „ţinând cont că cele două ţări nu sunt pregătite” pentru aderare.

El invocă două motive în acest sens, şi anume „tratamentul pe care aceste două ţări îl aplică romilor, printr-un refuz deliberat de implementare a unor instrumente de integrare în pofida ajutoarelor abundente din partea UE, şi riscul supravegherii frontierelor externe ale Europei de către două state care nu dispun de instrumente adaptate”.

Sursa: Mediafax.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.