Secretarul Apărării, Jim Mattis, vizitează principalii aliați ai SUA din Asia, pentru a discuta despre criza din Coreea

Secretarul american al apărării, Jim Mattis, începe luni un turneu de o săptămână în Asia, unde va discuta cu aliații SUA criza legată de înarmarea Coreei de Nord, transmite Reuters citată de Agerpres.

Foto: US Department of Defense/ Flickr (crop)

Luni, Mattis se va întâlni separat cu omologii săi din Japonia și Coreea de Sud, apoi va urma și o întrevedere în trei. Până miercuri, șeful Pentagonului va participa la o reuniune a miniștrilor apărării din Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) în Filipine. Programul său de săptămâna aceasta mai include și o vizită în Thailanda, urmată de o escală la Seul.

Voi vorbi cu omologii mei; vom discuta despre criza de securitate din regiune, generată de provocările iresponsabile ale Coreei de Nord, precum și despre respectul nostru pentru valorile comune, cum ar fi suveranitatea și integritatea teritorială a statelor, libertatea de navigație în apele istoric internaționale și comerțul corect și reciproc”, a declarat Mattis reporterilor.

Turneul în Asia al secretarului apărării precede cu doar câteva săptămâni prima vizită în acest continent a președintelui Statelor Unite, Donald Trump.  Vizita lui Donald Trump de 12 zile în Asia va culmina cu participarea sa la summitul APEC (Forumul de cooperare economică Asia-Pacific), programat să aibă loc la Da Nang, în Vietnam.

 

 

.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.