Secretarul de stat Codrin Scutaru: Discursul populist la adresa romanilor din Germania trebuie sa inceteze

codrin-teodor-scutaru-2273„Trebuie sa punem punct abordarilor populiste care se vehiculeaza in Germania, referitor la romanii care lucreza in aceasta tara si sa luptam mai mult pentru respectarea lor ca si cetateni egali in drepturi ai UE”, a declarat secretarul de stat PC, Codrin Scutaru, dupa intalnirea avută cu conducerea Asociatiei Oraselor Germane.

„Acest curent populist nu este impartasit de toti germanii, trebuie sa precizam clar acest lucru, ci doar de unii politicieni, probabil din lipsa de informare sau in scop electoral”, a adaugat secretarul de stat, citat intr-un comunicat transmis  redactiei.

„Salut pozitia corecta a Asociatiei oraselor Germane  care apreciaza ca nu trebuie dramatizata si generalizata  problema imigrantilor, cu atat mai mult cu cat datele Agentiei pentru munca germne  arata ca 90% dintre romanii care merg acolo sunt bine pregatiri si contribuie la dezvoltarea statului german!”, a declarat Codrin Scutaru.

In cadrul intrevederii, secretarul de stat PC le-a transmis oaspetilor germani ca Romania are de suferit de pe urma faptului ca elitele noastre din diverse domenii aleg sa lucreze in strainatate, inclusiv in Germania.

„Avem serioase probleme ca generatii intregi de doctori, de exemplu, care nu au , practic, cui transmite stafeta. Si de aceea incercam si speram curand sa gasim solutii, astfel incat incat specialistii nostri, elita noastra, sa se intoarca acasa. E vorba de cele mai multe ori de colegi de-ai mei de generatie, care au ales aceasta cale, facand sacrificii si locuind departe de familiile si tara lor.”, a spus Codrin Scutaru.

Pe alta parte, secretarul de stat le-a multumit invitatilor germani ca au inteles corect faptul ca ingrijorarile privind imigratia romanilor care merg in Germania pentru a beneficia de ajutoare sunt neintemeiate. „Ma bucur ca ati inteles acest lucru si ca, la randul dumneavoastra, ati transmis corect mesaje catre opinia publica  germana”, a subliniat Codrin Scutaru.

El a transmis conducerii Asociatiilor Oraselor Germane si determinarea autortatilor romane ca in 2014 sa vina cu solutii si rezultate pentru incluziunea sociala a cetatenilor romi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.