Secretarul general al Consiliului Europei, în vizită la Kiev pentru a prezenta un plan de acțiune pentru Ucraina

Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, începe marți o vizită de două zile la Kiev pentru a prezenta un nou plan de acțiune pentru Ucraina și pentru convorbiri cu principalii oficiali din această țară, relatează Agerpres.

Thorbjørn JaglandÎn prima zi a vizitei sale în capitala ucraineană, Thorbjorn Jagland va avea întrevederi cu președintele Petro Poroșenko, cu premierul Arseni Iațeniuk, cu șeful parlamentului ucrainean (Rada Supremă), Volodimir Groisman, cu ministrul de externe Pavlo Klimkin, precum și cu reprezentanți ai societății civile ucrainene, după cum precizează un comunicat al Consiliului Europei.

Miercuri, Thorbjorn Jagland va prezenta la Kiev ‘Planul de acțiune pentru Ucraina pe anii 2015-2017’, plan aprobat la sfârșitul lunii ianuarie de Comitetul Miniștrilor Consiliului Europei. Documentul subliniază faptul că unul din obiectivele activității de cooperare între Consiliul Europei și Ucraina este de a ajuta fosta republică sovietică să-și îndeplinească angajamentele asumate în 1995, în momentul aderării la organizația paneuropeană. Planul de acțiune prevede și serie de acțiuni prioritare vizând alinierea legislației și instituțiilor ucrainene la normele europene.

Astăzi, și președintele Klaus Iohannis efectuează o vizită la Kiev. Șeful statului are o întrevedere cu omologul său, Petro Poroșenko, cu care va discuta despre relațiile bilaterale și situația tensionată din estul țării. Totodată, Klaus Iohannis va discuta și cu președintele Radei Supreme, Volodimir Groisman și va avea o întrevedere și cu premierul Arseni Iațeniuk.

 

.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.