Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland: Donald Trump nu mai este liderul moral al lumii libere

Preşedintele american Donald Trump nu mai este ”liderul moral” al planetei şi ”nu poate vorbi în numele lumii libere”, a estimat miercuri secretarul general al Consiliului Europei, ca reacţie la separarea copiilor de migranţi de restul familiilor lor, informează AFP, citat de Agerpres.

Ceea ce se întâmplă la frontieră (americano-mexicană), unde el îi separă pe copii de părinţii lor, este un semn că el nu mai este liderul moral al ţării sale sau al planetei”, a declarat Thorbjorn Jagland pentru postul norvegian TV2, cu ocazia unei deplasări la Moscova.

Tot ceea ce face el (Donald Trump) îl exclude din rolul pe care preşedinţii americani l-au avut întotdeauna. El nu mai poate vorbi în numele a ceea ce se cheamă lumea liberă”, a subliniat Jagland.

Separarea copiilor de părinții lor fără acte, dintre care mulți fug din calea violențelor din America Centrală, a generat un scandat în SUA și un val de critici la adresa președintelui american, Donald Trump.

Statele Unite au anunțat marți retragerea Statelor Unite din Consiliul Drepturilor Omului al ONU, un organism internaţional pe care administraţia preşedintelui Donald Trump l-a criticat aspru, acuzându-l de prejudecată împotriva Israelului şi că serveşte drept platformă unor ţări precum China.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.