Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, întâlnire cu secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo. Cei doi au discutat despre procesul de dialog cu Phenianul și situația din Orientul Mijlociu

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, și secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, au discutat sâmbătă la Washignton despre procesul de dialog cu Coreea de Nord și despre situația din Orientul Mijlociu, în special conflictele din Yemen și Siria, anunță EFE care citează un comunciat al diplomației americane, anunță Agerpres.

 

Potrivit sursei citate, cei doi au abordat şi conflictul din Libia, precum şi ”succesul” istoricului summit din Singapore între liderii american şi nord-coreean şi eforturile de începere a procesului de denuclearizare a peninsulei coreene.

Totodată, Pompeo şi Guterres au convenit asupra necesităţii acordării de prioritate sosirii ajutorului umanitar în Siria şi Yemen.

Întâlnirea înaltului oficial ONU cu șeful diplomației americane survine la scurt timp după ce Antonio Guterres a efectuat o vizită în Rusia în cadrul căreia s-a întâlnit, între alții, și cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, dar și cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

De asemenea, întrevederea între cei doi are loc la scurt timp după ce Statele Unite au anunțat, prin vocea ambasadorului american la ONU, Nikki Haley, că se retrag din Consiliul Drepturilor Omului al Națiunilor Unite, decizie criticată de Uniunea Europeană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.