Papa Francisc face apel la pace în Siria

Într-o rugăciune-maraton de cinci ore, Papa Francisc a făcut sâmbătă apel la pace, în contextul în care liderii occidentali dispută tema unei intervenţii militare în Siria.

papa franciscLa apelul Suveranului Pontif s-au alăturat creştini din întreg Orientul Mijlociu, care se tem că o eventuală acţiune armată împotriva regimului de la Damasc va provoca un război de anvergură. Şi la Washington, oamenii îi cer preşedintelui Barack Obama să renunţe la planul său pentru Siria, relateaza Digi24.ro

Peste 100.000 de oameni s-au adunat la Vatican, în piaţa din faţa Basilicii San Pietro, pentru a asculta mesajul de pace transmis de Papa Francisc şi rugăciunile care au durat nu mai puţin de cinci ore.

Continuăm să semănăm distrugere, durere şi moarte, ca şi cum ar fi normal. Violenţele şi războiul duc doar la moarte. Putem ieşi din această spirală a morţii? Putem învăţa din nou să păşim şi să trăim în armonie?” a întrebat Suveranul Pontif.

Congresul SUA trebuie să voteze în următoarea perioadă dacă aprobă sau nu intervenţia militară cerută de preşedintele Barack Obama.

Uniunea Europeană aşteaptă raportul observatorilor ONU privind atacul cu arme chimice din Siria, pentru a discuta o eventuală intervenţie.

Sursa: Digi24
Foto:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.