Şeful ANI, Horia Georgescu, primit la Casa Albă

HoriaGeorgescuO delegaţie a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) condusă de preşedintele instituţiei, Horia Georgescu, s-a aflat în vizită oficială la Washington, în perioada 17 – 21 noiembrie, pentru întâlniri cu omologi din cadrul instituţiilor cu rol în prevenirea sau combaterea corupţiei şi a celor însărcinate cu asigurarea climatului de integritate publică în SUA, dar şi cu alţi înalţi reprezentanţi din administraţia americană.

Cu această ocazie, Horia Gerogescu a fost primit la Casa Albă de Directorul Afacerilor pentru Europa Centrală şi de Est din cadrul National Security Staff – Executive Office of the President (fostul Consiliu Naţional de Securitate al Statelor Unite).

Preşedintele ANI a fost primit şi la Departamentul de Stat al Statelor Unite de către Directorul Biroului de Afaceri pentru Sudul şi Centrul Europei (Office of South Central European Affairs), adjunct ad-interim al asistentului Secretarului de stat pentru Europa Centrală şi de Est.

“Cu ocazia celor doua intrevederi, au fost abordate o serie de teme generale si specifice referitoare la progresele si rezultatele Agentiei Nationale de Integritate, statul de drept, reforma in domeniul justitiei, precum si despre provocarile aflate in fata Agentiei si realizarea obiectivelor sale. Un accent special in cadrul discutiilor a fost pus pe stabilitatea legislativa si mentinerea cadrului institutional”, se arata in comunicatul ANI.

De asemenea, Georgescu a avut o intalnire de lucru cu Directorul Biroului de Etica din cadrul Guvernului Statelor Unite (Office of Government Ethics), una din institutiile omoloage Agentiei Nationale de Integritate. “Oficialii celor doua institutii si-au exprimat convingerea ca procesul de cooperare va continua in scopul schimbului de bune practici in materia asigurarii celor mai bune standarde de integritate”, a precizat ANI.

Surse: Romanialibera.ro, ANI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.