Seful Comisiei de la Venetia, despre revizuirea Constitutiei: Nu am primit draftul de revizuire a Constituţiei. Sper că nu e un scenariu ascuns

gianni buquicchioPresedintele Comisiei de la Venetia, Gianni Buquicchio, a declarat luni ca nu a primit inca proiectul de revizuire a Constitutiei Romaniei, avand in vedere ca parlamentarii din majoritatea de la Bucuresti au anuntat ca amana termenul limita de la sfarsitul lunii septembrie la inceputul anului viitor.

Buquicchio a precizat, intr-un interviu pentru Adevarul, ca modificarea legii fundamentale nu poate fi facuta in pripa, fiind un proces care necesita un larg consens din partea fortelor politice.

Potrivit noului calendar, vom primi draftul in urmatoarele saptamani si vom incepe sa il analizam. Probabil vom avea o opinie preliminara in martie sau, cel tarziu, in iunie pentru ca propunerea sa fie adoptata de Parlament sau prin referendum pana la finalul lui 2014″, a declarat presedintele Comisiei de la Venetia.

Intrebat daca este deranjat de faptul ca autoritatile de la Bucuresti nu au respectat termenul initial de predare a documentului, liderul forului european a precizat ca spera ca in spatele acestei tergiversari nu se afla jocuri politice.

“Sper ca nu e un scenariu ascuns, lasati-ma sa sper ca nu e asa. Nu dau termene, nu depinde de mine, nu suntem Politia. Depinde de voi. Ce vreau sa subliniez: toate astea trebuie facute avand cel mai mare consens posibil. Reforma Constitutiei trebuie sa rezulte in urma lucrarilor efectuate de intreaga societate, de fortele politice”, a spus oficialul european.

Sursa: Adevarul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.