Șeful diplomației franceze critică alegerea lui Antonio Tajani (PPE) în fruntea Parlamentului European: Acum aceeași familie politică controlează tot

Șeful diplomației franceze, socialistul Jean-Marc Ayrault a declarat miercuri că alegerea italianului Antonio Tajani, un apropiat al lui Silvio Berlusconi, la conducerea Parlamentului European afectează echilibrul politic al UE și nu reprezintă ”un semn foarte bun”, notează Agerpres, citând AFP.

”Acum, este aceeași familie politică care controlează tot”, a afirmat el referindu-se la Partidul Popular European (PPE, conservator), într-o emisiune găzduită de LCP/Le Monde/AFP/ France Info.

”Am avut până în prezent un echilibru între Comisia prezidată de Jean-Claude Juncker, așadar Partidul Popular European, președintele Consiliului European, polonezul Donald Tusk (din partea) Partidul Popular European și un social-democrat german la șefia Parlamentului European”, a adăugat Ayrault.

Antonio Tajani, comisar european în perioada 2008-2014, a fost ales pentru doi ani și jumătate la președinția Parlamentului European în locul lui Martin Schulz, care a decis să revină pe scena politică din Germania.

Tajani este membru al Parlamentului European încă din 1994 și a fost vicepreședinte al Comisiei Europene între 2008 și 2014 în calitate de comisar pentru transport și apoi de comisar pentru industrie și antreprenoriat. Din 2014, este prim-vicepreședinte al Parlamentului European.

Citiți și:

Cine este Antonio Tajani, noul președinte al Parlamentului European

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.