Șeful diplomației franceze: SUA să își informeze aliații cu privire la acordul cu Rusia asupra situației din Siria

Jean-Marc_Ayrault_(1)Șeful diplomației franceze, Jean-Marc Ayrault, a cerut joi Washington-ului să împărtășească repede cu aliații lor conținutul acordului încheiat cu Rusia referitor la Siria, informează AFP, potrivit Agerpres.

“Important este să existe o bună informare și sper că noi o vom avea rapid. Credem că între aliați este absolut posibil să oferi informații”, a declarat Ayrault în fața jurnaliștilor, în timpul vizitei sale în Ucraina, mai scrie sursa citată.

Citiți și SUA și Rusia, acord asupra Siriei. Ce prevede planul de pace

SUA și Rusia au ajuns la un acord în ceea ce privește încetarea ostilităților din Siria săptămâna trecută, o înțelegere potrivit căreia toate forțele militare ar trebui să se retragă de pe un drum de acces către Alep, urmând ca Rusia și SUA să stabilească un centru pentru un grup comun de implementare, în vederea luptei împotriva grupărilor Stat Islamic și al-Nusra, considerate drept grupări teroriste de către ambele părți.

Totodată, Washington-ul și Moscova s-au angajat să creeze un centru de operațiuni comun și să coordoneze operațiuni comun împotriva facțiunilor teroriste din Siria.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.