Şeful IGPR: Am înfiinţat un serviciu care va face profile comportamentale ale infractorilor periculoşi. Vrem să colaborăm cu FBI

Petre TobăŞeful Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Petre Tobă, a anunţat, marţi, că la nivelul IGPR a fost înfiinţată o structură nouă – serviciul de analiză comportamentală, care se va ocupa de realizarea profilelor comportamentale ale infractorilor periculoşi, potrivit Mediafax.

Tobă a explicat că este vorba despre un serviciu care, momentan, este în proces de selecţie a angajaţilor, aceştia fiind psihologi, sociologi şi poliţişti de judiciar.

“Serviciul de analiză comportamentală este cunoscut ca şi acel profiling, care analizează comportamentele infracţionale şi care va ajuta în special Direcţia de investigaţii criminale”, a mai spus şeful IGPR.

Petre Tobă a precizat că noua structură va funcţiona doar la nivelul central al Poliţiei Române şi va avea ca subiecţi doar infractorii care comit fapte cu violenţă, consideraţi deosebit de periculoşi.

Potrivit şefului IGPR, realizarea profilelor psihologice ale infractorilor va ajuta Poliţia la viitoare anchete, în care, în funcţie de modul de operare, va putea fi stabilit un suspect aflat în baza de date a acestui serviciu.

“Intenţionăm să avem o colaborare şi cu FBI, care are mare experienţă în cazul unor astfel de structuri”, a adăugat Petre Tobă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.