Connect with us

INTERNAȚIONAL

Șeful statului, întrevedere cu Președintele Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, Miroslav Lajčák: “La provocări comune nu putem vorbi decât despre soluții colective”

Published

on

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit astăzi la Cotroceni pe Președintele Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, Miroslav Lajčák, alături de care a susținut o declarație comună de presă remisă Calea Europeană.

Conform șefului statului, România sprijină toate demersurile ONU, precizând că “la provocări comune nu putem vorbi decât despre soluții colective”.

La rândul său, Miroslav Lajčák a detaliat care sunt prioritățile mandatului său și a precizat că  “România este foarte respectată pentru activitatea de menținere a păcii, este unul dintre contributorii de frunte pentru menținerea păcii și este foarte activă în domeniul păcii”.

Redăm mai jos declarația integrală comună de presă a celor doi oficiali: 

Președintele României, domnul Klaus Iohannis:

Bună ziua!

Doresc să-i mulțumesc în mod deosebit Președintelui Adunării Generale a ONU, domnul Miroslav Lajčák, pentru că a răspuns pozitiv la invitația mea de a vizita România, o invitație pe care i-am adresat-o anul trecut, când am avut o întâlnire foarte bună la sediul ONU de la New York. Am avut și atunci discuții foarte bune. Atunci, domnul Președinte a fost la începutul mandatului, cu obiective pe care le-am considerat foarte bune. L-am încurajat atunci să meargă înainte cu toată forța, lucru care s-a și întâmplat, și o să revin la asta, și am avut discuții și astăzi foarte bune.

Am exprimat cu ocazia întâlnirii angajamentul ferm al României pentru susținerea ordinii globale bazate pe norme și principii, și am subliniat că respectarea dreptului internațional a constituit și este o constantă pe care dorim să ne construim politica.

Organizația Națiunilor Unite a fost înființată după o mare catastrofă globală cu scopul de a crea un cadru care este în situația de a menține pacea și rămâne cel mai reprezentativ și legitim for global, iar România a fost și rămâne un puternic susținător al activității ONU. Iar într-o lume în care de multe ori valorile tradiționale, pe care le-am adoptat și noi, sunt puse sub semnul întrebării, am reiterat sprijinul nostru ferm pentru abordările multilaterale.

La provocări comune nu putem vorbi decât despre soluții colective, iar ONU, în special Adunarea Generală, oferă cea mai amplă platformă de consultare și dialog pentru găsirea acestor soluții.

Totodată, am discutat cu domnul Președinte al Adunării Generale despre Președinția României al Consiliului Uniunii Europene, care va începe la 1 ianuarie, va dura șase luni de zile, și, în acest timp, noi ne vom exprima și vom fi adepții unui parteneriat foarte strâns între Uniunea Europeană și ONU.

Iar în ceea ce privește alte aspecte ale discuției de astăzi, cred că este bine să subliniez că am discutat evoluții regionale, și domnul Președinte este un foarte bun cunoscător al regiunii noastre și mă bucur foarte mult că am reușit împreună să identificăm o trăsătură comună care poate deveni importantă. Amândoi suntem convinși că relația transatlantică este extrem de importantă, este parte din nucleul valorilor noastre.

Am discutat, de asemenea, aspecte de securitate, Marea Neagră, inițiative care țin și de securitate, și de dezvoltarea Mării Negre. Am discutat aspecte care țin de dezvoltare la modul general, și aici aș vrea să reiterez importanța așa-numitei Agende 2030 pentru Dezvoltare Durabilă, o Agendă dezvoltată de ONU și care a fost, practic, adoptată în 2015, extrem de importantă nu numai pentru dezvoltarea regiunii noastre, dar și pentru regiunea noastră.

Domnul Președinte s-a implicat extrem de mult într-un document care este aproape de finalizare, este vorba despre Compactul Global privind migrația sigură, ordonată și reglementată. Avem semnale că negocierile se vor finaliza în curând și vor fi încununate de succes. Pentru acest lucru și pentru felul în care domnul Președinte Lajčák s-a implicat în dezvoltarea ONU, l-am felicitat și cred că este un lucru care este important, că un politician foarte bine profilat din regiunea noastră a ajuns nu doar să fie Președintele Adunării Generale, ci a ajuns să fie un Președinte care și-a pus o marcă distinctă pe această Președinție, care chiar dacă nu s-a încheiat încă, putem să spunem că a fost un succes.

Domnule Președinte, vă felicit și vă dau cuvântul!

Președintele Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, domnul Miroslav Lajčák:

Vă mulțumesc foarte mult, domnule Președinte! Bună ziua, doamnelor și domnilor!

Este o mare plăcere pentru mine să mă aflu aici, la București, azi, și aș vrea să-i mulțumesc Președintelui Iohannis pentru amabila invitație de a vizita România. Am acceptat cu plăcere această invitație, ca o ocazie să continuăm dialogul pe care îl avem în diverse locuri.

Îmi face multă plăcere ca, parte a vizitei mele la București, să primesc astăzi titlul de Doctor Honoris Causa de la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, o dovadă în plus a sprijinului României pentru multilateralism și pentru Națiunile Unite.

Cum a spus și domnul Președinte, ne-am întâlnit la începutul mandatului meu, în septembrie, când domnul Președinte a vizitat Organizația Națiunilor Unite, și l-am informat în legătură cu prioritățile mele, cu planurile mele.

Acum, nouă luni mai târziu, a fost o bună ocazie să îl informez pe scurt pe domnul Președinte în legătură cu rezultatele, în legătură cu lucrurile pe care le-am realizat până acum. Adevărul este că reprezint 193 de state membre ale ONU, dar sunt, de asemenea, și membru al Grupului regional al Europei de Est, din care face parte și România. Am fost sprijinit de membrii grupului pentru această funcție, deci simt că sunt cu atât mai obligat să informez țările din acest grup în legătură cu activitatea mea.

Avem patru priorități și am folosit această întâlnire pentru a discuta despre rezultate. În primul rând, migrația. Cum spunea domnul Președinte, suntem foarte aproape să cădem de acord asupra primului document multilateral care se ocupă de migrație, Compactul Global privind migrația sigură, ordonată și reglementată. Cred că vom încheia acest document în iulie.

A doua prioritate este pacea și, mai ales, împiedicarea conflictelor. În acest scop, am organizat în aprilie un eveniment la nivel înalt cu mai mulți demnitari. Am discutat despre maniera în care putem consolida activitatea sistemului Națiunilor Unite pentru a evita conflictele și pentru a păstra pacea.

Al treilea punct important, dezvoltarea durabilă, este o agendă globală pentru fiecare țară de pe această planetă. Am înregistrat progrese considerabile până acum – 65 de țări au adoptat legi cu privire la strategiile lor naționale, alte 47 vor face acest lucru anul acesta, deci vom avea mai mult de 110 țări care sunt deja prezente, cu contribuțiile lor, ceea ce demonstrează clar cât de serioasă este această agendă pentru statele membre.

Și a patra prioritate, problema reformelor. Organizația Națiunilor Unite se schimbă, evoluează, și l-am informat pe domnul Președinte în legătură cu aceste fenomene. Am discutat despre importanța multilateralismului, un sistem de organizații internaționale și norme pe care l-am pus la punct și l-am adoptat după al doilea Război Mondial cu scopul clar de a nu permite ca aceste tragedii să se mai întâmple vreodată în viitor. Trebuie să sprijinim acest sistem multilateral și îmi face foarte multă plăcere că România este un susținător puternic, și aș vrea să vă informez că România este văzută ca un membru foarte activ, vizibil și respectat în familia Națiunilor Unite. România este foarte respectată pentru activitatea de menținere a păcii, este unul dintre contributorii de frunte pentru menținerea păcii și este foarte activă în domeniul păcii. România conduce acum Comisia pentru Consolidarea Păcii la Națiunile Unite și va avea Președinția anul viitor. Este valoroasă contribuția țării dumneavoastră la principiile pe care s-a construit Organizația Națiunilor Unite și pe care funcționează. Să nu uitați că Adunarea Generală a adoptat Declarația Universală a Drepturilor Omului, documentul cel mai important, mai recent această Agendă 2030 a Dezvoltării Durabile, însă adoptarea este ceva, pe când implementarea este altceva, și trebuie să lucrăm serios, din greu, pentru a și asigura cetățenilor noștri ceea ce am promis.

Îmi face plăcere să spun că astăzi, discutând cu domnul Președinte, mi-am dat seama că România este foarte hotărâtă să-și facă datoria în această direcție. Vă mulțumesc foarte mult!

Sesiune de întrebări și răspunsuri:

Jurnalist: Bună ziua! Guvernul urmează să finalizeze analiza care va decide dacă România își mută Ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Domnule Președinte al Adunării Generale ONU, domnul Miroslav Lajčák, spuneți-ne, vă rog, ce efecte va avea asupra României o asemenea decizie, desigur, în condițiile rezoluțiilor ONU. Domnule Președinte Klaus Iohannis, o asemenea decizie ar putea să afecteze negocierile cu privire la obținerea de către România a unui loc de membru nepermanent al Consiliului de Securitate ONU? Știți despre stadiul acestei evaluări, ați vorbit cu reprezentanții Guvernului? Mulțumesc!

Președintele Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, domnul Miroslav Lajčák: Decizia cu privire la mutarea sau nu a Ambasadei este dreptul statelor membre. Ca Președinte al Adunării Generale, nu am dreptul să comentez acest lucru, însă vreau să spun două lucruri.

În primul rând, avem o serie de rezoluții adoptate de Adunarea Generală și de către Consiliul de Securitate care se referă la acest subiect, și aș vrea să vă reamintesc că aceste rezoluții formează, de fapt, partea de drept internațional, care spune că statutul Ierusalimului trebuie să fie negociat israelieni și palestinieni, și trebuie să rezulte din aceste negocieri. Iar acest rezultat trebuie respectat de toate statele membre ale Națiunilor Unite, și aș vrea să reamintesc că această problemă a apărut pe agenda sesiunii speciale a Adunării Generale a Națiunilor Unite de pe 21 decembrie. Statele membre au votat în acest sens, 128 de state membre au votat în favoarea susținerii acestor principii menționate, și doar opt state membre au votat împotrivă.

Așa vede comunitatea internațională această problemă, legată de statutul Ierusalimului.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: O să fiu foarte franc. O astfel de decizie ar anula instantaneu orice șansă a României de a fi votată membru nepermanent în Consiliul de Securitate nu numai acum, și pentru viitor. A doua chestiune, știu că la Guvern s-a început un proces de evaluare, decizia nu este la Guvern, după cum probabil vă amintiți, dar dacă dumnealor vor să facă o evaluare, o pot face. Însă nu am primit încă nicio informație despre stadiul acestei evaluări. Vă mulțumesc!

CHINA

UE reacționează în cazul tensiunilor comerciale dintre China și Lituania: Suntem pregătiți să ne opunem măsurilor coercitive îndreptate împotriva oricărui stat membru

Published

on

© European Union, 2020

Uniunea Europeană este pregătită să se opună tuturor tipurilor de presiune politică și măsurilor coercitive aplicate împotriva oricărui stat membru, au transmis Înaltul Reprezentat al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell, și vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, responsabil pentru o economie în serviciul cetățenilor, într-o primă reacție la măsurile adoptate de China împotriva Lituaniei.

”UE a fost imformată că transporturilor lituaniene nu le este permisă trecerea prin vama chineză și că cererile de importat din Lituania sunt respinse. Suntem în strânsă legătură cu guvernul lituanian și strângem în timp util informații prin intermediul Delegației UE din Beijing. De asemenea, luăm legătură cu autoritățile chineze pentru a clarifica rapid situația”, menționează cei doi într-un comunicat al Serviciului European de Acțiune Externă.

Aceștia au subliniat că ”unitatea și solidaritatea în interiorul UE rămân esențiale pentru susținerea intereselor și valorilor noastre în relațiile cu toate țările”.

”UE este pregătită să se opună tuturor tipurilor de presiune politică și măsurilor coercitive îndreptate împotriva oricărui stat membru. Dezvoltarea relațiilor bilaterale ale Chinei cu fiecare stat membru al UE în parte are un impact asupra relațiilor globale UE-China. În cazul în care informațiile primite se vor confirma, UE va evalua, de asemenea, compatibilitatea acțiunii Chinei cu obligațiile sale în cadrul Organizației Mondiale a Comerțului”, mai este precizat în comunicatul mai sus amintit.

Borrell și Dombrovskis au dat asigurări că Uniunea Europeană ”își menține angajamnetul față de politica <<o singură Chină>> și recunoaște guvernul Republicii Populare Chineze ca fiind singurul guvern al Chinei. În cadrul acestei politici stabilite de mult timp, UE va continua cooperare și schimburile cu Taiwan în domenii de interes comun”.

China a impus un blocaj vamal asupra exporturilor lituaniene, pe fondul unei dispute diplomatice declanșate de acceptarea Lituaniei ca Taiwanul, teritoriu asupra căruia Beijingul consideră că este suveran, să își deschidă un birou de reprezentare diplomatică la Vilnius.

Acesta este motivul pentru care ministrul lituanian de externe a solicitat sprijinul Uniunii Europene, atrăgând atenția asupra presiunii economice ”inacceptabile” exercitate de China care a ajuns la un nivel ”fără precedent”.

Lituania a anunţat din iulie deschiderea unei reprezentanţe la Vilnius sub numele de ”birou de reprezentare al Taiwanului”, ducând la o campanie de presiune din partea Chinei vizând izolarea Taiwanului pe scena internaţională. Beijingul şi-a rechemat ambasadorul din Lituania şi a cerut în august ca statul baltic să-şi recheme ambasadorul de la Beijing, ceea ce Lituania a şi făcut. Acest lucru s-a soldat cu reducerea relațiilor diplomatice dintre cele două țări la nivelul de ”însărcinat cu afaceri”. 

În același timp, statul baltic s-a retras din Platforma 17+1, formată din China şi ţări din Europa Centrală şi de Est, prin care Beijingul urmărește să-și sporească influența în această parte a Europei.

Comisia Europeană a luat apărarea Lituaniei, și a subliniat că deschiderea unui reprezentare a Taiwanului în această țară nu este o încălcare a politicii Uniunii Europene privind ”o singură Chină”.

Separate politic începând din 1949, Taiwanul şi China continentală sunt rivale în a obţine cât mai mulţi aliaţi diplomatici. Regimul comunist se află însă într-un avantaj net, doar 15 state din lume recunoscând statul taiwanez.

Continue Reading

REPUBLICA MOLDOVA

Maia Sandu își exprimă “recunoștința profundă” față de Angela Merkel: Este politicianul-model care a dat tonul politicii europene și a fost prietenul R. Moldova

Published

on

© Maia Sandu/ Facebook

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a felicitat miercuri pe noul cancelar al Germaniei, Olaf Scholz, exprimându-și totodată “recunoștința profundă” față de Angela Merkel pentru că a fost prietenul Republicii Moldova.

“Bundestagul german a ales astăzi un nou Cancelar Federal – domnul Olaf Scholz. Îi transmit sincere felicitări și urări de succes cu acest prilej, și îmi exprim speranța într-o bună colaborare pe viitor, așa cum a fost mereu în relația cu Germania. Îmi exprim, totodată, recunoștința profundă față de doamna Angela Merkel, pe care am avut onoarea să o cunosc personal. Este Politicianul-model care, în cei 16 ani cât a fost Cancelar Federal, a condus cu înțelepciune și hotărâre propria țară, a dat tonul politicii europene și internaționale, dar și a reușit să fie prietenul unor țări aflate la începutul construcției democratice, precum Republica Moldova”, a scris Sandu, pe Facebook.

“Îi mulțumesc, în numele cetățenilor Republicii Moldova, pentru prietenie și pentru mâna de ajutor pe care Germania ne-a întins-o de fiecare dată în momentele grele, pentru proiectele comune dezvoltate în localitățile țării noastre și pentru susținerea puternică pe care ne-a oferit-o pe calea integrării europene. Danke, Frau Merkel!”, a adăugat ea.

Un lung capitol al istoriei contemporane a Germaniei și a Europei s-a încheiat miercuri și a început o nouă eră, post-Angela Merkel. Ziua de 8 decembrie 2021 va intra în istoria Germaniei și a Europei drept momentul în care s-a încheiat epoca Angela Merkel după ce Parlamentul german (Bundestag) l-a ales pe social-democratul Olaf Scholz în funcția de cancelar federal al țării, punând capăt unei perioade de 16 ani în care creștin-democrații au condus cancelaria de la Berlin și marcând revenirea socialiștilor în fruntea țării.

Astfel, prima femeie și primul est-german care a condus Germania, Angela Merkel s-a aflat 5.860 de zile la putere, eşuând cu doar nouă zile în a bate recordul de longevitate al mentorului său, Helmut Kohl.

Mesajul de felicitare pentru Olaf Scholz transmis de Maia Sandu se alătură celor deja consemnate ale președintelui francez Emmanuel Macron, președintele român Klaus Iohannis, președinții Comisiei Europene și Consiliului European, dar și cele ale administrațiilor de la Moscova și Beijing.

Continue Reading

INTERNAȚIONAL

Lideri din întreaga lume l-au felicitat pe Olaf Scholz după alegerea sa în funcția de cancelar al Germaniei

Published

on

© Bundesregierung

Lideri din întreaga lume i-au transmis miercuri felicitări noului cancelar al Germaniei, Olaf Scholz, după alegerea sa de către parlamentul federal de la Berlin, transmit agenţiile de presă internaţionale, potrivit Agerpres.

Președintele Franţei, Emmanuel Macron, a salutat miercuri alegerea lui Scholz. „Dragă Olaf, să scriem împreună continuarea. Pentru francezi, pentru germani, pentru europeni”, a scris Macron pe Twitter.

Palatul Elysee a confirmat că președintele francez Emmanuel Macron îl va primi vineri la Paris pe Olaf Scholz, în prima lor întrevedere bilaterală după instalarea în funcție a șefului guvernului federal de la Berlin pentru a marca “continuarea” cooperării bilaterale în interesul Franței, Germaniei și Europe. 

Citiți și: Emmanuel Macron, ultim omagiu pentru Angela Merkel: Mulțumesc pentru că m-ai învățat multe lucruri și m-ai acceptat ca pe un lider tânăr și furtunos

Reacții au venit și din partea președinților Comisiei Europene și Consiliului European, Ursula von der Leyen, respectiv Charles Michel. Aceștia l-au felicitat pentru Olaf Scholz în urma alegerii în funcția de cancelar federal.

„Felicitări, Olaf Scholz, pentru alegerea ta şi numirea în funcţia de cancelar federal. Îţi doresc un început bun şi mă bucur să ne continuăm colaborarea cu deplină încredere pentru o Europă puternice”, a scris preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-un mesaj pe Twitter.

 

De asemenea, și președintele Klaus Iohannis a transmis miercuri un mesaj de felicitare către noul cancelar al Germaniei, Olaf Scholz, subliniind că așteaptă să lucreze împreună cu acesta la nivel bilateral și în cadrul Consiliului European.

Kremlinul şi-a exprimat dorinţa de a stabili o „relaţie constructivă” între preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi noul cancelar. „Contăm pe o continuitate”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a făcut apel la promovarea relaţiilor între ţara sa şi Germania la un nou nivel. El a arătat că Beijingul ar dori să profite de ocazia aniversării a 50 de ani de relaţii diplomatice bilaterale, anul viitor, pentru consolidarea şi aprofundarea încrederii politice reciproce, pentru extinderea schimburilor şi a cooperării.

Liderul chinez a apreciat că cele două state sunt parteneri strategici, iar în timp au ajuns la un respect reciproc, căutând punctele comune şi lăsând la o parte diferendele, urmărind o cooperare reciproc avantajoasă care a dat rezultate pentru ambele ţări, ambele popoare şi pentru întreaga lume, transmite Xinhua.

Din partea Beijingului, i-a transmis felicitări lui Scholz şi premierul Li Keqiang.

Susţinut de Partidul Social-Democrat (SPD), de Verzi şi de Partidul Liber-Democrat (FDP), Scholz, în vârstă de 63 de ani, a primit 395 de voturi din totalul celor 736 în Bundestag.

Partidul Social-Democrat, Verzii şi FDP au semnat marţi, la Berlin, acordul de coaliţie care permite instalarea noului guvern, alcătuit dintr-un număr egal de femei şi bărbaţi, posturi cheie precum cel de ministru de externe, de interne şi al apărării fiind ocupate de femei.

Semnarea acordului de coaliţie guvernamentală, un document de 177 de pagini, a fost etapa finală a unui proces de negocieri care a durat aproape 10 săptămâni.

La capătul unor alegeri cu o prezență la vot de 76,6%, social-democrații au obținut cel mai bun scor politic din ultimii opt ani, clasându-se pe primul loc (25,7%) și plasându-l drept favorit pe vice-cancelarul Olaf Scholz să încerce formarea unei majorități în viitorul Bundestag.

De cealaltă parte, CDU/CSU au înregistrat cel mai slab rezultat politic (24,1%) din 1949 încoace, după cel de-al Doilea Război Mondial. La precedentele alegeri, creștin-democrații au obținut 32,9%, iar social-democrații 20,5%.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
EUROPARLAMENTARI ROMÂNI12 hours ago

Eurodeputatul Gheorghe Falcă: Angela Merkel, un cancelar creștin-democrat care a condus Germania cu determinare și fermitate

U.E.13 hours ago

IMAGINEA ZILEI în Europa. Fostul cancelar al Germaniei Angela Merkel i-a predat ștafeta lui Olaf Scholz și se retrage din politică

CHINA13 hours ago

UE reacționează în cazul tensiunilor comerciale dintre China și Lituania: Suntem pregătiți să ne opunem măsurilor coercitive îndreptate împotriva oricărui stat membru

REPUBLICA MOLDOVA13 hours ago

Maia Sandu își exprimă “recunoștința profundă” față de Angela Merkel: Este politicianul-model care a dat tonul politicii europene și a fost prietenul R. Moldova

COMISIA EUROPEANA13 hours ago

Comisia Europeană oferă acces deschis la soluțiile sale de software în beneficiul întreprinderilor, al inovatorilor și al domeniilor de interes public

ROMÂNIA14 hours ago

Klaus Iohannis, întâlnire cu ambasadorii statelor membre la București: Reiterez sprijinul puternic al României pentru parcursul european al Republicii Moldova

INTERNAȚIONAL14 hours ago

Lideri din întreaga lume l-au felicitat pe Olaf Scholz după alegerea sa în funcția de cancelar al Germaniei

U.E.14 hours ago

Președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier îl îndeamnă pe noul cancelar Olaf Scholz ”să își ia în serios marea responsabilitate care atârnă pe umerii” săi în combaterea pandemiei

U.E.14 hours ago

Emmanuel Macron îl primește vineri la Paris pe Olaf Scholz, în prima vizită externă a noului cancelar german: Să scriem împreună cooperarea franco-germană pentru Europa

Alin Mituța15 hours ago

Europarlamentarul Alin Mituța: Românii trebuie să aibă acces la servicii de sănătate la același nivel cu ceilalți europeni

SUA18 hours ago

UE-SUA lansează un dialog comun privind politica de concurență în domeniul tehnologiei

ROMÂNIA6 days ago

Premierul Nicolae Ciucă atrage atenția că trebuie elaborată cât mai rapid OUG privind cadrul de implementare a PNRR

ROMÂNIA1 week ago

Klaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

MAREA BRITANIE1 week ago

Ziua Națională a României. Ambasadorul Regatului Unit la București: Combaterea problemelor climatice va reprezenta un ”aspect important al cooperării” dintre țările noastre

POLITICĂ1 week ago

Premierul Nicolae Ciucă, îndemn la unitate de Ziua Națională: Marea Unire rămâne cea mai frumoasă pagină din istoria României, o lecție despre coeziune care acum ne este necesară

COMISIA EUROPEANA1 week ago

Ursula von der Leyen salută decizia OMS de a începe negocierile pentru un tratat internațional privind pandemiile: Spiritul de acțiune colectivă, singurul răspuns pentru combaterea pandemiilor

U.E.1 week ago

Charles Michel, la sesiunea specială a Adunării Mondiale a Sănătății pentru un tratat internațional privind pandemiile: Sper că vom face istorie. Abordarea „O singură sănătate” este un „must-have”

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI1 week ago

Mircea Hava pune la dispoziția oricărei ”comunități care dorește să cunoască și să acceseze fondurile” UE experiența sa de peste 20 de ani ca primar: Banii europeni pot schimba, din temelii, un oraș

ROMÂNIA2 weeks ago

Varianta Omicron: România trimite un avion Tarom pentru a-și repatria cetățenii blocați în Africa de Sud și se oferă să ajute și alte state UE care nu au reușit acest lucru, în limita capacității aeronavei

ROMÂNIA2 weeks ago

Premierul Nicolae Ciucă, întâlnire cu ministrul Sănătății: România urmează recomandările ECDC și ale Comisiei Europene. Românii care vin din țări din sudul Africii vor fi carantinați timp de 14 zile

Team2Share

Trending