Serghei Lavrov acuză SUA că „provoacă” Phenianul: Vor un motiv pentru a putea să se îndrepte spre opțiunile militare

Ministrul de externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a acuzat vineri SUA că „provoacă„ Phenianul pentru a se putea îndrepta spre „opțiunea militară” în rezolvarea problemei nord-coreene, informează AFP, potrivit Agerpres.

Foto: Securityconference.de

”Este foarte îngrijorător că în aceste ultime două luni în care Coreea de Nord nu a efectuat teste sau tiruri de rachete, Washingtonul a părut să nu fie mulțumit și a dorit să facă ceva pentru a irita sau a provoca Phenianul”, a spus Lavrov în timpul unei conferințe de presă comune cu omologul său nipon Taro Kano.

Americanii „par să aștepte ca ei (nord-coreenii) să-și piardă controlul încă o dată, pentru a putea în sfârșit să se îndrepte spre opțiunile militare”, este de părere Serghei Lavrov.

Săptămâna aceasta, președintele american Donald Trump a anunțat că SUA au decis să înscrie din nou Coreea de Nord pe lista lor neagră a „statelor care susțin terorismul” pentru a spori presiunea împotriva programului său nuclear. 

Secretarul de stat al SUA Rex Tillerson a confirmat pe 31 octombrie că regimul de la Phenian  a lansat pentru prima dată o rachetă balistică intercontinentală. Ca răspuns, Coreea de Sud a declarat că va continua planurile sale de a implementa platforma Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) pentru a contracara amenințarea rachetelor nucleare nord-coreene.

Pe 17 octombrie, Tillerson a promis că va continua „eforturile diplomatice … până când prima bomba va scăpa”.

Citiți și: Din Japonia, Donald Trump avertizează că “niciun dictator” nu trebuie să subestimeze forța SUA. Răspunsul Coreei de Nord
.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.