Connect with us

EVENIMENTE

Întărirea expertizei strategice dunărene în inima Deltei ~ Sesiune de Training – Puflene Complex Resort, 20-25 iulie 2014 ~

Published

on

EUROLINK-Casa_Europei.jpg.thÎntrucât începând cu anul 2014, tot sistemul de atragere al finanţărilor şi investiţiilor a fost radical schimbat, atât sectorul administraţiei publice, cât şi mediul de afaceri au şansa să coopereze mult mai flexibil, în special în parteneriate extinse, prin care zona celor 14 state riverane Dunării să se poată schimba la faţă prin implementarea Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD). În următorul deceniu, se estimează că peste 700 miliarde de euro vor fi antrenate în proiecte majore care să schimbe complet gradul competitivitate al regiunii.

Începând cu anul 2012, şi în România, prin iniţierea unei cooperări între autorităţile publice locale, Academia Română şi organizaţii importante ale societăţii civile, sub coordonarea Fundaţiei EUROLINK-Casa Europei, au fost puse bazele atât ale formării experţilor şi specialiştilor care să fie implicaţi în proiectele dunărene prin Catedra Internaţională Onorifică “Jean Bart” în sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (CIO-SUERD), cât şi a unei reţele de parteneriate şi agenţii pe lângă primării/consilii judeţene, în cooperare cu universităţile, sub denumirea de Platforma Comunităţilor Locale Riverane Dunării (CLDR România).

În acest context, prin parteneriatul dintre Catedra Internaţională Onorifică “Jean Bart”, iniţiatoare a Platformei CLDR România şi Asociaţia Profesională a Formării în Administraţia Publică Locală CINAQ, precum şi cu amabilul sprijin al Academiei Române, prin Centrul de Bio-Diversitate “Acad. David Davidescu”, se deschide oportunitatea unei formări extinse atât a experţilor care vor lucra în Centrele Zonale de Competitivitate şi Training SUERD, cât şi pentru consultanţii şi beneficiarii de finanţare ai acestui program transformativ multinaţional.

CIO-SUERDSesiunea de Training intitulată “Valorificarea expertizei şi oportunităţile de finanţare oferite prin aplicarea Strategiei UE pentru Regiunea Dunării în România” (Puflene Complex Resort –  Murighiol, 20-25 iulie 2014),îşi propune familiarizarea participanţilor cu privire la componentele principale ale finanţării şi managementului specific al proiectelor cu “valoare adăugată dunăreană”, în cadrul procesului de implementare SUERD. Grup-ţintă: consultanţi, experţi / manageri din sectorul public şi privat, cadre universitare şi cercetători, responsabili ai departamentelor de proiecte din instituţii publice,  lideri din sectorul ONG, studenţi în programe masterale şi doctoranzi, etc.  La finele sesiunii, participanţii vor elabora în comun o idee de proiect SUERD, vor primi un Certificat de Absolvire, împreuna cu o anexă de studii şi vor fi înscrişi în Registrul Naţional al Experţilor Dunăreni.  

 Lectorii invitaţi sunt: Prof. Sever AVRAM – Director Executiv, Platforma Comunităţilor Locale Riverane Dunării; Dr. Georgeta GHEŢE DĂNĂU – Preşedinte, Asociaţia CINAQ; Sandu ZAMFIRESCU, M.A – Secretar General, EUROLINK-Casa Europei. Prezentările şi discuţiile se vor desfăşura într-un cadru interactiv, prilejuit de locaţia mirifică a Complexului Puflene (Pufleneresort.ro), clasificat la categoria 4 stele, care dispune de centru spa (piscină interioară, jacuzzi, saună, sală fitness, salon de înfrumuseţare), piscina exterioară, acces internet, terasă, loc de joacă pentru copii, biliard, terenuri de sport, posibilitate organizare excursii în Delta Dunării.

Înscrierile se fac conform principiului “Primul venit-primul servit”, în limita a maxim 20 de persoane. Informaţii suplimentare pot fi consultate pe siteul http://www.houseofeurope.ro sau solicitate prin e-mail la adresa info@houseofeurope.rosau la tel./fax: 021.230.49.97. Termen limită: 20 iunie 2014.

 

 

 

.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

EVENIMENTE

Societatea liberală și ISP România organizează, la Constanța, a treia ediție a Forumului Antreprenorilor în Administrația Inteligentă

Published

on

Societatea liberală și ISP România organizează în perioada 20-22 iunie, la Constanța, Forumul Antreprenorilor în Administrația Inteligentă – ediția a III-a, un eveniment organizat alături de partenerii internaționali Martens Centre for European Studies și Fundația Hanns Seidel, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Forumul Antreprenorilor în Administrația Inteligentă aduce laolaltă reprezentanți din partea mediului de afaceri, administrațiilor locale, companiilor de consultanță pentru fonduri nerambursabile, organizațiilor neguvernamentale și unităților de educație profesională, fiind centrat pe soluțiile de tip #smartadministration, #smartcity, #smarteducation.

”Când spunem #smart ne gândim la reducerea consumului și implicit a costurilor pentru utilități, la parcări inteligente, managementul traficului, iluminat inteligent, primaria digitală, servicii accesate on-line, cataloage electronice, lecții cu suport on-line etc.. Implementarea unor astfel de proiecte generează bunăstare pentru cetățeni”, a declarat, în context, Violeta Vijulie, director ISP România.

La rândul său, Bogdan Huțucă, deputat și vicepreședinte Comisia pentru Buget, Finanțe și Bănci din Camera Deputaților a precizat că ”este absolut necesar ca administrația publică din România să depășească decalajele față de modul în care lucrează administrațiile avansate din Europa. Acest lucru este posibil doar prin digitalizare, prin regândirea relației și spațiului dintre aleșii locali, funcționarii publici și cetățeni. Orașul digital este unul prietenos, care vine în întâmpinarea nevoilor cetățenilor și îi face să se simtă valoroși. Aceasta este prioritatea administrației liberale.”

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

Consiliul Județean Ilfov și Comisia Europeană, prin Joint Research Centre, organizează conferința Science meets Regions/Science builds the future

Published

on

Oameni de știință din Europa, experți  și reprezentanți ai autorităților locale se reunesc la București, la conferința Science meets Regions/ Science builds the future, pentru a discuta despre modul în care deciziile politice pot fi fundamentate pe cercetarea științifică, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Evenimentul are loc în data de 12 iunie 2019, în București la Biblioteca Națională a României, pe Bulevardul Unirii, nr. 22, de la ora 10.30 și este organizat de Consiliul Județean Ilfov, în colaborare cu Joint Research Centre (Centrul de Cercetare al Comisiei Europene).

”Obiectivele evenimentului sunt de a aduce oamenii de știință și factorii de decizie la aceeași masă, de a încuraja colaborarea, de a discuta politici relevante pe plan local și regional, folosindu-ne de rezultatele cercetărilor științifice. În plus, vrem să prezentăm contribuția esențială pe care știința o are în evoluția societății”, a declarat, în context, Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov.

În județul Ilfov, la Măgurele, se construiește centrul european de cercetare științifică Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI – NP), unde este amplasat cel mai puternic laser din lume. Orașul Măgurele găzduieste și cea mai importantă platformă de cercetare din România. Nu mai puțin de nouă institute naționale au sediul acolo. Consiliul Județean Ilfov are în plan și crearea unui parc științific, Mpgurele Science Park. Există deja un plan de fezabilitate, suntem în discuții cu Banca Europeană de Investiții, pentru un împrumut de 15 milioane de euro și sperăm ca în septembrie 2020 să demarăm lucrările de construcție.

În cadrul conferinței Science meets Regions va fi prezentat un studiu științific privind potențialul de dezvoltare al orașului Măgurele. Obiectivul este transformarea localității într-un smart city, având la bază politici publice fundamentate pe rezultatele cercetării științifice.

Aproape 200 de oameni au fost invitați la conferința Science meets Regions. Printre cei care vor lua cuvântul se numără președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, directorul general al Institutului de Cercetare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei“ (IFIN-HH), Nicolae Victor Zamfir, reprezentanți ai parcurilor științifice din europa și ai asociațiilor internaționale de profil.

”În timp ce acumularea de noi cunoștințe rămâne o piatră de temelie a peisajului academic, o sarcină importantă a comunității științifice poate fi de a oferi consultanță autorităților. Această provocare cere elaborarea continuă a opțiunilor, a celor mai bune practici și a mecanismelor, într-o  societate bombardată de informații”, a precizat și Acad. Nicolae Victor Zamfir, directorul general al Institutului de Fizică și Inginerie Nucleară “Horia Hulubei”.

Comisia Europeană, prin Joint Research Centre (JRC) a lansat la Bruxelles proiectul pilot Science Meets Parliaments/ Science Meets Regions. Proiectul aduce împreună decidenți politici și oameni de știință, pentru a pune bazele unei dezvoltări economice, care să țină seama de rezultatele cercetărilor științifice. În cadrul proiectului, 26 de evenimente interactive vor avea loc anul acesta în 26 de țări.

Joint Research Centre (JRC) este serviciul științific și de cercetare intern al Comisiei Europene. Prin activitățile sale de cercetare, JRC aduce procesului de elaborare a politicilor europene un fundament științific, sub forma avizelor independente, bazate pe date concrete.

Continue Reading

EVENIMENTE

Premieră în România: Un autobuz alimentat cu hidrogen va fi prezent pe străzile Bucureștiului săptămâna viitoare, cu ocazia conferinței la nivel înalt SET Plan 2019

Published

on

Bucureștenii vor avea ocazia de a vedea pe străzile Capitalei un autobuz alimentat cu hidrogen care va fi prezentat de compania Van Hool din Belgia în cadrul conferinței comune la nivel înalt Set-Plan & ENVE: ”Realizarea procesului de tranziție energetică la nivel local”, organizată de Comisia Europeană, Asociația Municipiilor din România, Comitetul European al Regiunilor și Ministerul Energiei în perioada 12-14 iunie la Universitatea Politehnica din București, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

La Conferința SET Plan 2019 (Planul strategic european privind tehnologiile energetice) și Reuniunea Comisiei ENVE (Comisia pentru energie, schimbări climatice și mediu) din cadrul Comitetului European al Regiunilor vor participa reprezentanți ai Comisiei Europene si peste 600 de lideri locali și regionali aleși, preşedinţi de regiuni, primari din cele 28 state membre ale Uniunii Europene, membri ai guvernelor, cercetători, precum si reprezentanți ai companiilor active în domeniul energetic.

Puteți consulta și Asociația Municipiilor din România, alături de Comitetul European al Regiunilor, Comisia Europeană și Ministerul Energiei organizează la București două conferințe majore dedicate mediului, energiei și schimbărilor climatice (LIVE pe CaleaEuropeană.ro, 12-14 iunie)

Autobuzul care va fi prezentat la București utilizează o tehnologie dezvoltată recent pe bază de celulele de combustibil alimentate cu hidrogen împreună cu baterii. În această arhitectură hibridă, celula de combustibil furnizează toată energia pentru funcționarea vehiculului, în timp ce bateriile sunt capabile să asigure puterea de vârf a motoarelor pentru a face față accelerației rapide. Realimentarea unui astfel de autobuz durează aproximativ 7 minute pentru umplerea obișnuită de astăzi, dar în scurt timp va fi disponibilă tehnologia necesară unei umpleri în mai puțin de 5 minute.

Deoarece celula de combustibil generează numai apă ca emisie, acestea sunt autobuze cu emisii zero. Astfel de autobuze rulează deja în câteva orașe mari din Europa precum Londra, Amsterdam, Hamburg, Koln, Frankfurt, Rotterdam, Milano.

Tot în cadrul acestui eveniment, vor fi prezentate și două mașini alimentate cu hidrogen: Toyota Mirai și Hyundai Nexo. Prezentarea autobuzului, a celor două mașini precum și a unei statții de încărcare cu hidrogen va avea loc în data de 13 iunie, ora 12:30, în fața Aulei Universității Politehnica din București.

© SET Plan 2019

Mai multe date despre conferință se regăsesc pe platforma dedicată http://setplan2019.gov.ro/

Continue Reading

Facebook

Advertisement

Trending