Siria: Inspectorii Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice nu au fost lăsaţi să intre în Douma, transmite Marea Britanie. Reacția Rusiei

Misiunea Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), aflată în Siria pentru a investiga presupusul atac chimic comis la Douma, nu a primit încă acces la locul evenimentului, informează The Guardian.

Foto: Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW)/Facebook

„Rusia şi Siria nu au autorizat încă accesul la Douma (pentru echipa OIAC). Acces fără obstacole esenţial. Rusia şi Siria trebuie să coopereze”, a transmis  luni ambasada britanică la Haga într-o postare pe Twitter.

Moscova, aliat al regimului sirian, s-a angajat „să nu se amestece” în activitatea misiunii OIAC, oficial invitată de către autorităţile de la Damasc, care neagă orice responsabilitate în tragedia de la Douma. Dar luni, experţii OIAC, sosiţi de sâmbătă şi care au mandat de a ancheta posibila utilizare a armelor chimice, însă nu de a indentifica autorii, nu au putut să ajungă la Douma.

Kremlinul a comunicat luni că afirmaţiile britanicilor conform cărora inspectorii OIAC nu au fost lăsaţi să intre în Douma nu au nicio bază în realitate şi a adăugat că Rusia a susţinut mereu o investigaţie privind atacul cu arme chimice, informează Reuters.

„Am cerut o investigaţie obiectivă. Acest lucru s-a întâmplat chiar la început, când abia apăruseră informaţii privind atacul. Astfel, aceste acuzaţii nu au nicio bază”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.