Sistemul informatic al unei centrale nucleare din Statele Unite, victima unui atac cibernetic

Autoritățile americane au demarat o anchetă după ce sistemul informatic al unei centrale nucleare din Statele Unite a fost accesat de hackeri, însă informațiile disponibile indică faptul că autorii atacului cibernetic nu au reușit sp acceseze sistemele de importanță majoră, infomrează ABC News, citat de Gandul.info.

Un oficial american a declarat că investigația cazului se află în derulare și că moemntan nu există indicii legate de cine s-a putea afla în spatele atacului cibernetic, însă acestea iau în calcul ca acesta să fi fost orchestrat de către un alt stat.

Portalul de ştiri E&E News a fost prima instituţie media care a relatat acest caz. Potrivit portalului, atacul cibernetic de la centrala nucleară nu a fost semnalat de sistemul de alertă publică al Comisiei de Reglementare Nucleară sau cel al Agenţiei Internaţionale de Energie Atomică, fapt ce ar putea indica riscul scăzut asociat acestui incident.

Nu se știe cu exactitate dacă acest incident poate fi încadrat în aceeași categorie cu valul de atacuri cibernetice comise marți care a afectat mai multe companii și instituții din întreaga lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.