Ska Keller, copreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, își anunță candidatura la alegerile din 2019: Trebuie să luptăm ca PE să nu cadă în mâinile anti-europenilor

Ska Keller, europarlamentar german din 2009 și copreşedinte al Grupului Verzilor/Alianţa Liberă Europeană și-a anunțat oficial candidatura la alegerile europene din mai 2019. Uniunea Europeană se confruntă cu „vremuri grele”, iar Parlamentul European nu trebuie să „cadă în mâinile” euroscepticilor, a transmis eurodeputatul. 

„Este oficial! Îmi doresc să fiu principalul candidat al Grupului Verzilor europeni pentru alegerile europene din 2019. Vă mulțumesc BÜNDNIS 90/DIE GRÜNEN pentru susținere! Vremuri grele se află înaintea noastră și va trebui să luptăm pentru ca Parlamentul European să nu cadă în mâinile anti-europenilor. Din acest motiv, avem nevoie de partide Verzi puternice în întreaga Europă mai mult ca niciodată. Vreau să le sprijin în a promova ideile noastre ecologice de a aduce Europa înainte:

Trebuie să ne asigurăm că Europa socială este mai mult decât o frază goală, salvarea planetei, transformarea economiei, stabilirea justiției, garantarea drepturilor tuturor oamenilor, indiferent dacă sunt sau nu cetățeni, să fie echitabilă într-o lume globalizată și să aducă înțeles unei mari cuvânt: solidaritate.

Campaniile electorale nu sunt cele mai ușoare, dar sunt preferatele mele. Datorită spiritului comun, datorită energiei comune și pentru că putem schimba Europa!”, a fost mesajul europarlamentarului.

Pe numele său real Franziska Maria Keller – Ska fiind o poreclă pe care politiciana ecologistă și-a asumat-o de-a lungul timpului – este născută la data de 22 noiembrie 1981 în localitatea Guben din fosta Germanie de Est, în apropiere de granița cu Polonia și are experiență în politica europeană, devenind europarlamentar de la vârsta de de 27 de ani. În 2014, a fost singura femeie care a candidat la șefia Comisiei Europene.

Keller, care vorbește cinci limbi străine, a urmat cursurile Universității Libere din Berlin unde a terminat mai multe specializări. Tânăra politiciană are diplome în studii islamice și studii evreiești și este de asemenea specializată în istoria Turciei.

În Parlamentul European, Ska Keller este membru supleant în Comisia pentru libertăți civile (LIBE) și membră în Comisia parlamentară mixtă UE-Turcia. 

Copreşedinta Grupului Verzilor/Alianţa Liberă Europeană este cea care a iniţiat dezbaterea din Parlamentul European de la Strasbourg privind „ameninţări la adresa statului de drept provocate de reforma sistemului judiciar din România”. „După progresele semnificative care au adus la aderarea la UE şi din anii următori, acum vedem cum lupta împotriva corupţiei nu doar că stagnează, dar chiar face paşi înapoi. Lucrurile se înrăutăţesc în România. Acest lucru este rău pentru guvernul român, pentru cetăţenii români, dar şi pentru întreaga Uniune Europeană”, a susținut aceasta. 

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.