Sobolewski: România este piața de capital cu evoluția cea mai rapidă din Europa

Piața românească de capital are cea mai rapidă evoluție din Europa, a declarat joi directorul general al Bursei de Valori București (BVB), Ludwik Sobolewski, la conferința România Investor Day, la Londra.Ludwik_Sobolewski_-_BVB's_CEO wikipedia

”Modul cum piața românească se schimbă cantitativ și calitativ îi permite să fie considerată, într-o manieră profesională, piața europeană cu cea mai rapidă evoluție, chiar dacă este încă mică și se confruntă cu dificultăți”, a afirmat Sobolewski.

Șeful BVB a subliniat că nu este vorba de eliminarea unor bariere pentru fluxurile de capital, ci de implementarea unor măsuri care creează avantaj competitiv pieței românești față de alte piețe.

El a menționat în acest sens două măsuri care, în opinia sa, fac din România un loc mai bun pentru a învesti, nu doar “o altă piață din Europa”, respectiv eliminarea impozitului pe dividende, propusă în noul Cod Fiscal, și crearea pieței AeRO.

Impozitul zero pe dividende arată inteligența economică a Guvernului, care a făcut calculele corecte privind impactul versus efectele pozitive asupra solidității și lichidității pieței.

De asemenea, prin crearea AeRO se realizează rolul primordial al oricărei piețe de capital, acela de a sprijini companiile să obțină finanțare, să atragă capital.

Referindu-se la tabloul macroeconomic, oficialul BVB a spus că România este un exemplu de creștere și unul din puținele exemple de creștere din regiune.

 

.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.