Connect with us

Emisiuni

Somerii primesc de la UE 100 de milioane de euro, pentru infiintarea de microintreprinderi

Published

on

Comisia Europeană a propus astăzi crearea unui nou instrument de microfinanţare care să ofere microcredite micilor întreprinderi şi persoanelor care şi-au pierdut locul de muncă şi doresc să înfiinţeze o mică întreprindere.Bugetul iniţial va fi de 100 de milioane EUR, preconizându-se că această sumă va mobiliza peste 500 de milioane EUR în cadrul unei iniţiative comune cu instituţii financiare internaţionale, în special cu Grupul Băncii Europene de Investiţii (BEI).Noul instrument reprezintă una dintre acţiunile anunţate în comunicarea Comisiei intitulată „Un angajament comun pentru ocuparea forţei de muncă” din 3 iunie (a se vedea IP/09/859 şi MEMO/09/259).
„Criza economică va provoca pierderea a 3,5 milioane de locuri de muncă în UE în cursul acestui an.Din cauza crizei financiare, cei ce doresc să lanseze sau să dezvolte propriile activităţi economice nu mai reuşesc să obţină credite”, a arătat Vladimír Špidla, comisarul pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale.„În contextul actualei recesiuni, dorim ca şomerii să aibă posibilitatea unui nou început datorită accesului facilitat la creditele destinate lansării sau dezvoltării de noi întreprinderi.De asemenea, dorim să ajutăm micile întreprinderi să se dezvolte, chiar şi în condiţii de criză.Astfel, se va contribui la crearea de noi locuri de muncă.UE poate crea o valoare adăugată reală prin intermediul valorificării la maximum a cooperării cu Grupul BEI, ceea ce va determina creşterea numărului de persoane care vor putea să‑şi realizeze dorinţa de a deveni antreprenori.”
  • Criza economica va arunca in somaj 3,5 milioane de europeni
Comisia Europeană a propus crearea unui nou instrument de microfinanţare care să ofere microcredite micilor întreprinderi şi persoanelor care şi-au pierdut locul de muncă şi doresc să înfiinţeze o mică întreprindere.Bugetul iniţial va fi de 100 de milioane EUR. „Criza economică va provoca pierderea a 3,5 milioane de locuri de muncă în UE în cursul acestui an.Din cauza crizei financiare, cei ce doresc să lanseze sau să dezvolte propriile activităţi economice nu mai reuşesc să obţină credite”, a arătat Vladimír Špidla, comisarul pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale.
Detalii despre proiectul Comisiei Europene  gasiti aici.

Emisiunea Calea Europeana

Ce inseamna in Romania Justitia independenta ceruta de Bruxelles?

Published

on

 

calea

Reprezentantii PSD, PNL si PDL comenteaza la TVR1, pe Calea Europeana, vineri seara, de la 18.50, ultimul raport pe Justitie al Comisiei Europene. Ce inseamna Justitia independenta ceruta de Bruxelles si cat de bine sta Romania la acest capitol aflati de la europarlamentarul PNL Renate Weber, europarlamentarul Ioan Mircea Pascu, PSD si vice-presedintele PDL, Sulfina Barbu.

Europarlamentarul Ioan Mircea Pascu acuza de partizanat Comisia Europeana in evaluarea politica din ultimul raport MCV. In plus, europarlamentarul a declarat ca are o viziune mai critica decat a Comisiei asupra functionarii Justitiei, iar in privinta masurilor de integritate, ca prioritare ar trebui sa fie contractele incheiate in regim de incompatibilitate si nu incompatibilitatile in sine. Europarlamentarul PNL Renate Weber a comentat sansele Romaniei de a convinge statele membre sa permita aderarea Romaniei la Schengen, aratand ca “e greu cand seara Presedintele Romaniei spune ca suntem cu un picior in prapastie si a doua zi ii spune Presedintelui Consiliului European ca suntem buni de primit in Schengen”. La randul sau, vicepresedintele PDL, Sulfina Barbu a evidentiat aprecierile Comisiei asupra functionarii DNA, ANI, CCR sau ICCJ, punand accent pe problemele semnalate in zona politica.

Continue Reading

concurs

CONCURS CALEA EUROPEANA

Published

on

 

capsuniTransmite intrebarea ta invitatilor emisiunii Calea Europeana de vineri, 17 ianurie si poti castiga un premiu oferit de 4culori, constand intr-un pachet promotional caleaeuropeana.ro, care include si un stick de memorie de mare capacitate. Cea mai buna intrebare, care poate fi adresata pana vineri, 17 ianuarie, ora 10, pe pagina de facbook Calea Europeana, va primi raspuns de la invitaţii emisiunii – europarlamentarii Corina Creţu – PSD, Petru Luhan – PDL şi Codrin Scutaru – PC, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii.

Dan Cărbunaru şi invitaţii săi discuta despre deschiderea pietei muncii pentru Romani de la 1 ianuarie 2014, cu accent pe situaţia românilor care vor să lucreze în Marea Britanie. Afla totul despre discriminarile suferite de romani si cine le ia aparearea in UE în talk-show-ul de vineri, 17 ianuarie, ora 18.50, la TVR 1 şi TVR+.

Mai multe detalii aici.

Continue Reading

ALEGERI 2014

Cum pot romanii sa munceasca in Europa? Afla tot ce trebuie sa stii pe TVR1, vineri seara, la Calea Europeana

Published

on

muncitoriDan Cărbunaru şi invitaţii săi discuta despre deschiderea pietei muncii pentru Romani de la 1 ianuarie 2014, cu accent pe situaţia românilor care vor să lucreze în Marea Britanie. Afla totul despre discriminarile suferite de romani si cine le ia aparearea in UE în talk-show-ul de vineri, 17 ianuarie, ora 18.50, la TVR 1 şi TVR+.

Invitaţii emisiunii – europarlamentarii Corina Creţu – PSD, Petru Luhan – PDL şi Codrin Scutaru – PC, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii iti vor spune ce drepturi ai si cum poti sa ai un job in UE.

Emisiunea este difuzată la TVR 1 şi online, pe www.tvrplus.ro.

După şapte ani de la intrarea României şi Bulgariei în Uniunea Europeană, restricţiile pe piaţa muncii în statele membre, pentru cetăţenii celor două ţări, au fost, în sfârşit, eliminate, chiar în prima zi a acestui an. Vestea bună pentru români şi bulgari a stârnit, totuşi, şi reacţii negative. Britanicii, în special, exceptând mediul de afaceri care vede cu ochi buni această nouă masă de forţă de muncă, sunt în mare parte ostili ridicării restricţiilor.

Dan Cărbunaru aduce la TVR 1, în fiecare vineri, de la ora 18.50, Calea europeană, o dezbatere despre cum aparteneţa la Uniunea Europeană ne influenţează viaţa. Miniştri, parlamentari, jurnalişti şi analişti, personalităţi ale lumii politice, culturale, economice sau sportive oferă informaţii utile pentru orice cetăţean european. Săptămânal, telespectatorii emisiunii Calea europeană pot participa la un concurs cu premii. Pe pagina de Facebook a emisiunii, cei care postează cea mai interesantă întrebare pentru invitaţii din săptămâna următoare vor câştiga, pe lângă premiul de a fi adresată întrebarea invitatului, şi câteva cadouri surpriză.

Calea europeană este emisiunea de vineri din tronsonul de dezbateri programate de luni până vineri, de la 18.50, la TVR 1 din toamna 2013. În aceeaşi serie de talk-show-uri pe teme sociale, politice şi economice de actualitate se regăsesc Întrebări şi răspunderi cu Radu Preda (luni), Interes general, cu Sorin Burtea (marţi), La vârf, cu Mihai Rădulescu (miercuri), Ora de business, cu Moise Guran (joi).

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending