Sondaj: 61,7% din români sunt de acord cu unificarea Republicii Moldova cu România

basarabia e romaniaUn procent de 61,7% dintre români sunt de acord ca Republica Moldova să se unifice cu România, iar 22,7% se opun.

Cercetarea, realizată de Inscop şi susţinută de Adevărul, relevă opinia românilor referitor la problema unificării Republicii Moldova cu România.

Sondajul a fost realizat în perioada 7-14 noiembrie, pe un eşantion de 1.055 de subiecţi. „Concluzia generală este că populaţia României, în majoritate, percepe şi doreşte un traseu al Republicii Moldova orientat înspre vest“, a sublimiat Remus Ştefureac, director general Inscop Research.

Una dintre întrebările sondajului de opinie a urmărit să descopere gradul de notorietate pe care îl au nişte inscripţii tot mai prezente pe drumurile din România: „Basarabia, pământ românesc“ şi „Basarabia e România“ (foto) . „În jur de 44% au văzut aceste inscripţii, ceea ce, în opinia noastră, este un nivel foarte ridicat“. Dintre respondenţi, cei încadraţi în intervalul de vârstă 18-34 de ani au fost mai numeroşi în a răspunde afirmativ acestei întrebări. În întrebările formulate în sondaj, s-a folosit atât forumularea Republica Moldova, întrucât face trimitere la statalitate, cât şi Basarabia, care marchează legăturile istorice cu România.

Mai multe detalii aici.

Sursa: Adevarul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.