Connect with us

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014

SONDAJ ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 și LISTA CANDIDAȚILOR la PREZIDENȚIALE 2014: Ponta câştigă ALEGERILE prezidenţiale

Published

on

UPDATE. ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. 14 candidaţi şi-au înscris candidatura la Biroul Electoral Central pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014. Singurul care îşi anunţase intenţia de a candida şi nu şi-a depus cererea la BEC este Ioan Ghişe. Înscrierea s-a încheiat, anunță România TV.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. “Până în acest moment la Biroul Electoral Central şi-au înregistrat candidatura 14 candidaţi. BEC s-a pronunţat pe trei candidaturi până în acest moment, emiţând decizii de acceptare a candidaturii pentru Victor Viorel Ponta, Klaus Iohannis şi Monica Macovei”, a declarat purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

În cadrul şedinţei de miercuri a BEC va începe analiza celorlalte dosare de candidatură depuse luni şi marţi şi luni.

“Avem la dispoziţie un termen de 48 de ore ca să emitem decizii de acceptare sau respingere a acestor dosare de candidatură, urmând ca după aceea să curgă termenele de depunere de contestaţii la aceste candidaturi la Curtea Constituţională, soluţionarea contestaţiilor de către Curtea Constituţională, iar pe 28 să constatăm rămânerea definitivă a candidaturilor”, a adăugat Muhuleţ.

Primul care şi-a înregistrat dosarul la BEC a fost candidatul Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC. VICTOR PONTA şi-a depus miercuri, la Biroul Electoral Central, dosarul de candidatură pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie. Victor Ponta a strâns 2,2 milioane de semnături pentru candidatura sa la Cotroceni.

Al doilea candidat înscris în cursa pentru Cotroceni a fost KLAUS IOHANNIS. “Am intrat pe drumul drept pentru Preşedinţia României. Vreau să mulţumesc celor peste 2.200.000 de alegatori care au semnat pentru mine. E un număr impresionant de semnături adunate în doar câteva săptămâni într-un timp record, iar acum a venit vremea faptelor. Oamenii mă cunosc sunt mai puţin un om al vorbelor şi mai mult un om al faptelor”, a declarat Iohannis, după depunerea candidaturii.

Europarlamentarul MONICA MACOVEI şi-a depus, duminică, la Biroul Electoral Central, dosarul de candidat pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie.

“Dacă toţi cei care cred în mine mă vor vota, din primul tur vom învinge. Şi David l-a învins la Goliat. (…) Am strâns peste 300.00 de semnături. E bine că PSD şi PNL s-au oprit din întrecerea socialistă, pentru că altfel strângeau mai multe semnături decât numărul votanţilor. (…) Candidez pentru că vreau ca România să rămână pe direcţia Vest şi să garantez siguranţa naţională a ţării noastre”, a spus Macovei.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Luni s-a înregistrat un val de depuneri de candidaturi: Elena Udrea (PMP), Călin Popescu-Tăriceanu (candidat independent), Dan Diaconescu (PP-DD) şi Kelemen Hunor (UDMR) au venit la BEC pentru a-şi oficializa candidatura.

ELENA UDREA, candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, a anunţat că a strâns peste 400.000 de semnături.

“Candidatura mea este şanse unei Românii frumoase. Sunt preşedintele potrivit pentru România de acum. După 25 de ani în care ne-am luptat cu trecutul comunist, România are şansa să meargă pe un drum al modernizării pe care se află deja, dar pe care trebuie să-l continue”, a declarat Elena Udrea, după depunerea candidaturii.

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU intră în cursa pentru Cotroceni ca independent, întrucât partidul pe care l-a creat, PLR, nu a fost încă înregistrat la Tribunal.

DAN DIACONESCU, candidatul PPDD, a declarat că a strâns 1 milion de semnături pentru candidatura la Preşedinţie, dar a depus la BEC doar o parte dintre ele.

“Păstrăm foarte multe semnături pe care ni le-au trimis înflăcăraţii noştri susţinători, depunem o parte dintre ele, un minim necesar, apoi continuăm campania de strîngere a semnăturilor astfel încât să avem suficient de multe pentru a intra în turul doi. După calculele noastre, avem nevoie de aproximativ 2 milioane de simpatizanţi pentru a obţine 20% la alegeri”, a spus DD.

KELEMEN HUNOR candidează la alegerile prezidenţiale din noiembrie din partea UDMR. Kelemen Hunor a precizat că a strâns aproape 270.000 de semnături.

“Cuvântul-cheie în această campanie prezidenţială pentru mine va fi respectul. Vreau o Românie respectată, o Românie puternică, o ţară respectată în Uniunea Europeană şi în această regiune iar eu cred că în acest moment avem toate pârghiile şi atuurile de a deveni un stat puternic în regiune”, a declarat Kelemen Hunor.

În ultima zi de înscriere, TEODOR MELEŞCANU şi-a depus candidatura la BEC marţi dimineaţa, la o zi după ce a demisionat din fruntea SIE. Teodor Meleşcanu a declarat că a strâns aproape 400.000 de semnături şi a explicat că va candida ca independent, sprijinit de “o serie de formaţiuni” şi că nu există nici o prevedere legală care să îi interzică să intre în cursă.

CORNELIU VADIM TUDOR şi-a depus candidatura la Preşedinţie din partea Partidului România Mare, marţi, la Biroul Electoral Central (BEC). El a precizat la sediul BEC că a strâns peste 200.000 de semnături şi că-şi va vinde maşina pentru a face rost de bani pentru campania electorală.

Fostul deputat WILLIAM BRÎNZĂ şi-a depus şi el marţi candidatura la Preşedinţie din partea Partidului Ecologist Român marţi la Biroul Electoral Central. Ecologiştii au strâns 300.000 de semnături în sprijinul candidaturii lui William Brânză.

SZILAGYI ZSOLT, candidatul Partidului Popular Maghiar din Transilvania, şi-a depus, marţi, la BEC candidatura  la Preşedinţie. Szilagyi Zsolt a declarat că a depus 217.000 de semnături. “Suntem conştienţi de faptul că vom fi controlaţi la sânge”, a spus candidatul PPMT.

O candidatură neaşteptată a fost cea a liderului partidului Prodemo, MIREL MIRCEA AMARIŢEI, care şi-a depus marţi candidatura la Preşedinţie. Mirel Mircea Amariţei a spus că nu îi este frică de niciun contracandidat şi că a strâns peste 200.000 de semnături.

În cursa pentru Cotroceni s-a înscris şi preşedintele Partidului Alternativa Socialistă (PAS), CONSTANTIN ROTARU. La scrutinul din 2009, Rotaru a obţinut peste 43.000 de voturi.

Ultimul candidat înscris în cursa pentru Cotroceni este GHEORGHE FUNAR. El şi-a depus candidatura la Preşedinţie în calitate de independent marţi seara, la Biroul Electoral Central (BEC). Funar a spus că a depus o listă cu 239.000 de semnături şi că singura şansă pe care o are poporul român pentru a pune capăt “dictaturii partidelor politice” împotriva neamului românesc, pentru a salva ţara, a asigura un viitor fericit românilor şi a reunifica statul este să îl voteze.

Singurul care şi-a anunţat intenţia de a intra în cursa pentru Cotroceni şi nu şi-a depus încă dosarul la BEC este Ioan Ghişe (independent). 

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ioan Ghişe declara, marţi la prânz, că nu a strâns încă cele 200.000 de semnături pe care legea îl obligă să le aibă pentru a intra în cursă.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Campania electorală pentru primul tur de scrutin al prezidenţialelor începe pe 3 octombrie şi se va încheia pe 1 noiembrie, ora 7,00. Primul tur de scrutin va avea loc pe 2 noiembrie iar cel de-al doilea pe 16 noiembrie.

SONDAJ PREZIDENȚIALE 2014: Ponta câștigă la scor în turul 2

SONDAJ PREZIDENŢIALE 2014. Victor Ponta s-ar situa pe pe primul loc la alegerile prezidenţiale, dacă ar avea loc duminica viitoare, arată cel mai recent sondaj CSCI.

SONDAJ PREZIDENŢIALE 2014. Candidatul susţinut de PSD, PC şi UNPR este cotat cu 42% din voturile alegătorilor. Pe locul doi s-ar situa Klaus Iohannis, reprezentantul dreptei, cu 27%. Clasamentul continuă cu liberalul Călin Popescu Tărceanu, care potrivit sondajului ar fi votat de 9% dintre alegători. Elena Udrea, deşi se declara foarte încrezătoare în şansele sale, nu ar obţine decât 6%.

sondaj

SONDAJ PREZIDENŢIALE 2014.Şi în turul doi sondajul îl indică drept câştigător pe Victor Ponta, în cazul în care acesta va rămâne în competiţie alături de Klaus Iohannis. Ponta ar obţine 57% din voturi, în timp ce Iohannis- 43%.

SONDAJ PREZIDENŢIALE 2014. Sondajul a fost realizat de CSCI în periada 15.18 septembrie 2014, pe un eşantion de 1.100 persoane adulte si are o marja de eroare de 3%.

ALEGERI 2014

Victor Ponta, după întâlnirea cu Klaus Iohannis de la Cotroceni: „Prima consultare instituțională, extrem de utilă și eficientă”

Published

on

UPDATE 14:30:

Întâlnirea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta s-a încheiat, după aproximativ o oră. Cei doi au avut o discuţie tete-a-tete, pe teme privind priorităţile guvernării, actualitatea politică şi economică şi pespectivele colaborării instituţionale.

”Prima consultare institutionala cu Presedintele Iohannis – extrem de utila, serioasa si eficienta. Lucrurile intra pe fagasul normal” este mesajul publicat de premierul V.Ponta pe Twitter.

UPDATE: Întâlnirea dintre președintele Klaus Iohannis și premierul Victor Ponta a început, luni, la ora 12:00, la Palatul Cotroceni, iar discuțiile dintre cei doi oficiali au loc “tete-a-tete”, au precizat surse oficiale, în condițiile în care marți va avea loc o ședință de guvern.

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta urmează să aibă, luni, la ora 12.00, o întâlnire la Palatul Cotroceni, pentru a discuta legat de priorităţile guvernării, precum şi perspectivele colaborării instituţionale între Preşedinţie şi Guvern, conform unor surse oficiale, citate de Mediafax. Ulterior, premierul a cofirmat informația.

Foto: adevarul.ro

Foto: adevarul.ro

Mâine voi merge la Palatul Cotroceni pentru prima întâlnire instituţională cu preşedintele Iohannis. După 10 ani putem în sfârşit să demonstrăm românilor ce important şi benefic este ca preşedintele şi premierul să colaboreze pt binele public. Toţi cetăţenii care ne-au numit în funcţiile noastre vor avea de câştigat“, afirmă Ponta pe Facebook.

Întâlnirea are loc la invitaţia preşedintelui Iohannis, au menţionat sursele citate.

La întâlnire urmează să se discute priorităţile guvernării, actualitatea politico-economică şi perspectivele colaborării instituţionale între Preşedinţie şi Guvern.

Klaus Iohannis a preluat duminică mandatul de preşedinte. El a depus jurământul de învestitură în şedinţa solemnă a Parlamentului.

 

 

 

.

 

Continue Reading

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014

Băsescu, despre întâlnirea cu Iohannis: L-am informat despre poziţia în Consiliul European

Published

on

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, înainte de plecarea la Consiliul European de la Bruxelles, că în întâlnirea de miercuri seara, l-a informat pe preşedintele ales, Klaus Iohannis despre poziţia sa la această reuniune, şi că nu i-a dat sfaturi acestuia, ci doar au schimbat informaţii.

basescu iohannis

presidency.ro

”Ceea ce am spus public a fost subiect discutat şi cu domnul preşedinte Iohannis. L-am informat cu privire la poziţia mea în acest Consiliu European”, a spus Băsescu, despre întâlnirea de miercuri seara cu preşedintele ales, Klaus Iohannis, de la Palatul Cotroceni, în pregătirea predării-primirii mandatului, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă i-a dat sfaturi preşedintelui ales, Traian Băsescu a replicat: ”Nu, nimeni nu dă sfaturi nimănui, ci doar schimbăm informaţii”.

De altfel, preşedintele Traian Băsescu a ţinut să afirme în declaraţia susţinută la Aeroportul Otopeni că participă la ultimul Consiliu European.

”Dincolo de faptul că însuşi Consiliul are noutăţi, şi eu împlinesc exact zece ani de participare la această structură fundamentală a Uniunii Europene. A fost pentru mine onoare să reprezint România în această instituţie a Uniunii şi vă asigur că în cei zece ani, am reprezentat interesele României la limita maximă la care puteau fi reprezentate, în raport cu principiile de funcţionare ale Uniunii, adică toţi trebuie să fie mulţumiţi când se termină un Consiliu”, a mai spus Traian Băsescu.

Tatiana Niculescu Bran, purtătorul de cuvânt al lui Klaus Iohannis, a precizat, miercuri seară, pentru Mediafax, că întâlnirea dintre preşedintele ales şi preşedintele în exerciţiu, Traian Băsescu, de la Palatul Cotroceni, pentru pregătirea preluării funcţiei prezidenţiale, a durat o oră.

Este singura întâlnire dintre cei doi preşedinţi, unul încă în exerciţiu şi celălalt ales, înainte de preluarea mandatului prezidenţial de către Klaus Iohannis, dumunică, 21 decembrie.

Traian Băsescu şi-a anunţat intenţia de a-l lua la Consiliul European şi pe preşedintele ales, Klaus Iohannis, la sfârșitul lunii noiembrie. O asemenea dublă reprezentare s-a mai petrecut şi în 2004, când Ion Iliescu l-a luat cu el pe Traian Băsescu la Consiliul European.

 

 

.

Continue Reading

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014

Românii din Europa: Vot prin corespondență sau cerem dizolvarea Parlamentului

Published

on

Respingerea in Camera Deputatilor a votului prin corespondenta nu a ramas fara ecou printre romanii din Europa, care spun ca, daca nu se va gasi o solutie, vor cere presedintelui ales Klaus Iohannis dizolvarea Parlamentului.

“Suntem profund ingrijorati de atitudinea dispretuitoare pe care parlamentarii romani o au fata de romanii din diaspora, manifestata si ieri (marti, n.red.) prin respingerea initiativei legislative lansate de deputatul Eugen Tomac privind votul prin corespondenta.vot_php_01355900

Parlamentarii ar trebui sa tina cont de indemnurile prim-ministrului, domnul Victor Ponta, si de recomandarile presedintelui ales, Klaus Iohannis, sa modifice legea electorala 370/2004 si sa pregateasca o forma de vot care sa poata permite oricarui roman sa voteze”, se arata intr-un comunicat al Federatiei asociatiilor de romani din Europa (FADERE), remis Ziare.com.

Romanii de peste hotare cer Parlamentului Romaniei sa treaca imediat la discutiile pe tema legii votului prin corespondenta si cer, de asemenea, initierea unui proiect de lege pentru votul electronic.

“Nu vrem sa se mai repete evenimentele din 2 si 16 noiembrie 2014 iar pentru a evita acest lucru trebuie sa se inceapa imediat dezbaterile legate de legea votului prin corespondenta si cel electronic. Consideram ca ambele forme de vot sunt benefice pentru toti romanii, indiferent unde locuiesc.

Daca actualul Parlament al Romaniei va continua sa refuze discutiile pe marginea proiectului de lege privind votul prin corespondenta, vom fi nevoiti sa cerem presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, dizolvarea acestuia. Cred ca aceasta este datoria domnilor parlamentari, sa creeze cadrul legal pentru respectarea drepturilor constitutionale, unul dintre acestea fiind dreptul de a vota”, a declarat Daniel Tecu, presedinte FADERE.

Votul prin corespondenta a fost respins, marti, de Camera Deputatilor. Astfel, raportul de respingere al Comisiilor de administratie si juridica a fost adoptat cu 203 voturi pentru, 84 de abtineri si 8 voturi impotriva, iar Camera Deputatilor este for decizional.

Comisiile de administratie si juridica au apreciat ca votul prin corespondenta prezinta vulnerabilitati semnificative din punctul de vedere al sigurantei procesului de votare.

 

.

 

 

.

Continue Reading

Facebook

COMISIA EUROPEANA4 hours ago

Jens Stoltenberg și Mircea Geoană, întâlniri cu vicepreședintele Comisiei Europene pentru Euroga digitală în scopul întăririi complementarității UE-NATO privind transformările tehnologice

ROMÂNIA5 hours ago

Începând de joi, românii vor putea achita online, prin Ghișeul.ro, peste 300 de tipuri de plăți

COMISIA EUROPEANA5 hours ago

Uniunea Piețelor de Capital: Comisia Europeană adoptă un plan prin care se asigură că redresarea economică a UE este verde, digitală, favorabilă incluziunii și rezilientă

Gheorghe Falcă5 hours ago

Eurodeputatul Gheorghe Falcă: Fondurile de coeziune și strategiile de mediu trebuie să răspundă nevoilor regiunilor și cetățenilor

U.E.5 hours ago

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor manifestă o ”mare îngrijorare” față de evoluția epidemiei de COVID-19 în România și alte șase țări UE

INTERNAȚIONAL6 hours ago

COVID-19: Instituțiile și organizațiile internaționale îndeamnă toate statele să acționeze mai ferm pentru a opri răspândirea informațiilor nocive

U.E.6 hours ago

Document Curtea de Conturi Europeană: Uniunea Europeană și-a îmbunătățit în ultimii ani setul de instrumente pentru a face față crizelor financiare

COMISIA EUROPEANA7 hours ago

Ursula von der Leyen, întâlnire de lucru cu premierii Ungariei, Poloniei și Cehiei. Viitorul buget al UE și statul de drept, subiecte discutate

INTERNAȚIONAL7 hours ago

Bulgaria expulzează doi diplomați ruși acuzați de spionaj militar

COMISIA EUROPEANA7 hours ago

Comisia Europeană a adoptat un pachet pentru finanțele digitale: Obiectivul este o piață unică digitală inovatoare, crucială pentru redresarea economică

CONSILIUL EUROPEAN2 days ago

Charles Michel, apel la liderii lumii la 75 de ani de la crearea ONU: Curajul nostru de astăzi va crea oportunități pentru ca generațiile de mâine să-și deschide aripile

ROMÂNIA1 week ago

Ludovic Orban, la începerea lucrărilor la conducta submarină Midia – MGD: Susținem investițiile în gaze naturale care pot genera dezvoltare economică și creșterea calității vieții

Dragoș Pîslaru1 week ago

Dragoș Pîslaru: România trebuie să găzduiască viitoarea agenție a UE pentru cercetări biomedicale. Nu mai putem rata o nouă ocazie

Dacian Cioloș1 week ago

Dacian Cioloș: Legătura dintre bani și valori și consolidarea resurselor proprii sunt două aspecte esențiale în reconstrucția proiectului european

COMISIA EUROPEANA1 week ago

Seceta pedologică din România, menționată de Ursula von der Leyen în pledoaria pentru salvarea ”planetei noastre fragile”: Am văzut tot ce se întâmplă în jurul nostru: de la incendiile din Oregon până la culturile din România distruse de cea mai puternică secetă de zeci de ani

COMISIA EUROPEANA1 week ago

Comisia Europeană va numi în premieră un coordonator anti-rasism care să lucreze direct cu societatea civilă și instituțiile

COMISIA EUROPEANA1 week ago

Ursula von der Leyen anunță investiții de până la 20% din valoarea fondului de redresare Next Generation EU pentru a pava „calea europeană spre era digitală”

U.E.1 week ago

Grecia: Președintele Consiliului European îndeamnă statele membre să se mobilizeze pentru primirea de migranți după incendiul din tabăra Moria

U.E.2 weeks ago

Statele membre din sudul UE susțin îndemnul Franței la sancțiuni economice suplimentare împotriva Turciei

Dragoș Pîslaru2 weeks ago

Eurodeputatul Dragoș Pîslaru, amendament care prevede alocarea a 10% din planurile de redresare economică ale statelor din UE pentru măsuri care vizează tinerii

Advertisement
Advertisement

Trending