Sondaj CSOP: Cu cine voteaza romanii la europarlamentare

SONDAJ EUROPARLAMENTARE: Conform unui sondaj de tip omnibus al CSOP, PDL a depasit PNL privind intentia de vot la alegerile europarlamentare, in timp ce PSD ramane partidul preferat de cei mai multi dintre romani.

Dintre cei care si-au declarat intentia de vot la alegerile europarlamentare, majoritatea ar vota pentru PSD (39%). Romanii ar vota pentru PDL in proportie de 19%, iar PNL ar fi votat de 17% dintre romani.

Si Partidul Miscarea Populara inregistreaza o crestere si ar putea atinge pragul electoral de 5%, la alegerile europarlamentare, potrivit sondajului.

sondaj intentie de vot

In ce priveste actuala guvernare, 61% dintre romai cred ca promisiunile facute de guvernul Ponta nu au fost indeplinite, in comparatie cu 52% in luna august a anului trecut.

Satisfactia populatiei pentru activitatea Guvernului Ponta a crescut in luna ianuarie, dupa actiunea autoritatilor de salvare a victimelor accidentului aviatic din Apuseni si operatiunile de deszapezire din luna ianuarie, catalogata drept haotica si de catre guvernanti in unele cazuri, arata sondajul.

18% dintre respondenti s-au declarat mai degraba multumiti sau foarte multumiti de activitatea Guvernului, iar 78% mai degraba sau foarte nemultumiti.

Gradul de satisfactie este, insa, in crestere fata de luna decembrie a anului 2013, cand 17% erau multumiti.  Satisfactia romanilor fata de Guvernul Ponta a fost in picaj de la 24% in august 2013 pana la 17% in decembrie, astfel incat luna ianuarie 2014 aduce Executivului primul semnal de crestere in perceptia cetatenilor.

Majoritatea romanilor isi doresc ca problema locurilor de munca sa fie rezolvata cu prioritate (35%). Nivelul de trai si problema coruptiei se afla, de asemenea, printre problemele care ii framanta pe romani (9% dintre respondenti).

PSD ramane partidul politic cel mai simpatizat de catre alegatori (15% fata de 19% in luna noiembrie 2013), iar PDL este la egalitate cu PNL (8%). De mentionat este faptul ca o treime dintre cei chestionati au raspuns “nu sunt hotarat” iar 26% au preferat sa nu raspunda acestei intrebari.

Datele sondajului pot fi consultate in Raportul Omnibus CSOP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.