Sondaj CSOP. Cum vor vota românii la europarlamentare

victor pontaSONDAJ EUROPARLAMENTARE. USL se poate baza pe 55% dintre votanți la alegerile europarlamentare 2014, arată un sondaj CSOP, efectuat la cererea Evenimentului Zilei şi B1 TV, care arată că tendinţa  este una de scădere, USL scăzând spre plafonul psihologic de 50%.

PSD ar obtine un scor de 35% la alegerile europarlamentare, iar PNL 20%, potrivit sondajului, iar PDL beneficiază de 19 % intentie de vot.sondaj2

Un element notabil este creşterea Partidului Mişcarea Populară. După plecarea Elenei Udrea, partidul ia deja 2 puncte procentuale de la PDL şi trece în faţă PP-DD, cu 6%.

Sondajul a fost realizată în perioada 30 ianuarie – 1 februarie, telefonic (CATI – Computer Assisted Telephone Interview), pe un eşantion de 1000 de persoane, reprezentativ pentru populaţia adultă, cu acces fie la telefon fix, fie mobil. Eşantionul este aleator, reprezentativ în funcţie de mediul de rezidenţă (rural/ urban cu 5 straturi), regiunea de dezvoltare, sex, vârstă şi etnie, datele fiind ponderate pe aceste variabile în funcţie de referinţă INS. Marja de eroare a eşantionului este de +/- 3.1%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.