Sondaj INSCOP: Doi din trei români cred că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită

Mai mult de jumătate dintre români consideră că România se îndreaptă într-o direcție greșită, potrivit unui sondaj realizat în ianuarie 2014 de INSCOP Research, potrivit Agerpres.

imageResizeAstfel, rugați să își exprime punctul de vedere cu privire la direcția către care se îndreaptă țara, 23,6% dintre respondenți cred că România se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 66,7% apreciază că direcția este una greșită, iar 9,7% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

În ceea ce privește dinamica economică, 21,6% dintre români cred că economia României va avea o evoluție pozitivă în acest an, 29,1% declară că economia va stagna, în timp ce 44,6% cred că economia României va avea o evoluție negativă, iar 4,7% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

Comparativ cu februarie 2013, crește atât ponderea celor care cred că economia va avea o evoluție pozitivă (de la 19,3% în februarie, la 21,6%), cât și a celor care cred că economia va avea o evoluție negativă (de la 41,2%, la 44,6%). În schimb, scade ponderea celor care cred că economia va stagna de la 31,2% la 29,1%, precum și a celor care nu au o opinie formulată de la 8,3% anul trecut, la 4,7% în ianuarie 2014.

Sursa: Agerpres.ro
Foto: freefoto.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.