Sondaj INSCOP: Trei sferturi dintre români sunt interesaţi de recuperarea tezaurului de la ruşi

lingou aur

Potrivit ultimului sondaj realizat de INSCOP Research, trei sferturi dintre români consideră recuperarea tezaurului din Rusia o problemă importantă sau foarte importantă.

56,9% dintre români consideră recuperarea tezaurului din Rusia o problemă „foarte importantă”, 27,8% „importantă” şi abia 11,1% văd recuperarea tezaurului ca o problemă „puţin importantă” şi „foarte puţin importantă”. Doar 4,1% au ales varianta nu ştiu/nu răspund, potrivit Adevarul.ro.

În contextul crizei economice, cei mai mulţi români au căpătat interes faţă de chestiunea tezaurului românesc trimis la Moscova.

Moscova speră într-o „cooperare mai consistentă şi reciproc avantajoasă cu România”, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin, la ceremonia de prezentare a scrisorilor de acreditare a 18 ambasadori în Rusia.

„Ne aşteptăm la o cooperare mai consistentă şi reciproc avantajoasă cu România. Suntem pregătiţi colaborăm pentru aprofundarea legăturilor politice, economice şi umanitare”, a declarat Putin, potrivit comunicatului publicat pe site-ului preşedinţiei ruse“, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin.

Sursa: Adevarul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.