Connect with us

SUA

SONDAJ: Majoritatea americanilor doresc ca imigranții fără documente să poată rămâne legal în SUA și blamează autoritățile pentru modul în care gestionează situația de la frontiera cu Mexicul

Published

on

© Pixabay

Marea majoritate a americanilor dorește să existe o modalitate prin care imigranții care trăiesc ilegal în SUA să rămână în mod legal în țară, dacă sunt îndeplinite cerințele, fiind în același timp foarte nemulțumiți de felul în care autoritățile federale gestionează situația imigranților care ajung în SUA, potrivit unui nou sondaj realizat de Pew Research Center, relatează CNN și Agerpres.

În ultima săptămână, autoritățile de imigrare au identificat 680 de imigranți fără documente într-o operațiune record, care a avut loc în șapte locații din șase orașe din statul Mississippi. 

Sondajul a fost realizat într-o perioadă de la sfârșitul lunii iulie până la începutul lunii august, înainte de raidurile din Mississippi, și a constatat că 72% dintre americani doresc să existe o cale către intrarea în legalitate pentru imigranții fără documente, în timp ce doar un sfert consideră că ar trebui să existe un efort național de aplicare a legii pentru a deporta toți imigranții fără documente.

Sprijin public larg pentru clarificarea legală a statutului imigranților fără documente

Aproape trei sferturi dintre americani (72%) afirmă că imigranților fără documente ar trebui să li se permită să rămână în mod legal în SUA dacă sunt îndeplinite anumite condiții. Aceasta este o scădere modestă de la 77% în martie 2017, cea mai mare parte a schimbărilor fiind înregistrată în rândul republicanilor.

De asemenea, majoritatea americanilor cred că persoanele care se află ilegal în SUA nu ar fi mai motivate decât cetățenii americani să comită crime grave. Aproape șapte din zece persoane (69%) susțin acest lucru. Mare parte dintre americanii intervievați consideră, de asemenea, că imigranții fără documente ocupă în mare parte locurile de muncă pe care cetățenii americani nu le doresc (77%) și sunt la fel de onesti și muncitori ca și cetățenii americani (73%).

Americanii sunt nesatisfăcuți de modul în care autoritățile gestionează frontiera cu Mexicul

Aproape două treimi dintre americani (65%) afirmă că guvernul federal nu gestionează bine numărul crescut de persoane care solicită azil la frontiera dintre SUA și Mexic; doar 33% spun că guvernul face o treabă bună. 

Potrivit sondajului,  în evaluarea situației de la granița SUA-Mexic, publicul consideră că există câteva obiective importante, însă majoritatea  cred că ar trebui acordată prioritate soluționării mai rapide a cererilor de azil și îmbunătățirii condițiilor pentru solicitanții de azil, decât îngreunării prin mijloace legale a procesului de acordare a statutului juridic de azilanți persoanelor care cer acest lucru. 

În general, 86% dintre cei care au răspuns la sondaj afirmă că este foarte important (52%) sau destul de important (34%) ca numărul judecătorilor care tratează cazuri de azil să fie crescut. Aproape la fel de mulți (82%) afirmă că este important să se asigure condiții sanitare și de siguranță pentru solicitanții de azil odată ce ajung în Statele Unite.

Publicul subliniază, de asemenea, reducerea fluxului de oameni către graniță: 74% spun că este destul de important ca numărul de persoane care vin în SUA să caute azil să fie redus, iar 69% spun că este important să se acorde mai multă asistență țărilor din America Centrală, de unde provin mulți solicitanți de azil.

 

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

SUA

Prima întâlnire dintre șeful diplomației române și ambasadorul agreat al SUA la București, Adrian Zuckerman. Accederea României la Programul Visa Waiver, subiect discutat

Published

on

© Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Romanian Embassy in US - Facebook

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit sâmbătă, 14 decembrie 2019, pentru prima dată, pe ambasadorul agreat al SUA la București, Adrian Zuckerman, în vederea prezentării copiei scrisorii de acreditare, potrivit comunicatului oficial.

Reamintim că în urmă cu trei săptămâni, Adrian Zuckerman a fost confirmat de Senatul american în funcția de ambasador în România, avocatul propus de președintele Statelor Unite Donald Trump pentru această funcție fiind cel care îl succedă pe Hans Klemm.

Ministrul Bogdan Aurescu a reamintit obiectivul, de mare importanță pentru cetățenii români, al accederii țării noastre în Programul Visa Waiver.

În același timp, a menționat faptul că societatea românească este una dintre cele mai pro-transatlantice și pro-americane din Europa, iar țara noastră acționează în mod constant, în interiorul UE și al NATO, pentru întărirea legăturii transatlantice.

Ministrul Bogdan Aurescu a arătat că este necesar un proces continuu de follow-up, care să permită implementarea deplină a deciziilor strategice adoptate, inclusiv în domeniul securității energetice și în domeniul 5G.

Ministrul Bogdan Aurescu și ambasadorul agreat al SUA au realizat o trecere în revistă a priorităților din relația bilaterală, în pregătirea dialogului politico-diplomatic din 2020, când se vor împlini 140 de ani de la stabilirea relațiilor bilaterale. În acest context, ministrul Bogdan Aurescu a reamintit aspectele abordate în discuția recentă foarte bună cu secretarul de stat al SUA.

A existat, de asemenea, un schimb de opinii cu privire la contextul regional de securitate, ministrul Bogdan Aurescu subliniind că România este un aliat de încredere al SUA, deosebit de implicat și pro-activ în regiunea Mării Negre și a evidențiat necesitatea creșterii prezenței militare americane pe teritoriul României.

Ambasadorul agreat Adrian Zuckerman a exprimat angajamentul său ferm de a contribui la dezvoltarea puternică a Parteneriatului Strategic, subliniind aprecierea de care România se bucură din partea Președintelui Donald Trump și la nivelul întregii Administrații a SUA și menționând că ,,România nu poate avea un prieten mai bun decât SUA”.

Totodată, diplomatul american a remarcat transformarea remarcabilă a României în cei 30 de ani de la Revoluția din 1989, țara noastră devenind unul dintre cei mai fermi aliați ai SUA, membru al NATO și UE, cu o democrație robustă, cu respect pentru principiile statului de drept și ale economiei de piață.

Continue Reading

INTERNAȚIONAL

Mesajul ambasadorului SUA la București, Hans Klemm, la sfârșit de mandat: ”Vă mulţumesc pentru căldura cu care m-aţi primit peste tot în România”

Published

on

© U.S Embassy - Facebook

Ambasadorul Hans Klemm şi-a încheiat mandatul şi a părăsit astăzi România, anunță ambasada SUA la București.

“Vă mulţumesc pentru căldura cu care m-aţi primit peste tot în România. Sărbători fericite tuturor!”, este mesajul pe care l-a transmis ambasadorul Hans Klemm, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a reprezentanţei diplomatice americane.

Reamintim că preșefintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Hans Klemm la finalul mandatului de ambasador.

Parteneriatul strategic dintre România şi SUA este “mai solid” şi “mai dinamic” decât în orice moment din istoria sa, a declarat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis, la ceremonia de decorare a ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Mare Cruce.

Şeful statului a subliniat că Hans Klemm a contribuit “extraordinar” la dezvoltarea relaţiilor dintre România şi SUA.

Citiți și: Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, îl va primi pe ambasadorul agreat al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Adrian Zuckerman

Continue Reading

ROMÂNIA

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, îl va primi pe ambasadorul agreat al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Adrian Zuckerman

Published

on

© Adrian Zuckerman/ Linkedin

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, îl va primi sâmbătă pe ambasadorul agreat al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Adrian Zuckerman, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare, a informat MAE, potrivit Agerpres.

De profesie avocat, Zuckerman a emigrat în Statele Unite din România la vârsta de 10 ani şi vorbeşte fluent limba română.

El îl înlocuieşte la Bucureşti pe Hans Klemm care a fost ambasadorul SUA în România din data de 21 septembrie 2015.

Adrian Zuckerman a fost confirmat miercuri de Senatul american în funcția de ambasador în România, avocatul propus de președintele Statelor Unite Donald Trump pentru această funcție devenind astfel cel care îl va succeda pe Hans Klemm, informează Digi24

Senatul american a acordat 65 de voturi în favoarea lui Zuckerman și 30 împotrivă.

Astfel, Adrian Zuckerman poate să-și preia acum postul de la București, după ce președintele Donald Trump îi va semna scrisorile de acreditare.

Adrian Zuckerman, cel care îl va succeda pe Hans Klemm, a primit la 26 septembrie avizul Comisiei pentru Relații Externe a Senatului Statelor Unite.

La 31 iulie, liderul de la Casa Albă, Donald Trump, a trimis către Senatul SUA nominalizarea lui Adrian Zuckerman pentru funcția de ambasador extraordinar și plenipotențial al Statelor Unite în România, după ce, anterior, la 24 iulie, șeful statului american îl nominalizare pe Zuckerman, un avocat care la 10 ani a emigrat din România în SUA şi care este vorbitor fluent de limba română, pentru acest post.

Continue Reading

Facebook

Europarlamentarul Clotilde Armand, Renew Europe, organizează Conferința „Europa de Vest vs. Europa de Est? Nu. O Europă mai convergentă” București, vineri, 13 decembrie a.c., începând cu orele 11:00, la hotel Hilton – Athénée Palace, Salon Le Diplomat

Advertisement
Advertisement

Trending