Sondaj: Majoritatea germanilor se declară în favoarea unor alegeri anticipate

Majoritatea germanilor cred că țara ar trebui să organizeze noi alegeri generale în urma eșuării discuțiilor privind formarea guvernului, potrivit unui nou sondaj.

51% dintre germani s-a declarat în favoarea alegerilor anticipate, în timp ce 43% dintre cetățeni se opun ideii, potrivit sondajului efectuat de ZDF.

O așa-numită “mare coaliție” între blocul conservator al lui Merkel și social-democrați (SPD) este favorizată de 48% dintre germani, potrivit sondajului. Cu toate acestea, SPD a exclus în repetate rânduri reluarea rolului de partener de coaliție al Angelei Merkel.

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier,  începe marți consultări cu partidele politice vizând ieșirea din criza politică declanșată de eșecul răsunător al cancelarului Angela Merkel de a constitui un nou guvern.

Ultimele consultări vor avea loc cu Partidul Liber-Democrat (FDP), cel care s-a retras duminică noaptea din negocieri provocând eșecul formării unui nou guvern.

Consultările vor avea loc în condițiile în care președintele Steinmeier a avut discuții luni cu cancelarul Angela Merkel.Ulterior, Merkel a arătat că nu vrea să conducă un guvern minoritar și a afirmat că este dispusă candideze din nou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.