S&P a retrogradat ratingul UE acuzând coeziunea slabă. Reacţia Comisiei Europene

eu flagUPDATE: 

CE: Decizia S&P de a reduce ratingul Uniunii Europene este greşită

“Comisia nu este de acord cu S&P că obligaţiile statelor membre pot fi puse sub semnul întrebării într-o eventuală situaţie dificilă. Toate statele membre au transmis contribuţiile la buget în totalitate şi la timp, inclusiv în perioada crizei financiare”, a declarat comisarul pentru Afaceri Economice şi Monetare, Olli Rehn, citat de AFP.

Standard & Poor’s (S&P) a retrogradat cu o treaptă ratingul de credit pe termen lung al Uniunii Europene, de la nivelul de top “AAA” la “AA+”, acuzând slăbirea coeziunii blocului comunitar şi deteriorarea situaţiei financiare a Europei, se arată într-un comunicat al agenţiei americane de rating, potrivit RomaniaLibera.ro.

“Retrogradarea reflectă opinia noastră privind slăbirea situaţiei financiare a celor 28 de state membre UE”, se spune în document.

“Considerăm că situaţia financiară a UE s-a deteriorat, iar coeziunea statelor membre a slăbit. Negocierile privind bugetul UE au devenit mai tensionate, semnalând creşterea riscurilor privind sprijinirea UE de către unele state membre”, spun analiştii S&P.

Sursa: RomaniaLibera.ro
Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.