Stela Popescu, decorată de președintele Iohannis cu Ordinul Național “Steaua României”

Stela_Popescu wikipediaPreședintele Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare a actriței Stela Popescu, anunță Administrația Prezidențială într-un comunicat de presă.

Șeful statului i-a conferit Stelei Popescu Ordinul Național “Steaua României” în grad de Cavaler “în semn de înaltă apreciere pentru remarcabilele interpretări artistice susținute pe cele mai importante scene din țară, pentru dragostea și talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale, prin care a încântat numeroase generații de spectatori”.

Actriţa Stela Popescu sărbătoreşte împlinirea a 80 de ani, luni, de la ora 18.00, pe scena Palatului Naţional al Copiilor, în spectacolul aniversar “Stela Popescu şi prietenii ei”.

Aceasta s-a născut pe 21 decembrie 1935, la Slobozia-Hodorogea, un sat din raionul Orhei, Basarabia, şi, de peste o jumătate de secol, este una dintre cele mai iubite şi celebre actriţe de teatru şi film din România.

Doamna Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” din Capitală este renumită mai ales pentru cuplete celebre pe care le-a făcut de-a lungul anilor alături de nume mari ale scenei româneşti, precum Ştefan Bănică şi Alexandru Arşinel.

Pentru activitatea sa, Stela Popescu a primit numeroase premii şi distincţii. La gala Festivalului Comediei Româneşti – festCO 2011 (ediţia a IX-a), Stela Popescu a fost recompensată cu premiul de excelenţă. Totodată, Stela Popescu a fost onorată cu cu o stea pe Aleea Celebrităţilor – Walk of Fame din Bucureşti.

 

.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.